Itt a tudósítás az Állatorvosiról
https://index.hu/belfold/2025/03/28...sajtotajekoztato-allatorvostudomanyi-egyetem/
https://index.hu/belfold/2025/03/28...sajtotajekoztato-allatorvostudomanyi-egyetem/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
'Az állatok túl tudják élni...'Itt a tudósítás az Állatorvosiról
Előre is elnézést, mostanra nem sok türelmem maradt. De. Én komolyan nem értelek. Mi a tarka tosznak írunk le bármit, ha elolvasod, de csak nyomod a mantrádat? Igen, az állatok túl tudják élni. Tönk jó, nem a járványba döglik bele a marha, hanem abba, h nem tud felállni, és kicsit megnyomódik a tüdeje. De oké, erős, szívós, túléli. Szarunk a járvány megfékezésére, mert hát túléli. Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"), és mit csinálsz, amikor közlik, h exporttilalom, se tej, se hús, de még gyapjú sem mehet ki az országból? Feldolgozva sem? Csá Pick, csá Kométa, csá ott dolgozók?'Az állatok túl tudják élni...'
Továbbá, nem vitatkozva a cikkel és abban szereplőkkel, talán azért csak meg kellene nézni, hogy amikor
nem a leölés volt a gyógymód, akkor mikkel kezelték az állataikat. Hátha ér valamit ma is, még ha természetes gyógymódok is 'csak'.
Btw én már elrendeltem volna a lakosság mozgásának korlátozását...
Ha ennyire komolyan kell venni, akkor miért nem aktualizálódnak ennek megfelelő intézkedések?Előre is elnézést, mostanra nem sok türelmem maradt. De. Én komolyan nem értelek. Mi a tarka tosznak írunk le bármit, ha elolvasod, de csak nyomod a mantrádat? Igen, az állatok túl tudják élni. Tönk jó, nem a járványba döglik bele a marha, hanem abba, h nem tud felállni, és kicsit megnyomódik a tüdeje. De oké, erős, szívós, túléli. Szarunk a járvány megfékezésére, mert hát túléli. Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"), és mit csinálsz, amikor közlik, h exporttilalom, se tej, se hús, de még gyapjú sem mehet ki az országból? Feldolgozva sem? Csá Pick, csá Kométa, csá ott dolgozók?
Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,Ha ennyire komolyan kell venni, akkor miért nem aktualizálódnak ennek megfelelő intézkedések?
És ne nekem mondd, hogy komoly a helyzet. Ma spec Szhelyre ment cucc, a kocsit előtte és utána is fertőtleníttettem.
A jóelőbb még naponta etted volna a sztéket.Mindazonáltal -mint állat szerető ember- nehezen veszi be a gyomrom az egészséges állatok leölését. Ez van.
Az nem zárja ki.A jóelőbb még naponta etted volna a sztéket.
Nem úgy volt, hogy Angliában vagy?Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,
de better safe than sorry.
Mindazonáltal -mint állat szerető ember- nehezen veszi be a gyomrom az egészséges állatok leölését. Ez van.
Levágják-levágják. Tök mindegy az állat szempontjából, hogy megeszed és trágya lesz, vagy nem eszed meg és trágya lesz.Az nem zárja ki.
Attól még az 'alapanyagot' meg kell becsülni és tisztelni kell.
Egyáltalán nem mindegy, hogy oktalanul hal-e meg, vagy okkal.Levágják-levágják. Tök mindegy az állat szempontjából, hogy megeszed és trágya lesz, vagy nem eszed meg és trágya lesz.
Ha tudnádNem úgy volt, hogy Angliában vagy?
Lehet, a Társadalmi folyamatokba illene inkább, de az zárva. Kicsit most megdúltam magamat.
A 6 napos tojást elpusztítani nem szabad, mert az élet. Mondja az, aki a 9. hónapban is simán engedélyezné az abortuszt. A beteg állatot gyógyítani kell, nem megölni. Mondja az, aki a depressziót eutanáziával gyógyítaná. Maj' meggyógyul az állat, nem kell foglalkozni a járványügyi előírásokkal. Mondja az, aki a tehén tőgyét nem találja meg.
Nincs valami picit félrecsúszva?
Az állat cuki ne öljük meg, inkább kockáztassunk.Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,
Mindazonáltal -mint állat szerető ember- nehezen veszi be a gyomrom az egészséges állatok leölését. Ez van.
Hát. Ha nekem kéne választani...Az állat cuki ne öljük meg, inkább kockáztassunk.![]()
Okkal pusztul el.Egyáltalán nem mindegy, hogy oktalanul hal-e meg, vagy okkal.
Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"),
Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,
Előre elnézést, hogy ezt mondom de tőled egészen nevetséges ez a fajta idilli álatimádás. Lehetnél most is olyannyira pragmatikus, mint ahogy a Közel-Kelet topikban szoktál lenni.Hát. Ha nekem kéne választani...
Én szerintem a fő szempont az az, hogy a potenciálisan fertőzött vagy már kóros állat anyagi kárat jelent. Sajnos nem tudok jogszabályt beilleszteni most, de erős tippem, hogy a fertőzött állatot nem lehet eladni és hasznosítani sem. Erre tudtommal van hazai meg eus szabályozás is. Én úgy gondolom, hogy a lényeg a járvány minél hamarabbi megfékezése, hogy ne keletkezzen több anyagi kár.Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogyha hagyják elterjedni és túlélik a marhák, akkor azok nem lesznek később immunisak a betegségre? Esetleg az utódaik?
Csak mert a természetes immunitás még az embereknél is ki szokott alakulni.
Lehet ha oltást kapnak, enyhébbek a tünetek, így többen túlélik és így később több állat lesz immunins a betegségre?
Én ezt csak kérdezem...
Az jó nagy f@szság. Legalalábbis én úgy tudom, hogy a száj és körömfájásra a lovak azok immunisak...
Bár ki tudja éppen megint milyen tenyészetet engedtek ránk![]()
Az oltott állatokat nem lehet exportálni, hús formájában sem, ezért nem oltanak. 2001-2002ben UK-ben sem oltottak, mert a gazdasági károk sokkal nagyobbak lettek volna.Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogyha hagyják elterjedni és túlélik a marhák, akkor azok nem lesznek később immunisak a betegségre? Esetleg az utódaik?
Csak mert a természetes immunitás még az embereknél is ki szokott alakulni.
Lehet ha oltást kapnak, enyhébbek a tünetek, így többen túlélik és így később több állat lesz immunins a betegségre?
Én ezt csak kérdezem...
Az jó nagy f@szság. Legalalábbis én úgy tudom, hogy a száj és körömfájásra a lovak azok immunisak...
Bár ki tudja éppen megint milyen tenyészetet engedtek ránk![]()
Pedig hőkezeléssel gondolom használható lenne.a fertőzött állatot nem lehet eladni és hasznosítani sem.
NemisazAz jó nagy f@szság.![]()
Én a K-Keleten is állatimádó vagyok.Előre elnézést, hogy ezt mondom de tőled egészen nevetséges ez a fajta idilli álatimádás. Lehetnél most is olyannyira pragmatikus, mint ahogy a Közel-Kelet topikban szoktál lenni.
Persze, meg a dögkútból kiszedett hús is jó, csak főzzed elég hosszan. Édes faxom...Pedig hőkezeléssel gondolom használható lenne.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..