Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 092
27 998
113
'Az állatok túl tudják élni...'
Továbbá, nem vitatkozva a cikkel és abban szereplőkkel, talán azért csak meg kellene nézni, hogy amikor
nem a leölés volt a gyógymód, akkor mikkel kezelték az állataikat. Hátha ér valamit ma is, még ha természetes gyógymódok is 'csak'.
Btw én már elrendeltem volna a lakosság mozgásának korlátozását...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 307
34 943
113
'Az állatok túl tudják élni...'
Továbbá, nem vitatkozva a cikkel és abban szereplőkkel, talán azért csak meg kellene nézni, hogy amikor
nem a leölés volt a gyógymód, akkor mikkel kezelték az állataikat. Hátha ér valamit ma is, még ha természetes gyógymódok is 'csak'.
Btw én már elrendeltem volna a lakosság mozgásának korlátozását...
Előre is elnézést, mostanra nem sok türelmem maradt. De. Én komolyan nem értelek. Mi a tarka tosznak írunk le bármit, ha elolvasod, de csak nyomod a mantrádat? Igen, az állatok túl tudják élni. Tönk jó, nem a járványba döglik bele a marha, hanem abba, h nem tud felállni, és kicsit megnyomódik a tüdeje. De oké, erős, szívós, túléli. Szarunk a járvány megfékezésére, mert hát túléli. Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"), és mit csinálsz, amikor közlik, h exporttilalom, se tej, se hús, de még gyapjú sem mehet ki az országból? Feldolgozva sem? Csá Pick, csá Kométa, csá ott dolgozók?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 092
27 998
113
Előre is elnézést, mostanra nem sok türelmem maradt. De. Én komolyan nem értelek. Mi a tarka tosznak írunk le bármit, ha elolvasod, de csak nyomod a mantrádat? Igen, az állatok túl tudják élni. Tönk jó, nem a járványba döglik bele a marha, hanem abba, h nem tud felállni, és kicsit megnyomódik a tüdeje. De oké, erős, szívós, túléli. Szarunk a járvány megfékezésére, mert hát túléli. Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"), és mit csinálsz, amikor közlik, h exporttilalom, se tej, se hús, de még gyapjú sem mehet ki az országból? Feldolgozva sem? Csá Pick, csá Kométa, csá ott dolgozók?
Ha ennyire komolyan kell venni, akkor miért nem aktualizálódnak ennek megfelelő intézkedések?
És ne nekem mondd, hogy komoly a helyzet. Ma spec Szhelyre ment cucc, a kocsit előtte és utána is fertőtleníttettem.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 092
27 998
113
Ha ennyire komolyan kell venni, akkor miért nem aktualizálódnak ennek megfelelő intézkedések?
És ne nekem mondd, hogy komoly a helyzet. Ma spec Szhelyre ment cucc, a kocsit előtte és utána is fertőtleníttettem.
Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,
de better safe than sorry.
Mindazonáltal -mint állat szerető ember- nehezen veszi be a gyomrom az egészséges állatok leölését. Ez van.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 436
16 314
113
Noch dazu az Eper nevű 'lovammal' se lehet lovagoltatni, és laktanyafogságban (ti. lovarda) van, pedig csak Pest megye,
Mindazonáltal -mint állat szerető ember- nehezen veszi be a gyomrom az egészséges állatok leölését. Ez van.
Nem úgy volt, hogy Angliában vagy?

• Imádom
Reactions: Kim Philby

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
231
767
93
Lehet, a Társadalmi folyamatokba illene inkább, de az zárva. Kicsit most megdúltam magamat.

A 6 napos tojást elpusztítani nem szabad, mert az élet. Mondja az, aki a 9. hónapban is simán engedélyezné az abortuszt. A beteg állatot gyógyítani kell, nem megölni. Mondja az, aki a depressziót eutanáziával gyógyítaná. Maj' meggyógyul az állat, nem kell foglalkozni a járványügyi előírásokkal. Mondja az, aki a tehén tőgyét nem találja meg.

Nincs valami picit félrecsúszva?
Az állat cuki ne öljük meg, inkább kockáztassunk. :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 805
63 304
113
Igaz, azért jött létre az Állatorvosi Egyetem (Mármint a bécsi, Mária Terézia rendelete alapján), mert mégsenem mind éli túl, és kicsit sok pusztult bele. Szóval szarunk az egészre, természetes gyógymód (ja, az meg van, hogy hívják azokat, akik természetes módon védekeznek? "Tisztelt szülők!"),

Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogyha hagyják elterjedni és túlélik a marhák, akkor azok nem lesznek később immunisak a betegségre? Esetleg az utódaik?
Csak mert a természetes immunitás még az embereknél is ki szokott alakulni.
Lehet ha oltást kapnak, enyhébbek a tünetek, így többen túlélik és így később több állat lesz immunins a betegségre? o_O
Én ezt csak kérdezem...

Az jó nagy f@szság. Legalalábbis én úgy tudom, hogy a száj és körömfájásra a lovak azok immunisak... :rolleyes:
Bár ki tudja éppen megint milyen tenyészetet engedtek ránk :mad:

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
231
767
93
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogyha hagyják elterjedni és túlélik a marhák, akkor azok nem lesznek később immunisak a betegségre? Esetleg az utódaik?
Lehet ha oltást kapnak, enyhébbek a tünetek, így többen túlélik és így később több állat lesz immunins a betegségre? o_O
Én ezt csak kérdezem...

Az jó nagy f@szság. Legalalábbis én úgy tudom, hogy a száj és körömfájásra a lovak azok immunisak... :rolleyes:
Én szerintem a fő szempont az az, hogy a potenciálisan fertőzött vagy már kóros állat anyagi kárat jelent. Sajnos nem tudok jogszabályt beilleszteni most, de erős tippem, hogy a fertőzött állatot nem lehet eladni és hasznosítani sem. Erre tudtommal van hazai meg eus szabályozás is. Én úgy gondolom, hogy a lényeg a járvány minél hamarabbi megfékezése, hogy ne keletkezzen több anyagi kár.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 307
34 943
113
Én ezt csak kérdezem...

Az oltott állatokat nem lehet exportálni, hús formájában sem, ezért nem oltanak. 2001-2002ben UK-ben sem oltottak, mert a gazdasági károk sokkal nagyobbak lettek volna.

Egyébként ha rajtam múlna, állatkertben, meg a nemzeti parkok szürkemarha-, bivaly- és rackaállományát oltanám, mert ugye az úgysem exporttermék.

És igen, a ló, szamár immunis. Ellenben továbbadhatja.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 092
27 998
113
a fertőzött állatot nem lehet eladni és hasznosítani sem.
Pedig hőkezeléssel gondolom használható lenne.
Az jó nagy f@szság. :mad:
Nemisaz

Előre elnézést, hogy ezt mondom de tőled egészen nevetséges ez a fajta idilli álatimádás. Lehetnél most is olyannyira pragmatikus, mint ahogy a Közel-Kelet topikban szoktál lenni.
Én a K-Keleten is állatimádó vagyok.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 307
34 943
113
Pedig hőkezeléssel gondolom használható lenne.
Persze, meg a dögkútból kiszedett hús is jó, csak főzzed elég hosszan. Édes faxom...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ja, és most mi kering a fészbúkon, mint színtiszta todomány? Egy 118(!!!) éves könyv.