[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
" a Szír biztonsági erők élve kapták el Aleppő város Nuszra front terror szervezet vezetőjét !

Mubrad Al-Unaizi szaúdi állampolgár, több mint egy éve ő az egyik legfontosabb halálosztag vezetője Aleppóban , több ezer gyilkosságról , ember rablásról , és terror merényletről felel melyeknek általába az áldozataik mind civilek ..

a Szír biztonsági erők Al-Unaizi val együtt több török és szaudi tisztet tartóztattak le , kik megint igen csak fontos szerepet játszthatnak az országaik rendszereiiknek megbuktatásában ."
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
A végén rengeteg kötél kell majd, hogy az összeset felkössék. A török és szaudi "tisztek" gondolom nem  tartoznak a (török / szaudi) hadseregehez, hanem valamelyik terrorcsoport tisztjei.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Arrol volt hír a tegnapi médiában, hogy Damaszkusz kulvárosában a terroristák megtámadtak egy buszt tele gyerekkel és nokkel?

Vagy, hogy 3 ongyilkos merénylo (Al- Kaidás) felrobbantotta magát Damaszkuszban ?  Mert én errol nem olvastam sehol, még egy elitelo nyilatkozatot se.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Szerintem tucatjával vannak még ilyen akciók, amikről nem csak a fősodratú médiából nem értesülünk, hanem máshonnan sem, mert nem kerül ki az infó. Egy háború összes mocskos húzása nincs ahogy kiderüljön.

Ha ügyesen kilövik az utolsó "lázadót" is vagy kitúrják a határon túlra akkor lehet nekiállni a listát megírni, hogy kiket kell levadászni.
 
2012. május 4.
44
6
8
dudi said
Akkor egy kis minijáték!

Melyik emberen lévő mellény köthető a Honvédséghez és miért?

 

Szerintem az első videóban rajtuk lévő izraeli mellényeket találták a földön...
Azok nem a honvédségi A10-es mellények. Ezek echte libanoni hadseregtől szerzett izraeli mellények.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Tegnapi hírek szerint Izrael az USA utasítására modern fegyvereket szállított a wahabita harcosoknak, A szállítmány repulovek érkezett Torokországba, ahonnét a CIA egységei eljuttatták Szíriába. A szállítmány részevolt modern páncéltoro rakéták, pontos mesterlovo puskák, modern kézifegyverek.

Nemsoká erre hírre reagálva az orosz kulugyminisztérium magas rangu tisztségviseloje, kijelentette, hogy Oo. leszállít minden fegyvert amia megkotott szerzodések része.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Oo. ne jelentgessen ki semmit, hanem szállítson már, és ne csak Szíriának hanem Iránnak is. És nem kell megállni a jelenlegi szerződéseknél, hanem vigyenek bőven mást is. A szírek meg védjék azt a kurva határt, mert a végén a terroristákat tényleg fel tudják majd rendesen fegyverezni és megfordulnak a dolgok.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
borisz said
Boki, linket tudsz adni?
Persze....

 

Orosz kulugyminiszter-helyettes nyilatkozata:

http://vz.ru/news/2013/6/24/638616.html

izraeli fegyverszállítás:

http://vz.ru/news/2013/6/24/638612.html
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 716
113
Van eg olyan érzésem, hogy azok a bizonyos páncéltörő rakéták amikről szó van HJ-8-asok, a "pontos mesterlövő puskák" meg M99-esek.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Honnan a megérzés? És miért fele kínai fele meg amcsi annak a cuccnak, ami USA(?)-Izrael-Törökország-CIA-terrorista útvonalat jár be?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
boki: De mért fegyverezné/támogatná Izrael a lázadókat? imo ha így most feldobják nekik, hogy az elmúlt 30év Asszad rezsimjével kell a köv 200évet leélni Izrael azonnal rábolintana. Mért ld az elmúlt 30évet, még 82ben is béke volt a határon. Ellenben baromi problémás, kvázi lehetetlen lesz egy vegyifegyverekkel, scudokkal rendelkező lázadok és új kormányzat kezelése.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 716
113
A kínai M99-re értettem. Egyrészt azért gondolom így mert hírtelen megsokasodtak a HJ-8-as videók, eddig nem láttam ilyet. Sőt van olyan felvétel ahol mintha épületet lőnek vele ami elég nagy pazarlás. Az, hogy nem takarékoskodnak a rakétákkal jelentheti, hogy van belőlük bőven.

Másrészt lenyomozhatattlanok. Egy rakás országba exportálták őket, köztük afrikaiakba is. Gyakorlatilag nem lehet rákenni senkire az ottlétüket.

http://youtu.be/lJZhFuZfWwY

http://youtu.be/LZrrEXRZLYc

http://youtu.be/s0Q_ql0OOFo

http://youtu.be/HG03Mhp1bCI
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Nem tudom mennyire lehet sok nekik, elég nagy darab ahoz, hogy a becsempészése is maceráns legyen, emellett hordozni / üzemelni sem lehet egyszerű. Én azt is el tudom képzelni, hogy lőnek vele mint az idióták pár videóval fennebb az AK-val, aztán ha elfogy két nap alatt és kilőnek velük összesen két tankot, akkor sírnak Uncle Sam-nek, hogy hozzon még.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
joker

Ezek már nem azok a Líbiából szabadult gyökerek, mint az "akció" elején. Azok kihaltak. A most harcolók többsége már képzett zsoldos, ennek ellenére kerültek szarba. Várjuk a folytatást.

Azon gondolkodtam, hogy vajon lesz valaki, aki a nyilvánosságra került videókat összeszedi időrendben? Nagyon jó lenne visszanézni, de még a Syria Tube sem csinálta meg.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Biztosan megvan a tapasztalt keménymag, meg az akit kiképzett valamelyik nyugati kormány hadserege, de kerül bőven Líbiából szabadult gyökér, meg olyan is, aki arra az oldalra áll(na), amelyik (többet) fizet. Akinél stabil fejlődést látok az a Szíriai hadsereg, ők egyre jobb formájukat hozzák és látszik rajtuk a konstans fejlődés. Persze nagymennyiségű minőségi fegyver segítene a lázadókon, viszont talán már áprilistúól megkapták azokat, mégis elverték a seggüket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Vannak olyan nem hivatalos hírek , ha a nyugat nehéz fegyvereket szállít a wahabitákbak , akkor az oroszok "Buratinokat" szállítanak a szíreknek.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Mi az a Buratino? De az oroszokban már nem bízok, habár lehet ha csak szimpla politikusok és ugyanúgy hazudnak, mint az összes többi, csak most épp nagyobb figyelem terelődik rájuk és az igéreteikre.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
boki said
Vannak olyan nem hivatalos hírek , ha a nyugat nehéz fegyvereket szállít a wahabitákbak , akkor az oroszok "Buratinokat" szállítanak a szíreknek.
neeeeeee... brutális az a cucc. pár hét alatt vége lenne a hacacárénak. drótkefével takaríthatnák a nuszra frontot a födémről.

mekkora esélyt láttok arra, hogy a felkelőknek bizniszelt némely fegyver végül valamelyik afganisztánban állomásozó amerikai helikopter sugárhajtóművében köt ki?