Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Na tessék, itt van ! Nemrég, talán 2 hete azt mondták alig van fertőzött. Hazament egy turistacsoport Taiwanra vagy Dél-Koreába (már nem emlékszem mi volt a hírben), és az 1/3-ad része fertőzött volt ! Na akkor mondtam, hogy komoly baj lesz Törökországban. Most kezdenek előjönni a számok, de ezek szerintem még mindig bőven kevesebbet mutatnak a valóságnál ! Erdogan meg a politikusai itt hiába ajánlgatja a fizetését (amúgy ez csak egy népszerűségi húzás, semmi más), az egy szikrát nem fog rajtuk segíteni !!! Én úgy látom, nagyon erős eszkaláció kezd fellépni náluk, ami csak az amerikaihoz lesz mérhető, ami egy katasztrófa !!! Ez van... Most hiába mondanék "szépeket", az egy szikrát nem fog rajtuk segíteni !!! Az igazság fájdalmas dolog tud lenni sokszor, de aki letagadja, az csak tovább ront a helyzeten. Mindig így van sajnos.

Törökországban átlépte a tízezret a koronavírussal fertőzöttek száma - Erdogan felajánlotta héthavi fizetését a rászorulóknak
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 842
65 498
113
Megszavazta a parlament a koronavírus-törvényt
https://mandiner.hu/cikk/20200330_megszavazta_a_parlament_a_koronavirus_torvenyt

Egy komment:
"Az ellenzéket már soha nem lehet megérteni... Olyan ostobán viselkedtek ezzel a törvénnyel kapcsolatban, egy hete is tudván tudták, NEM TUDJÁK megakadályozni, legfeljebb egy héttel késleltetni, ebben a helyzetben sokkal ésszerűbb viselkedés lett volna a részükről, ha a következőt mondják:
" Nem értünk egyet a törvénnyel, tudjuk, ha ma nem, akkor egy hét múlva elfogadja a parlament, ezért most MEGSZAVAZZUK, ne lehessen azt mondani, az ellenzék akadályozta a védekezést, de tiltakozunk az időkorlát hiánya miatt."
Nem tudom, ez nekik jó így ?"
Nyertek vele egy hetet, tudtak szervezkedni. Lassan megjott az EU ukaz is. Kezdenek magukra talalni lassan egy honap K.O. utan.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 819
7 238
113
/Alufóliasapkát fel
Német újságíró bemegy egy kórházba, aminek tele kellene lenni betegekkel, de üres az egész. Bemutat számos hasonló helyzetet és orvosokat akik szerint ez nem orvosi vészhelyzet, hanem politikai, egy globális PSYOP, egy tipikus action-reaction hadművelet és a halálozások beleesenek abba a szokásos ezrekbe ami a természetes okok, köztük influenza miatt van, ezt a statisztika is megerősíti, az idei szezon még enyhébb is mint a többi. https://www.euromomo.eu/
Mikor épp legyintve lelőnéd az egészet, feltűnnek a hozzászólások, ahol sokan kísértetiesen hasonló dolgokról számolnak be a világ más tájairól is, jópár videóval.
https://www.bitchute.com/video/XxeGUIBPVleu/
/Alufóliasapkát le
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 448
113
Ma Lengyelországból 15 orvosi személyzetből álló csoportot küldnek Olaszországba, hogy támogassák a helyi hatóságokat a koronavírus pandémia elleni küzdelemben
https://www.milmag.eu/news/view?news_id=3660
Ugy tunik minden hireszteles ellenere az EU es a nyugat segitsege es szolidaritasa egymas fele toretlen. Meg Gyuri bacsi is megdobott egy halom penzzel.
Azt latom az EU tobb ezer milliard forintos segitsege megerositi az osszetertast az allampolgaraiban, illetve felkelti az igenyt tovabbi allamok csatlakozasara az EUn kivuli reszeken.
Ez a jo egy csaladban, mert mindig szamithatunk rajuk ha baj van.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Na ezekről bevallom, nekem már csak homályos ismereteim és emlékeim vannak régről.

Asszem' tán Kassai Lajos - A lovasíjász című filmjében láttam utoljára, hogy Ő is Kínában járt kint, kutatni az ŐSI eredetünket az íjászatra fókuszálva, és számomra teljesen meglepő módon én ott azt láttam, hogy örült neki a helyi idős történész szaki, meg elmondta hogy közös múltban kapcsolódás, történelmi összefonódás, s büszkeséggel tölti el hogy egyáltalán ott van egy magyar aki ezekre rákérdez!

Kurultájon voltam kint régebben kíváncsiságból, jól is éreztem magam de nem láttam bele akkor annyit, mint ma, viszont mostanra azt érzem ezt a vonalat komolyabban kéne vennünk, pláne annak tudatában hogy a jövő ÁZSIÁBAN van minden bizonnyal, ott ahol nem kevés ország tudja hogy mi onnan származunk, és jó viszonyt akar velünk ápolni.

Még egyszer eljöhet az az időszak, mikor azok után hogy degradálóan a fejünkhöz vágták évszázadokig az akkori világ Európai urai, hogy "félázsiai lovas nép", ez a világ új uraitól már dicséretként fog hangzani, hogy igen, és lám ott a távoli EU-ban, a MAGYAROK, a szintén Ázsiai eredetű NAGY LOVAS nép!

Másabb azért az utózönge így, meg úgy!



Nem vagyunk ázsiai nép.
Nem származunk onnan.
Nem foglaltunk hont.
Mindig is itt éltunk, az édenkert/kánaán ezen részén, egy részunk hirtelen felkerekedett és korbejárta a planétát, mivel nyugat felé indultak, csak keletrol érkezhettek vissza.
Nem mellesleg ezt többszor voltunk kedvesek megtenni a planéta többi népével.
Korbe vittunk egy programot, világnézetet, életformát, az élthez való (helyes) hozzáállást.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 871
91 393
113
Halottakkal és fertőzöttekkel vesztegel Floridánál egy üdülőhajó
Egyelőre nem engedélyezik annak a holland üdülőhajónak a kikötését Floridában, amelyen halottak és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 fertőzésben szenvedő betegek is vannak - jelentette be Ron DeSantis, floridai kormányzó hétfőn este - írta az MTI.
https://index.hu/kulfold/2020/03/31...zottekkel_vesztegel_floridanal_egy_udulohajo/
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Itthon is ez van. Túl korán lettek kiürítve a kórházak és mindenki a túlterhelt olasz eü helyzetre készül, pedig esélyes, hogy egyáltalán nem(, vagy csak sokkal később) durvul el nálunk a helyzet.
....és közben csomóan nem kapnak meg amúgy nem halasztható műtéteket, az Operatív Törzs egyértelmű állásfoglalása ellenére sem! Na, ebből lesz a rengeteg halott meg nyomorék.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 355
113