T
Törölt tag 1526
Guest
Erről beszéltem, magaslatra telepítették ahova kell, így viszont nem lehet takarózni a kitakarással. A legutóbb pont Aleppónál csaptak le, ahol a rálátás megvolt, a hatótáv is megvolt, mégsem védte ki. (besegítek, jöjjön a túlterhelés kártya)Most utánanéztem és elvileg az orosz Sz-400 egység mellé Maszjaf közelében telepítették a szírek az Sz-300 indítókat. Valószínűleg az interoperatibilitás miatt, meg, hogy gixer esetén Szerjózsa közel van és gyorsan át tud ugrani javítani.
https://www.imagesatintl.com/new-syrian-s-300-deployment-near-masyaf/
Tenger felől érkező támadás ellen hasznos, de a belső területekre továbbra sem lát rá teljesen így a radar. A szokásos Golán feletti szalvó indítás után low-level konfigurációban utazik egy izraeli cirkáló rakéta, hiába van hivatalosan 250 kilométeres hatótávolságú rendszered akkor se látni rendesen. Na meg az arab kezelők továbbra sincsenek a csúcson, pont ma olvastam, hogy Líbiában baráti tűzzel kaptak le egy UAE Wing Long II drónt Haftárék, nem először.
Én ezt már régen próbáltam elmagyarázni Putyin lelkes rajongói csapatának, de persze nem hittek nekem és váltig állították, hogy az újjáépítés az egy zsíros biznisz lesz ami kizárólag Putyin ölébe hullik majd. Végül is abban igazuk lett, hogy kinek az ölébe hullik, csak ez inkább egy zsíros számla sok nullával.Az újjáépítést viszont se az oroszok se Irán nem tudja egyedül vagy együttesen finanszírozni
Nyugaton vannak akik beszállnának a politikai rendezés után, de vannak akik csak Aszad után. Aszad meg nemhogy az utóbbira de még az előbbire se hajlik. Romokban de mégis stabilizálódott a rendszere, az ajatollahok meg a fülébe súgják, hogy még megnyerhető a háború, nem kell engedmény. Nem idén lesz ennek vége.