T
Törölt tag
Guest
Ez a kezelőpult már egy modernizált verzió lehet.
Ez bizony egy eredeti, modernizáció nélküli 9K33M2 OSzA-AK kezelőpult, még a fekete/fehér Karát kamerával, és képernyővel a jobb oldalon.
Ez a kezelőpult már egy modernizált verzió lehet.
Ez egy eredeti, modernizáció nélküli 9K33M2 OSzA-AK kezelőpult, még a fekete/fehér Karát kamerával, és képernyővel a jobb oldalon.
Akkor ez már '80-as évek. (Ha fekete-fehér a kamera, akkor megtévesztett a kék szín.) Gondolhattam volna, hogy szimulátorból van.
Akkor ez már '80-as évek. (Ha fekete-fehér a kamera, akkor megtévesztett a kék szín.) Gondolhattam volna, hogy szimulátorból van.
Egy gépet,régit-olcsót beáldoztak hogy lyukat üssenek a légvédelmen.Kétségeim vannak...
A mai EO rendszerek mellett egy An-2-est lazán megkülönböztetsz egy dróntól 15 km távolságban is. Szerintem. Ergo nem tüzelsz rá.
Ez a kép csak parasztvakítás. A "nagy titok" annyi, hogy a SzoC az Oszán vadászgép ellen tud kb. 40 km-et. Ez mondjuk legyen 3 m2,
Akkor egy tized m2-es drón ellen megy ennyit... 16 km.
![]()
Nagyon jó képek!
.Ez egy SA-8 Gecko (9K33 Osa), amely lelő egy orosz SU-30-at.
odaírták az ukránok....
.
Miből látszik, hogy ez eredményes lelövés volt?

Onnan, hogy ugrálnak a kezelők..
.
Miből látszik, hogy ez eredményes lelövés volt?
.Onnan, hogy ugrálnak a kezelők.
Angolában egy búr felderitő Skeeper dront lőttek le vele anno.Sahed 136 drón megsemmisítése Ukrajnában az Osza kezelői 3000 m távolságban észlelték az iráni drónt és a rakéta 2800 m távolságban találta el
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..