T
Törölt tag 1945
Guest
Erre csak azt tudom mondani fiúk, hogy amikor önkéntes/ingyenes munkát csinálok, én akkor is csak olyan dolgot adok ki a kezemből, amit utána vállalok, és nem azzal kell takaróznom, hogy "bocs, ez ingyen volt, ezért csak ennyi fért bele". "Vastaps" nektek a teljesítményre. Kb ezek azok a beadandók, amiket az oktatási intézményekben visszaküldenek ez után a két bekezdés után, hogy kollega olvassa át mégegyszer, mert ha így kezdődik... Most az után, hogy hobbiból ízekre szeditek szakmailag egyébként jogosan mások írásait, nos tessék felkötni nektek is a gatyát. Tényleg nem szakmai dolgok a hibák, hanem olyan dolgok, amit bárki normálisan leérettségizett ember észre kellene vegyen ha nem másnapos állapotban olvassa. Akármilyen szép is a szakmai tartalom, ha elcsúfítja az alapvető nyelvi ismeretek felületes kezelése. Egyszerűen elrontja az írás élvezhetőségét, hogy az első két bekezdésben mindben volt olyan hiba amit már az első korrektornak észre kellett volna vennie.
Azért is emelek szót mert amikor ez az egész kóceráj htka-vá alakult találtuk ki, hogy minden cikket megjelenés előtt átolvasunk, hogy ne legyenek benne blődlik. A cikk végén szerepel is, hogy kik olvasták át, és számomra elkeserítő, hogy ennek ellenére ilyen dolgok maradtak benne rögtön az elején. Csak azt tudom mondani, amit már sokszor, a htka mélyrepülésben. A szerző ha odaadta volna az anyjának/lányának/feleségének akár egy egyszeri átolvasásra a szakmailag korrektúrázott cikket, akkor ilyen piszlicsáré hibák nem maradtak volna benne szerintem. Molni: emlékszem a japán belinkelt videódra (többszínű nyomat), hol a japános szakmai alázat, szorgalom, aprólékosság, odafigyelés a részletekre? Egy videó belinkelésééig terjed?
Az 1950-es évek végére a hadsereg légvédelmi egységeinek összegyűlt annyi tapasztalata amelyből leszűrhették, hogy milyen területeken vannak hiányosságaik, amelyek miatt nem megfelelőek a képességeik a harcoló egységek légi oltalmazására. Erre a célra egy alapvetően új típusú mobil légvédelmi komplexumokra volt szükségük, amelyek magas fokú automatizáltsággal, hogy képesek legyen mind fix objektumok (pl. hidak), mind mozgó egységek védelmére a légitámadásokkal szemben.
A csapatlégvédelmi komplexumok első képviselői voltak a közepes hatótávolságú 2K11 Krug (SA-4 Ganef) és a kis hatótávolságú 2K12 Kub (SA-6 Gainful), melyeket szolgálatba állítottak a földi csapatok védelmére a ’60- as évek közepén illetve végén. A közepes légvédelmi rendszerek feladatai között szerepelt a legfontosabb eszközök és objektumok védelme a front és hadsereg szinteken, míg a kis hatótávolságú légvédelmi rakéták feladata a harckocsi hadosztályok a légvédelemének biztosítása volt.
Kritika jogos, remélem ezek után jelentkezel molninál lektornak, és kiszúrod akár már a most íródó következő anyagban a hasonló magyartalan marhaságokat.
Ugye tenni is fogsz a minőségért, és a nyelvtani szempontból igényesebb htka anyagokért?