<blockquote rel="galland">
Majdnem pont így írtam volna, hozzátéve, hogy a holland kikötőkben már akkor megkezdték az uszályok összevonását, mikor még Franciaország állt. Az angolok pár tucat bombázót veszítettek is, mikor próbálták őket lenullázni.
Vadászkíséret volt? Ja, hogy nem...
Ezen felül itt egyesek tényleg komolyan gondolják, hogy uszályokkal parta lehet szállni és fenntartani az egész logisztikát...? Kapjatok már a fejetekhez és nézzétek meg, hogy a D-napon milyen cuccokal és milyen légifölénnyel szálltak parta és milyen veszteségekkel és építettek ideiglenes kikötőt. A németeknek esélye nem volt elfoglalni egy kikötőt menetből...
A légi fölény a csatorna fölött simán megvolt. Ezért is kellett a csatorna konvojait leállítani.
Egyáltalán nem volt meg. Ahhoz bőven elég volt az angolok ereje, hogy a meglevő nevetséges és szánalmas "partaszálló hajókat" a tenger fenekére küldjék. Aztán mi lett volna? Pisloghattak volna angol földön 0 supporttal...
Ne mond már, hogy 300-500 Ju52-es, és egy 20-30 uszály nem tudott volna ellátni lőszerrel, üzával mondjuk 5-6 hadosztályt, közülük 1-2 páncélos hadosztályjal.
1. Hol szállt volna ez a sok gép?
2. A hídfő kezdetén bármilyen szükségrepülőtér a tüzérség lőtávolságán belül lett volna. Hajóágyú, földi lövegek, ami kell.
3. A Ju-52 teherbírása valahol 1,5 tonna táján volt legfeljebb. Egy hadosztály napi ellátmány igénye volt valahol 300-500 tonna táján és egyes dolgoknál meg nem a , hanem a térfogat volt a probléma.
Ember, cirka 10 ezer ember kaja és vízigényéről van szó hadosztályonként, erre jön még rá a lőszer és a benzin egy olyan környezetben, ahol még a konyhai mosogatót is hozzájuk vágták volna az angolok...
Az angol flotta távoltartásához, elég lett volna 15 tengó+ 8-10 századnyi stuka, de ha nem mehettek volna még a Heinkelek is 1-2 kört .</blockquote>
Ez teljesen elégtelen mennyiség lett volna. A Stukák vadászkíséretét az Angliai csata alatt sem tudták megoldani...
</blockquote>
Milyen tüzérség hatótávjában lett volna a hídfő? Ami franciaországban pihent? Pont úgy írod le tényként a teóriád, mint én! Vitatkozhatunk, de már nem derül ki soha. Én azt mondom, egy kis eje, egy kis partraszálló erő, mondjuk maradjunk a 4-5 hadosztályjal, és van hídfő. Amit utánna már szélesít a bejövő többi egység. Így mondjuk 2-3 napon bellül kikötőjük lett volna, leszámítva persze a rengeteg halász kikötőt, (ami egy uszálynak bőven elég), ami minden faluban volt a keleti oldalon. Vagy bejön, és akkor Hitler megnyeri a vh.-t, vagy nem, és akkor előbb vége a háborúnak. Nekünk már mindegy. Én felvázoltam egy lehetséges megoldást, ahogy én csináltam volna. Ennyire egyszerű. Amint láttad olvastad a könyvekben, civilből felfegyverzett milíciák védték akkor a tartott, 1 vh.-s puskákkal. Na, milyen tüzérség?
Stukák.:
Az angliai csata alatt egy nagy kiterjedésű frontszakaszon, (egész dél-kelet Anglia) folyt a meccs,századok vltásként a földön franciában, hatótáv gondokkal. Na, ez szerinted a csatorna fölött? Koncentrált vadász védelem, stb. A stukák, rámennék a nagy hajókra, amint közel érnek. 6 gép egy hajóra, mondjuk 3 hullámban.fölöttük és a flotta felett ami úgy 40km, 2-3 teljes vadászezred, harcedzett, tapasztalt pilótákkal, úgy, hogy nyugodtan repkedhetnek, nem gyullad ki a piros lámpa.
Meglett volna szerintem.