Eroforras hiány es prioritas is. 43-ig az USAAF meg a nemeteket sem bobmazta komolyan, mert nem volt mivel es kikkel.
Az esemenyek veletlen egyidejűsége nem jelent logikai kapcsolatot.
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Tidal_Wave
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eroforras hiány es prioritas is. 43-ig az USAAF meg a nemeteket sem bobmazta komolyan, mert nem volt mivel es kikkel.
Az esemenyek veletlen egyidejűsége nem jelent logikai kapcsolatot.
A prioritás szo melyik reszet nem erted? P volt a 3. bir. egyik fo szenhidrogen uzeme. Azzal egy idoben mashol is tamadtak ilyeneket. Mo-n nem volt ilyen. 44-ben ide ert a szovjet is, oket is tanogattak a pályaudvarok bombázásával.
El is olvastad azt a cikket amit linkeltél? Megjegyzem a bodenplatte hat hónappal a normandiai partraszállás után történt, én pedig a D-Day idejéről beszéltem. Itt akkor az idézet a cikkből:@Schurrer:
Azért volt még pilóta, 1000 körüli géphez csak kellett:
https://katpol.blog.hu/2010/01/01/a_bodenplatte_hadmuvelet
@ molnibalage, Panzerfaust:
Az USAF igazi hatékonyságát a védővadászok hatótávolságának megnövekedésével kiteljesedett - pontossá/pontosabbá vált - nappali bombázások hozták meg, valóban csak 1943 után.
Ez a legenda Cornelius Ryan, A Leghosszabb Nap című konyv óta el. Azota kiderult, hogy ez nem igaz. Otthonrol meg videot is tudok adni forrásokkal.Azt is vegyük figyelembe, hogy a háború előrehaladtával a szövetséges bombázók repülőterei is egyre közelebb kerültek hozzánk, vagyis rövidebb úton tudtak ide repülni (pl.: Olaszországból). Kevesebb repülés, több bomba.
Közben a Luftwaffe is szépen felmorzsolódott, a benzin hiány is éreztette hatását (a D napon partra szálló szövetséges erőket két Bf-109 támadta?).
41 december - hadüzenet, 44 április első bombázások. Ploestit már 43-ban szórták, miután közeledett a front és szorultak vissza, és került sor erre a térségre is. Kállay 42 márciusától a hátsó udvarban a fegyverszünetről
42-ben miért nem bombáztak ? Vagy 43-ban ? Hadiállapot volt.
Persze. Én is láttam a számokat a csökkenő létszámról, de a majdnem 1000 gép levegőbe emeléséhez csak kellett pilóta is...El is olvastad azt a cikket amit linkeltél?
Lehet én vagyok ennyire félreérthető. Szóval akkor annyit akartam csak írni egy hsz-hez, hogy a D-Day napján kevés volt már német oldalon a képzett pilóta. Ezzel remélem egyetértesz. Na!Persze. Én is láttam a számokat a csökkenő létszámról, de a majdnem 1000 gép levegőbe emeléséhez csak kellett pilóta is...
Szerintem - ez 1 nagyméretű harccselekmény része volt, indult a normandiai partraszállás, gyengíteni kellett a német haderő kelet-nyugati haderő átcsoportosításának lehetőségét. Ls. Bagration hadművelet - bár késett picit, de ugyan azt a célt szolgálta és együtt működtek. MO beleesett - helyzeténél fogva - a fekete levesbe.Csak szólok, hogy Magyarországot azután kezdték el bombázni, miután már német megszállás alatt voltunk. Szóval a hadüzenetünk mit sem számított. Akkor is jöttek volna, ha nincs hadüzenet.
A németek által megszállt országokat is bombázták, azokat, akik lényegében szövetségeseik voltak.
Máshol is vannak "szagértők" ..."pocket battleship" Bismarck
A Bismarck mint zsebcsatahajó???
Akkor minek kellene nevezni az angol csatahajókat? Rombolóknak?
Mert csak a 43 januári casablancai konferencián döntöttek a szövetségesek az É-Afrika és Olaszország felől Európa déli és középső területeinek bombázásáról, de még akkor is csak terv szintjén mert nem voltak ehhez elég közeli bázisaik.
A magyarországi bombázások 1944. április 3-án indultak, mikor az amerikai légierő 15. légi hadseregének 450 B–17 és B–24-ese 137 vadásszal egyetemben megérkezett Budapest fölé. Legfőbb célpontjaik ekkor a ferencvárosi pályaudvar és a fővárosi repülőgépgyárak voltak, konkrétan a Dunai Repülőgépgyár.Az elso frantic joe bevetes is Debrecen koruli celok támadása volt.
És ilyet én hol állítottam? Sehol.Vagyis nem mondhatnók azt, hogy hozzá se szóltak a német területen feltalált célokhoz.
Magyarország a szovjet zónához tartozott, de ők semmilyen szinten nem voltak felkészülve stratégiai bombázásra, kínjukban már dízelmotoros bombázókat gyártottak, mert attól várták, hogy kellő hatótávja lesz.
De még a rendelkezésre álló technikához se volt megfelelő személyzet, volt, hogy összetévesztették Debrecent Budapesttel.
A dízelmotorok min buktak el a repülőgépeknél?
Ez a legenda Cornelius Ryan, A Leghosszabb Nap című konyv óta el. Azota kiderult, hogy ez nem igaz. Otthonrol meg videot is tudok adni forrásokkal.
Ez erről irkál, de hablaty.A dízelmotorok min buktak el a repülőgépeknél?