A II. világháború (1939 - 1945)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Talán túlzás, de azért beteszem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 707
27 016
113
Sajnos elpofázzák a motor hangját! :(

Azt el tudom képzelni, hogy amikor a pilóta beült és feldübörgött az Ő Gépének a motorja, az lehetett benne, hogy ez az enyém és ez a géppel győzni fogok. :) :)
Mert volt elötte 1 nagyon jó motor. :)

A Merlin motor hangja, hirtelen ezt találtam, hátha Ti tudtok mellé tenni még.

1:50

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 838
2 680
113
X5E3xEu.jpg

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 250
113
"Akik késve értesültek
A Csatorna-szigetek védőinél három kompánia adta meg magát később az európai háború vége után. A holland Texel-sziget védői akik nem is németek voltak, hanem grúzok(!) 12 nappal a VE-day után május 20-án, az U-977-es tengeralattjáró az argentin Mar del Platá-ban 101 nappal később augusztus 17-én, az elfelejtett, távoli északi Barents-tengeren – a Medve–szigeten – létesített német meteorológiai állomáson pedig csak szeptember 4-én, 119 nappal a győzelem napja után és két nappal a japán kapituláció után (!) tudták meg a háború végét. Az utóbbi helyen egy norvég halászhajó legénysége ordította ki a parttól nem messze sétáló németeknek, hogy már jó ideje hazamehettek volna."

https://hogyantortent.com/nemet-megszallok-a-brit-szigeteken/

https://femina.hu/terasz/csatorna-s...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Nem akarok hülyeségeket írni de úgy rémlik valami szipi szupi német U-boot csak 45 telén adta meg magát és hogy addig hol volt az passz... Na ebből lett a legenda hogy az Antarktiszon volt.

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 707
27 016
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 707
27 016
113
"a Harmadik Birodalom végnapjaiban, az amerikai haditengerészetnek magát megadó U-234 fedélzetén Japánba tartó uránszállítmányt találtak.

Szupertitkos küldetésre futott ki az átalakított tengeralattjáró
1945. március 25-én, a Harmadik Birodalom összeomlásának végnapjaiban az U-234 Johann-Heinrich Fehler korvettkapitány parancsnoksága alatt" ....

https://www.origo.hu/tudomany/20160...harmadik-birodalom-u-234-atomtitok-nemet.html

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 822
12 818
113

• Tetszik

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Laikus kérdés: amikor az USA belépett a háborúba, és a gyárak elkezdték a nagy tömegű haditermelést, akkor érvényesült az a piaci logika, hogy ettől olcsóbbak lettek az egyes darabok, mint a háború előtt? Egyszerűbb fegyverek, járművek, felszerelési tárgyak esetén ez lenne a logikus, de talán még a komolyabb eszközök esetén is. Tudtok erre vmilyen forrást? Előre is köszi.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Ha jól emlékszem egy fix költség + 10% haszon rátával dolgoztak/dolgozhattak az amcsi gyárak. Konkrét árváltozás nem nagyon láttam (nincs elég adat), bár a munkaóraszám jelentősen csökkent egyes repülők esetében.

• Tetszik
Reactions: FilcTroll

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 707
27 016
113
Eleinte nem volt benzin benne. :D

• Tetszik
Reactions: fishbed
M

molnibalage

Guest

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 707
27 016
113
Én régebben találkoztam ezzel naponta! :D

25_0.jpg

:)
magyar-honv%C3%A9ds%C3%A9gi-ev%C5%91eszk%C3%B6z-klt-kan%C3%A1lg%C3%A9p.jpg

Nem volt könnyű kikerülni, de nagyon hatásos volt. :D
Több hónapon keresztül konyhaügyis is voltam.
:)

• Tetszik
Reactions: svajcibeka