R
rejsz felügyelő
Guest
1944 szeptember. Pz IV J egy P-47 támadása után.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindig elgondolkoztam azon, hogy mi lőszert puffogtattak el az égen a II. vh alatt és annak csak töredéke talált. Ami leesett, azt később háború után megtalálták vagy az természet simán bedolgozta a földbe?
A kutya nem szedi össze azokat a lövedékeket meg a hüvelyeket sem biztos.Ha kimennél egy lőtérre és eborotválnád a felső 30cm-et multimiliomossá válnál...Mindig elgondolkoztam azon, hogy mi lőszert puffogtattak el az égen a II. vh alatt és annak csak töredéke talált. Ami leesett, azt később háború után megtalálták vagy az természet simán bedolgozta a földbe?
Voltak effélékre valami számítgatások, de inkább a szárazföldi haderőkre, valami hihetetlenül gyenge hatás fokkal működtek. Ez jó, mert így voltak hadifoglyok, így volt esélye a télélésre, vagy legalábbis még élnie kicsit.Mindig elgondolkoztam azon, hogy mi lőszert puffogtattak el az égen a II. vh alatt és annak csak töredéke talált. Ami leesett, azt később háború után megtalálták vagy az természet simán bedolgozta a földbe?
Mindig elgondolkoztam azon, hogy mi lőszert puffogtattak el az égen a II. vh alatt és annak csak töredéke talált. Ami leesett, azt később háború után megtalálták vagy az természet simán bedolgozta a földbe?
Persze, ez "oral history" és ennek megfelelően kell kezelni, de mégis csak egy tűzközeli szemtanú visszaemlékezése. Sokan még ma is KGB-nek hívják az orosz gumitalpúakat, de ez a hiba sztem nem érinti a lényeget."....a katyni „piszkos munkát” a KGB végezte." Innentől befejeztem az olvasást. KGB 1954. március 13-án alakult meg. Katinyi mészárlás 1940-ben volt, az elkövető pedig az NKVD volt, amely élén Sztálin barátja - a szintén grúz Berija állt.
Mindez igaz is lenne ha a szerző nem azzal kezdené a "művét" hogy fikázza a kortársait mert azok "nem pontosak a részletekben"Persze, ez "oral history" és ennek megfelelően kell kezelni, de mégis csak egy tűzközeli szemtanú visszaemlékezése. Sokan még ma is KGB-nek hívják az orosz gumitalpúakat, de ez a hiba sztem nem érinti a lényeget.
Ez is jogos észrevétel. A kérdés továbbra is az, hogy ez hitelteleníti-e a teljes mondanivalót. Az írás tele van ellenőrizhető állításokkal, amiket egy tapasztalt történész meg tudhat erősíteni vagy cáfolni (pl. az 55-ös előkészítés a Dunántúlon, az ingatlanfoglalások stb.). De még egyszer: ilyen az oral history. Néha pontatlan, nagyon szubjektív, csapongó. Nem bizonyíték, hanem kontextus.Mindez igaz is lenne ha a szerző nem azzal kezdené a "művét" hogy fikázza a kortársait mert azok "nem pontosak a részletekben"
Ezek után finoman szólva is kiábrándító egy ilyen hibát bennehagyni az irományban.
Ha majd sikerül megérteni a jogutód és jogelőd fogalmát, akkor szerintem fussunk neki ennek újra. Az elv és a módszer ugyanaz volt. Egykutya. Te most pusztán a szemantikán rugózol. Az adatok a KGB arhívumából jöttek emlékeim szerint. Na erről ennyit..."....a katyni „piszkos munkát” a KGB végezte." Innentől befejeztem az olvasást. KGB 1954. március 13-án alakult meg. Katinyi mészárlás 1940-ben volt, az elkövető pedig az NKVD volt, amely élén Sztálin barátja - a szintén grúz Berija állt.
Valószínűleg hagyták a fenébe. A helyiek egy részüket összeszedték, tárgyakat készítettek belőle vagy beolvasztották.Mindig elgondolkoztam azon, hogy mi lőszert puffogtattak el az égen a II. vh alatt és annak csak töredéke talált. Ami leesett, azt később háború után megtalálták vagy az természet simán bedolgozta a földbe?