A II. világháború (1939 - 1945)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

M

molnibalage

Guest
Csinos kis szórása volt...

• Tetszik
Reactions: Rotten878

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 020
113
Élvezi, hogy beszélhet - mint ha mesemondás lenne, [ el is hiszi amit mond] tudja azt hogy elismerték -, szerintem most már úgy gondolja, hogy szabadon szárnyalhat. Valaki irányba igazíthatná , hogy nem tuti amit mondikál, írja le az általa megvizsgált tényeket! Még csak nem is tud összefüggően beszélni! Csapong mint a réti héja a nádak között!

Nekem ez nem jön be, biztos vannak közte valós és használható információk, de számomra ez a szint nem jön be, nem értelmezhető a valóságtartalom - csak úgy bemondom és ez így van tudatállapot.

Régen szájtátva hallgattuk a most szintén nagyon menő egyetemi tanárt, aki dinamikusan elmagyarázta, hogy az iráni Usa túszmentő akciónál valakik bedobtak pár marék homokot a helikopterek üzemanyagába.

Dumálnak ezek!
Még el is hiszik ezek. Talán ne fárasszanak, ha

normálisan tényszerűen elmondanák, talán még gondolkodnék, nem, mert mesélni akarnak, ja? az Unoka is kiröhögi.

/ https://hu.wikipedia.org/wiki/Kun_Miklós_(történész)
Annyi hülye volt már a tanulásaim során, hogy már elegem van abból hogy azt várja a felelteimnél ami örömmel tölti el önön önmagát! - szellemi rabszolga /

A fontos dolgok itt vannak! :D

https://konteo.blogrepublik.eu/

A leírtakam alapján, talán látszik, hogy nincs túl jó véleményem az egyedről.

Mivel Te linkelted a fenti cuccot, így 'gacsat' , vedd úgy hogy nem mindenben látjuk egyformán a külvilágot. :)

Nagyából végignéztem, nagyon sok tárgyi esetleg más adat lehet a fejében, De nagyon nem jó, amikor mesélgetnek, és gépészként végeztem, nekem ez nem jön be, Leírtam fentebb!
Talán mé
g ez is jobb:

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 020
113
Jaaa és a videónál megjegyzések ki vannak kapcsolva, már ez elmond valamit, húzzon el a dumával, leírva fentebb! Kelt mint fent, szabadon Fülig Jimmytől.
:D

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 388
8 548
113
Jaaa és a videónál megjegyzések ki vannak kapcsolva, már ez elmond valamit, húzzon el a dumával, leírva fentebb! Kelt mint fent, szabadon Fülig Jimmytől.
:D
Egy közeli rokonomnak volt osztálytársa. Mint kiderült, mindig utazott a családi (nagyapai) vonalra - amíg abból haszna származott. Az meg külön szép, hogy a rendszerváltás után milyen gyorsan kifordította a köpönyegét. A tárgyi tudása szerintem kétségtelen (volt sorozata valamelyik adón, azt néztem), de az interpretáció....

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 020
113
Egy közeli rokonomnak volt osztálytársa. Mint kiderült, mindig utazott a családi (nagyapai) vonalra - amíg abból haszna származott. Az meg külön szép, hogy a rendszerváltás után milyen gyorsan kifordította a köpönyegét. A tárgyi tudása szerintem kétségtelen (volt sorozata valamelyik adón, azt néztem), de az interpretáció....
Úgy látom, hogy hasonlóan látod Te is. :)

Még belenéztem 1 másik hosszú videóba (nem reklámozom) is, hogy nem-e tévedtem!?
Nem. :)

• Tetszik
Reactions: Masztiff
R

rejsz felügyelő

Guest
Sdkfz 250.
tumblr_ps3m4sqesA1w636mro1_1280.jpg

• Tetszik
Reactions: KoviUbi and fishbed
R

rejsz felügyelő

Guest
1944 szeptember. Pz IV J egy P-47 támadása után.
tumblr_pz59o29yFD1ws46zho1_1280.jpg
Kis pontosítás: a harckocsi egy Pz IV ausf. J típus volt, a 106. "Feldherrnhalle" páncélosdandárból, P-47 vadászbombázók lőtték ki valahol Elzász-Lotaringiában.

Robbantott ábra ( :) ) két 8,8cm-es Panzergranate 39-ről.
qVPsTLb.jpg

Angol nyelvű magyarázat(read more):

• Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag

Guest
88-as lőszer leírásának vége érdekes, úgy tudom a háború második felében már csak a britek használtak tömör APBC lövedéket, ők is kényszerből.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
88-as lőszer leírásának vége érdekes, úgy tudom a háború második felében már csak a britek használtak tömör APBC lövedéket, ők is kényszerből.

A kép szuperjó, viszont az indoklás "érdekes". Én inkább elfogultnak tartanám, mintha azt akarn' kihozni, hogy a tömör lövedék volt a csúcs, hiszen mindenki más azt használta... ja nem, csak a britek, részben azért mert nem volt egy normálisan működő gyújtójuk sem, és ők maguk írták le a sivatagi harcok során hogy német pct. gránátok jó hatásfokkal működnek, majdnem mindig robbant a fenékgyújtó és utána a harckocsi nem csak sérül hanem teljes veszteség lesz a belső sérülések, tüzek miatt..

A fejemet akkor kezdtem el igazán fogni, amikor a fenékgyújtót szapulja, bakker minden normális pct. lövedéken ott volt egészen egyszerűen azért mert a lövedékorr sérülésétől függetlenül el tudott működni. Az érzéketlenség is egy teljesen általános feature volt, hogy az első gallyon, ágon, budideszkán ne működjön el, csak amikor már biztos a célon találat (emlékeim szerint ruszki repeszromboló gránátokon erre volt egy külön acélsapka amit a gyújtóra lehetett húzni). Meg hogy kicsi a töltet, sőt hatástalan - a kézigránáttal szemben ez csak arra kellett hogy szétvigyen 10 kiló vasat a küzdőtérben, jó nagy repeszekkel beterítve azt, illetve hogy a masszívabb test ellenállóbb legyen becsapódáskor és biztosabban robbanjon fel.

M

molnibalage

Guest
Flak 88 és más AT fegyver számokban.