Te ****, most mar ne haragudj, de aki ilyeneket ir, hogy "nem tudom pontosan" , "nem találtam adatot rá" , meg wikipediat linkelget, mig a vitapartnere normalis forrasokat, meg olyanokat ir, hogy "szoktek" "menekult", az biztos, hogy az erzelmei altal erintett. Nem tudom ,hogy nagyapad nemet, ukran, orosz, litvan vagy mi volt 1939-ben Lo-ban, de sajnalom, mast erre nem lehet mondani. Jezusom, ez mar szandekos tortenelemhamisitas, tudod? Miert nem lehet tanulni, muvelodni? Ha VK azt mondja, hogy Mo-ra huzodunk vissza, akkor Mo-ra huzodsz vissza mert ez a parancs! Mintha nem en irtam volna itt elsokent, hogy kb. 100.000 fo Mo-ra vonul vissza es onnan megy Jugoszlavian keresztul Palesztinaba. Nem szegyeled magat, hogy onmagad altal is bevallottan semmit tudassal, wikipedia-s cikkekkel extrem nagy baromsagokat, gyalazkodasokat irsz?! Tortenesz irta le itt, hogy mennyit er a wikipediad,erre te tovabb erolteted? Hany eves vagy?? Max husz. Te nem hogy egyetemet, de valsszeg gimit sem lattal belulrol. Minden ember aki nem latott belulrol egyetemet az koromszakadtaig kepes vedeni amit elosszor hallott, meg ha hulyeseg is, mivel cikinek erzi beismerni, hogy mas jobban tudhatja. Ellenben aki latott mar (valodi) egyetemet belulrol, az kepes megerteni, hogy nem feltetlen az elosszor hallot info a valos. Ezt amugy lehet tudni egyetem nelkul is, de kell hozza par evtized elettapasztalat. Neked nyilvanvaloan egyik sincs, de valszeg meg gimi sem. En nagyvonalu voltam es angol forrasokat linkeltem be, nem lengyelul (kiveve egyet), nem tudhattam, hogy meg angolul sem ertesz. (Ja, az meg igen szanalmas, hogy 2 tudomanytalan, onnellentmondo hsz-ed kozott vegiglike-olod az osszes egyeb hsz-emet, gondolvan, hogy akkor talan majd nem szedem szet a hsz-eidet...) Ha a szovjet propagandafilmek szintjen akar maradni a tudasod, a te bajod, en nem foglalkozom veled tovabb mesz ignorra oszt csokolom.
Én hoztam egy halom adatot, amit a wikiről is idéztem, azt is alátámasztottam más forrással is és más fórumozók is egyetértettek az adatok helyességéről.
Ezzel szemben te még mindig nem hoztál semmiféle adatot.
Amit belinkeltél, a lengyel rombolóról, vagy Monte Cassinóról az épp nem támassza alá azt az eredeti hozzászólásodat, hogy a németek a seregük 30%-át elvesztették a lengyel hadjáratban. Azt meg főleg nem, hogy a szovjet támadás nélkül a lengyelek kitartottak volna a németek ellen.
Ezek után meg pont te ragadsz ki két mondatot a hozzászólásaimból, amikor leírom, hogy nem tudok róla adatot. Ráadásul olyan két adatról van szó, amit én írtam le, csak úgy mellesleg, hogy ezt nem tudom.
A "menekült"-tel mi a bajod?
A lengyel kormány, a hadsereg és a légierő egy része a németek elöl Franciaországba és Angliába ment és ott folytatta a harcot. Felőlem nevezheted ezt taktikai visszavonulásnak is. Ahogy akarod.
A "szökés": minek nevezzem akkor azt, amikor a német hadseregbe besorozott lengyel katonák átmentek a szövetségesekhez? Ezt átszökésnek hívják nem? Mert ilyen is volt ám, több tízezer lengyel katonát soroztak be a németek, akik egy része átszökött a szövetségesekhez.
Vagy pl. a civil lakosságból is sokan átszöktek a német megszállású Lengyelországból a szövetségesekhez, hogy harcolhassanak a németek ellen. De ha van jobb szód, akkor mond, mert azt használom. Csak tudnám mi a fenéért kapod fel a vizet egy-egy szón?
A személyeskedést abbahagyhatod, mert semmit sem tudsz rólam. Egyik nagyapám sem járt Lengyelországban. Mindkettő a szovjetek ellen harcolt magyar egyenruhában. Tudtommal nem is volt semmiféle más felmenőm magyaron kívül, ha már erre célozgatsz.
Kit gyaláztam? A lengyeleket? Pont, hogy nem gyaláztam őket, csak egyszerűen megjegyeztem két általad mondott hülyeségről, hogy az nem igaz.
De már leírtam, adj egyetlen egy forrást, amiben azt írják, hogy a német katonák 30%-a meghalt a lengyel hadjáratban. Utána meg próbáld meg bizonyítani, hogy a szovjet támadás nélkül a lengyelek kitartottak volna a németek ellen.
Ha erre adsz bárhonnan egy forrást, én elhiszem neked.
Egyébként a lengyel wikin is megnéztem direkt a lengyel hadjárat oldalát és ott is nagyon hasonló számokat írnak, mint az angol wikin. Az sem helyes akkor?
Ha a lengyelek szerint annyira hülyeség, akkor nem gondolod, hogy egy lengyel hozzáértő már kijavította volna?
Az évemről és az iskolázottságomról sem találtál el semmit.
És nem, nem vagyok az a típus aki azt hiszi el, amit előszőr hallott. Pont azért nem hiszem el a mondandódat, mert ezt elöször hallom. Soha semmilyen infót nem olvastam, hallottam vagy láttam, ami megközelítőleg is alátámasztaná az írásod.
Ismét leírom:
-egy lengyel forrást linkeltél be, egy rombolóról, ami Lengyelország elfoglalása után szép karriert futott be a német flotta ellen
-belinkeltél egy angol forrást Monte Cassinorol, egyet a lengyelek szerepéről az angliai légicsatában és egyet a szövetségesek hadseregeiben harcoló lengyel seregekről
Egyik sem új infó nekem, nem is vitatom ezeket, csak az a baj, hogy ezek egyike sem volt befolyással Lengyelország 1939-es elestében.
Én nem azt szoktam nézni, hogy egy hozzászólást ki írt, hanem azt, hogy mit írt benne. Ha nem értek egyet egy hozzászólással azt nem lájkolom, de ha egyetértek vele, vagy érdekes, új információkat tudok meg belőle, akkor lájkolom. Ulipónak is lájkoltam már néha hozzászólását, annak ellenére, hogy a hozzászólásai 99%-ával nem értek egyet. Vagy Zsoltival is épp most vitatkozom, pedig vele szinte mindig egyetértek más témákban. Ugyanígy a te hozzászólásaid nagy részével egyetértek, de úgy látszik, hogy ezzel a lengyeles vitával nagyon szembementünk egymással.