Fogd meg a söröm...
A haboruk koronazatlan kiralya, a harcban elpusztithatatlan repulo terminator!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fogd meg a söröm...
Nyelvemen van a neve,csak nem ugrik be.
H-val kezdődik?
H. U. R.Az attol fugg, hogy a kereszt- vagy a vezetekneve?
Itt meg elfelejtettem irni, hogy mielott mind a ket esetben nagyon nacizasba merulnenk, az elobbi fickot, aki baro volt teljes katonai szertartassal temette el a Bundeswehr 1968-ban, Lemm ezredes pedig a haboru utan alakult Bundeswehrben Generalleutnant rendfokozatig vitte. Szoval…
Azt hittem, bajusza volt neki, de ezek szerint összekevertem valakivel.A történelem faszagyerekei
Hans Ulrich Rudel - Történelemi útravaló
Adott egy egyszerű, közvetlen, és látszólag teljesen hétköznapi német fiatalember, aki döbbenetes katonai és emberi teljesítményt „tett le” a 20. század szép nagy asztalára. Olyan egyedülálló teljesítményt, amelyhez hasonlót nagyítóval sem igen lehet találni a második világháború vérzivataros...www.tortenelemutravalo.hu
Azért jópofa, hogy oktatóvideó létére jó pár humor is belefért.
Egy lelkes amatőr kezelésbe vette a felvételt (zajszűrés, stb):Íme az egyetlen felvétel Hitler valódi hangjáról ami köszönő viszonyban sincs a nagy nyilvánosság előtt elhangzott beszédeivel, a hangfelvétel 1942-ben júniusában Finnországban készült ahova hivatalosan Carl Gustaf Emil Mannerheim születésnapja miatt utazott,de valójában azért utazott Finnországba,hogy a finneket aktívabb részvételre sarkalja,a II. Világháborúban.
Ha az US kimarad az európai háborúból, akkor a brit birodalom nem jól jött volna ki abból. Igy is vesztett, mert szétesett a birodalom, maradt a sziget állam, ami manapság jó úton van a 3.világ felé.
Ne haragudj, de ez teljesen fals.Ennyi évvel a világháború után szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a világháborút csak és kizárólag az USA nyerte meg, mindenki más veszített, csak a mértéken lehet vitatkozni.
De szerintem a legnagyobbat pont az angolok veszítették, hisz 300 évig ők fújták a világban a passzátszelet, ami a háború végével véget ért, és visszasüllyedtek középhatalommá.
1940-re az angolok elveszítették a háborút (ami addig még nagyon enyhe volt, hisz mindkét oldalon "csak" néhány 10000 ember halt meg). Ha ekkor békét kötnek, a gyarmatbirodalom még megmarad pár évtizedig, hisz Hitler ahhoz nem akart nyulni.
De ők inkább addig húzták, míg ők is teljesen beleroppantak.
Igaz, Németországot is húzták magukkal, de cserébe szuperhatalmat csináltak az USA-ból.
Én őket tartom Európa legnagyobb árulóinak, hisz végső soron nekik köszönhető, hogy a világpolitikát már nem Európa irányítja, hanem az USA.
Szerintem egy győztes Németországgal ők is jobban jártak volna, hisz mellettük még az Angol Birodalom labdába rughatott volna, hisz az erőkülömbség nem lett volna olyan jelentős, de az USA mellett már eltörpül a gazdasága, így már semmi szava nincs.
Ne haragudj, de ez teljesen fals.
USA már rég tényező volt akkor és lett is volna.
Természetesen, az USA már akkor is tényező volt, de csak egy volt a 4 nagy (USA, Németország, SZU, Anglia) közül és nem volt akkora erőkülömbség, mint a háború után.Ne haragudj, de ez teljesen fals.
USA már rég tényező volt akkor és lett is volna.
A Birodalom már bőven a vh előtt átalakult vagy átalakulóban volt.
Addig húzták... a legtovább és leg állhatatosabban hadban álló ország volt.
Soha nem kötött volna békét Britannia a nácikkal. Never.
Győztes náci Németo-val meg senki nem járt volna jól. Még maguk a németek se...