A Henschelnel vad dolgokat csináltak, kár hogy nem vettek sorozatgyártásba sok megtervezett gépet.Egyébként DRB 19.10 -es Henschel féle loko
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Henschelnel vad dolgokat csináltak, kár hogy nem vettek sorozatgyártásba sok megtervezett gépet.Egyébként DRB 19.10 -es Henschel féle loko
Sőt, 40ben a francia hadsereg is jobban volt gepesitve, mint a német, méghozzá jelentősen.Direkt 45-től számoltam. A videó korábbi...
Lábjegyzet: nem csak az amcsik, hanem pl a britek is gépesítve voltak. Miközben a kor 'szuperhadserege' a német,
meg túlnyomórészt lovasítva. Nem emlékszem a %-ra, de @reich_und_roll bizonyára kisegít.
Nearly 3 Million Horses and Mules Were Used by the Germans During the War. Of These an Estimated 750,000 Were Killed… /ok, ez az egész 39-45/Teljesen fordítva ültök a lovon… hogy a témánál maradjak stílszerűen. De inkább nem mennék bele, mert értelmetlen beszélgetés lenne.
Csak egy példa: a franciák 1940-re a mozgósítás után 5 milliót embert tartottak fegyverben és 520-540.000 lovat használtak. 1940-ben 4.2 millió német katona és valami 510-540.000 ló. Tényleg jobban volt gépesítve, nem?! Ja, nem…
Bocs, de mi az állítás?Teljesen fordítva ültök a lovon… hogy a témánál maradjak stílszerűen. De inkább nem mennék bele, mert értelmetlen beszélgetés lenne.
Csak egy példa: a franciák 1940-re a mozgósítás után 5 milliót embert tartottak fegyverben és 520-540.000 lovat használtak. 1940-ben 4.2 millió német katona és valami 510-540.000 ló. Tényleg jobban volt gépesítve, nem?! Ja, nem…
A tiéd például ez volt: “Sőt, 40ben a francia hadsereg is jobban volt gepesitve, mint a német, méghozzá jelentősen.” Erre írtam le a matekot, amiből elég nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem helytálló.Bocs, de mi az állítás?
Direkt 45-től számoltam. A videó korábbi...
Lábjegyzet: nem csak az amcsik, hanem pl a britek is gépesítve voltak. Miközben a kor 'szuperhadserege' a német,
meg túlnyomórészt lovasítva. Nem emlékszem a %-ra, de @reich_und_roll bizonyára kisegít.
Nézd meg, mennyi robbanó motoros járművet használták a franciák és a németek az adott időszakban, vagy akár csak vesd össze a motorizalt lövész zászlóaljak számát.A tiéd például ez volt: “Sőt, 40ben a francia hadsereg is jobban volt gepesitve, mint a német, méghozzá jelentősen.” Erre írtam le a matekot, amiből elég nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem helytálló.
Mennyit használtak?Nézd meg, mennyi robbanó motoros járművet használták a franciák és a németek az adott időszakban, vagy akár csak vesd össze a motorizalt lövész zászlóaljak számát.
Csak szarul, igen szarul használták.
Teherautóra emlékszem, 150vs 300. Utána a bef meg komplett nyugatot leraboltak tejerautougyileg.Mennyit használtak?
Meg hasonló mennyiségű gépjárművet. Amiből megcsinálták a red ball expresst 3 évvel korábban csak egy kicsit nagyobb frontra.A SZU megtámadásakor, 1941-ben, a Wehrmacht 600.000 lovat használt, a csapatok logisztikájában.
Áthoztam a megfelelő topicba. Szóval, nekem továbbra sem adja ki. Ezek miatt például: 1940-ben a németek 41 gyalog hadosztályából 4 volt motorizált. A franciák 63 gyalogos hadosztályából 7. A németek 4.2 millió katonájával szemben a franciknak 5 millió állt, az általuk használt lovak száma pedig szinte ugyanaz volt. Ezek a számok alapján nekem sehogy nem ül a “Sőt, 40ben a francia hadsereg is jobban volt gepesitve, mint a német, méghozzá jelentősen.” állításod.Teherautóra emlékszem, 150vs 300. Utána a bef meg komplett nyugatot leraboltak tejerautougyileg.
A jobbant visszavonom, mert amit csináltak, az egy nagy rakás fekália volt, azonban a mennyiségi fölényük megvolt.Áthoztam a megfelelő topicba. Szóval, nekem továbbra sem adja ki. Ezek miatt például: 1940-ben a németek 41 gyalog hadosztályából 4 volt motorizált. A franciák 63 gyalogos hadosztályából 7. A németek 4.2 millió katonájával szemben a franciknak 5 millió állt, az általuk használt lovak száma pedig szinte ugyanaz volt. Ezek a számok alapján nekem sehogy nem ül a “Sőt, 40ben a francia hadsereg is jobban volt gepesitve, mint a német, méghozzá jelentősen.” állításod.
.Nincs ebben semmi szánalmas. Ha megnézed a hadtörténelmet, csupán az elmúlt ~80 évben került nélkülözésre a ló.
Azért ez elég elhanyagolható időintervallum mondjuk az ókortól nézve.
Az US-nak meg mindenre is volt gyártási kapacitása, plusz ők ugyebár már az európai háború kitörése után
állították fel a hadosztályaikat, addig igen szarul álltak szföldi csapatokkal.
Ezt megnézve azért továbbra is döbbenetes, hogy honnan álltak fel a szovjetek.
.
.
Ez most nagyonnagyon OFF lesz.... De a Star Wars Birodalom visszavagban a Hoth jegbolygon Luke Skywalker es tarsai miert lohoz hasonlo funkcioju allatokon lovagoltak a jegmezön, es miert nem valami jarmuvön mentek örjaratozni?
.
Mondtam, h off lesz, bocs.....
.
.
On
Amugy ha nem is nagy szamban, de az amerikaiak is hasznaltak lovakat:
1942:
.
1943:
A lézerkard amúgy is berobbantotta volna az üzemanyagotMert hülyén nézett volna ha ki ha Han Solo egy lerobbant jármű üzemanyagtankjába tuszkolta volna Luke-ot, hogy ne fagyjon meg.
+50-es évekig az egyetlen mai értelemben vett motorizált társadalom az amerikai volt, ez kihatott a haderőkre is.