Abból a 2 hónap=10 hétből kb. 7-8 hét volt idő-nyereség a német oldalnak. Ehhez utána még hozzáadódott a "Tavaszi Ébredés" összeomlásával nyert idő! Az a másik --nem észrevett és ezért nem is figyelembe vett-- oldala ezeknek az eseményeknek, hogy ezt az időnyereséget nem tudta német politika egy különbékre váltani, mert ez lett volna egy ilyen védekezés és az azt követő kamikaze-ellentámadás értelme!
Szerintem!
Igen katonailag vereség volt, politikai előny halvány esélye/illúziója érdekében: esetleges különbéke a Nyugattal! Ez esetben is "reményhal" volt a utolsó, aki elhalálozott!
Összefüggéseiben "rápellantva" a vérzivataros időinkre.
U.I.: A Barbarossa "kés-a-vajban" szakaszában egy legnagyobb-Magyarország-távolság mélységű német előrenyomulás mennyi ideig is tartott? ... 1 hét, 10-nap, 2 hét?
Azt is figyelembe véve, hogy ez a "német-dicsőséges" szakasza a háborúnak nem télen volt, enélkül a két közjáték nélkül egy Magyarország 2-3 hetet jelentett volna az szovjet csapatoknak.
Így iy szerintem bőven hibáztak, hogy megálltak "ostromolgatni", a németek által korábban sikeresen bemutatott "megkerülök, erőfölényt kihasználok, mélységben logisztikát/erőforrást/
morált pusztítok. Böven meg-volt az ehhez szükséges erőfölény és "felesleges" mennyiség az oldalukon. Mi is jobban jártunk volna ez esetben a májusi kapitulációval!
... szerintem!
.