1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Valahová átszállították, a T-72-esek például Nyírtelken vannak ha jól tudom.
   
 2. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ja, elég megfoghatatlan a dolog. Viszont valószínű, hogy ebből az irányból jön majd a rakéta és a kapcsolódó miskulanciák, mert mégis mit reszelnének hozzá?

  Te komolyan meglepődnél az elmúlt 30 év tapasztalatával, ha így lenne? :D
   
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Asszem itt magyaroschan 2 század +1 támogató század +1 törzsszázad van/zászlóalj
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  3 század az a 2.
   
  fedett_mókus and antigonosz like this.
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Akkor kicsivel több IFV-t vesznek. Apropó, felderítők most mit használnak, szintén btr-t?
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Meg G Mercit.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Esélyes hogy kapnak az új IFV-ből ha egyszer lesz? Csak jobbak a képességei mint a Btr-nek.
   
 8. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  majd síntankok lesznek
   
  Shadow likes this.
 9. mészi

  mészi Well-Known Member

  Gondolom az ÖTT-re gondoltál. Az ÖMT-sek főleg a nyugdíjasok, azokat békehiányos helyre hívják be. Az ÖTT-sek évi 20 nappal biztos nagyon jól kiképzett harckocsizók lesznek (Főleg a kormányhivatali Hölgyek.). Tudtommal az ÖTT alegységeket és egységeket könnyű (nagyon-nagyon könnyű) lövésznek tervezik! D-20 talán van még 20-30 darab, lőszer ki tudja, hogy van e még, sok VSZ vas meg egyáltalán nincs!
   
 10. mészi

  mészi Well-Known Member

 11. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  majd síntankok lesznek
   
 12. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Az első malac kitúrja a rozsdát.:D
   
  Ratamahata likes this.
 13. Ocses

  Ocses Well-Known Member

  Te komolyan meglepődnél az elmúlt 30 év tapasztalatával, ha így lenne? :D[/QUOTE]

  Hát most hogy kérdezed. Sajna nem:D:(
   
 14. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  @Telak2 @Ratamahata
  Egy csőcsere meg egy kis dezodor és simán lehet használni, amúgy , szittya nem mond hülyeséget, anno nagyon sok D-20at kellett szétszedni,ami aztán raktárakba került és ezek még tuti megvannak mert (anno legalább is) nagyon sok sok tonna extra alkatrész volt a D20-akhoz szóval nem hiszem hogy a szétszedett technikákat használták fel hogy a mostani 6-ot rendbe tartsák.Ha akarták volna nagyon simán rendszerbe lehetett volna tartani 2x12db-ot (de akár többet) is csak hát , akarat nem volt nagyon rá mert " minek az nekünk ". Én még a mai napig azt mondom hogy kell a vontatott , sőt , az önkénteseknek meg a területvédelmiseknek is adnék 6-12db-ot bár lehet nem sülne el jól. Ami meg az elmúlt 30 év tapasztalatát illeti :D hát , hagyjuk inkább
   
  krokomach likes this.
 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem akarok trollkodni,de mi a fenére használnánk szegény öreg kiérdemesült D20at?Alappkiképzésen kivül a tüzérakadémián.
   
 16. megazez

  megazez Well-Known Member

  Azta erről az mmp-ről eddig nem is tudtam, elég tetszetős cucc, 5km és ~1000 mm rha tud papíron.
   
 17. Karak95

  Karak95 Active Member

  SAMOC

  Erre a légi irányítási rendszerre rá tud dolgozni az összes levegőben lévő Gripen , vagy minden más repülőeszköz radarja , az összes földi radar , bárhol is legyen , és a magyar polgári légiforgalom is.

  Szerintem a haderő parancsnokságnak az ilyen rendszerek adják a legtöbb segítséget , mégis Ők mozgatnak mindent . !!!!

  Airbus Home Newsroom Airbus to provide Surface-to-Air Missile Operations Center to Hungarian Air Force
  20
  December 2018
  en
  Defence
  Airbus to provide Surface-to-Air Missile Operations Center to Hungarian Air Force  Budapest, 20 December 2018 – Airbus Defence and Space has been awarded a contract to provide Hungary Air Force with a Surface-to-Air Missile Operations Center (SAMOC). This complete infrastructure will allow country-wide coordination, at a strategic level, of all Ground Based Air Defence (GBAD) assets.

  SAMOC guarantees common situational awareness on attached units, using synchronization and distribution of the relevant data via the operational Mission Data Base, and the delivery of consistent information on subordinated levels. The solution covers mission planning and analysis, mission preparation, execution and monitoring as well as training. It enables the whole Battle Management Command, Control, Communications, Computers and Intelligence (BMC4I) cycle for a Ground Based Air Defence cluster in a sole system.

  “This contract is the materialization of a trustful professional relationship that has been developed with Hungarian Air Force following in depth discussions between Airbus and highly experienced Hungarian military operational experts throughout the last 2 years, supported by life demonstration of the system in use by German Air Force” says Harald Mannheim, Head of Defence Solutions of the Intelligence Business at Airbus Defrom a successfully fielded and combat proven Air Defence Management System, which has already demonstrated its performance in several NATO exercises”.

  SAMOC is already used in several countries, and provides full NATO interoperability based on tactical data links and military message handling. The system is open for integration of any legacy or future systems, and represents an essential first building block of the upcoming Hungarian GBADence and Space. “With SAMOC, they will benefit f.
   
  Shadow and antigonosz like this.
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az nem egy szar eszköz bár kétségtelen,hogy elavult viszont új gránátokkal és rendes tűzvezető rendszerrel kiegészíthetik a PzH-2000-eket ha nem veszünk új vontatott löveget vagy még PzH-2000-et mert az amennyit veszünk nem elég.
   
  vata, krokomach, Masztiff and 4 others like this.
 19. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  @Celebra
  Pont arra :D kiképzésre, arra még mindig tökéletesek + ha jönnek majd az újak esetleg akkor legalább már úgy lehet őket átképezni hogy láttak előtte tüzérségi eszközt.
   
 20. Shadow

  Shadow Well-Known Member

Ezen oldal megosztása