1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. mészi

  mészi Well-Known Member

  Szerintem ez nem így van!
   
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Vietnámi amerikai statisztika szerint,már nem emlékszem pontosan,de 10000nél több gyalogsági lőszer kellett 1 halott ellenséghez.
  Persze,hogy nem.De igy növelték meg az alkalmazási sávszélességet.Persze ehez kellet a minségi fölény
   
 3. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Sajnos ez igaz, ha nem is esik jól valakinek. De az "átlag" mai magyar és nem csak fiatal - tehát nem mindenki - semmilyen lojalitással nem bír az országa, nemzete felé és a honvédséget valami zöldruhás felesleges valaminek gondolja, mert minek vannak címszóval, hiszen nincs is háború. És a mindenkori magyar vezetés sem volt itt valóban hazafi '45 óta (a hibáikkal együtt), különben nem etetnénk klf. parazitákat még most is, mondom ezt azért, hogy miként ölték ki a lojalitást.... Egyébként amikor pl. az amik itt voltak Taszáron, vagy most DCA miatt, vagy a ruszki hadsereget a késői szoci világban utálta a nép? Szerintem nem, és ez a valóság, nem értik miért is vannak, voltak itt. A magyar szeret naiv lenni.
   
  tonyo likes this.
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szerintem meg igen.30 év reformjai alatt a tényleges bevethet haderő folyamatosan csökkent,mig a felsővezetés nem,a vizfej nőt.
   
 5. mészi

  mészi Well-Known Member

  A 10000 gyalogsági lőszer, biztos, hogy nem megfelelő adat! Annak a mai ára kb: 1 500 000ft vagy 5000 USD, ha ennek a pénznek a felét fejenként odaadták volna a Vietkongnak és a Vietnámi Néphadseregnek azonnal átálltak volna!:);)
   
 6. Anti

  Anti Well-Known Member

 7. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Valamelyik algiri dej mondta az épen aktuális francia flottaakció után
  Ha a franciák királya annak a pénznek a felét nekemadja,mibe ez a hadművelet kerül.magam lövöm szét Algirt,és sokkal jobban,mint a francia flotta
   
  Autodidaktakatona likes this.
 8. mészi

  mészi Well-Known Member

  A ruszkikat mindenki utálta! Az amerikaiakról meg kérdezd meg a taszáriakat meg a kaposváriakat, nem zárták őket a szívükbe!
  Amikor baj van mindig szeretik a magyar katonákat is (Délszláv háborúk, árvizek, határzár.), egyébként valahol olvastam egy civil szervezet reprezentatív felmérését az állami szervekről. Ebben az MH volt a második legnépszerűbb állami szervezet a Katasztrófavédelem után (Ez biztos, hogy csak statisztika, de valami valóságalapja csak van!).
   
  honved likes this.
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ez igy nem igaz.Az állam felé nincs lojalitás.Az emberek igenis szeretnének hinni az országban,csak a létező államhatalmi rendszer megöli a reményeiket is.
  Aztán vannak kettősségek is.Nekem is voltak szovjet,orosz és nem orosz,katona ismerőseim,akiket nem utáltam.A szovjet hadsereget,a szovjet megszállást azonban igen,utálta a nép.
  És ma.A nép igenis szeretné a Nemzet Katonáját,a Honvédet.De rühelli az államhatalom zsoldosát,az ingyenélő pribéket
   
 10. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ahogy már többen már megfolgalmazták. Nekünk erre kénne inkább gyúrni. Főként a "leendő" hadiparnak. Alkatrész gyártás,szervizelés, üzemeltetés terrén. Igaz ez magával vonzaná valamilyen licenszt is. Főleg egyébb fődarabok utángyártásánál. (Nem fegyverzet).
   
 11. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Ahogy gondoljátok, de szerintem ma az "elhúzok az országból amint tudok", "meg mindegy nekem ki jön ide csak engem hagyjon békén" mentalitás a többségé....
  A ruszkikkal meg szerettek csencselni, amit csak lehetett, Taszáron meg tudtommal lett pár feka baby az ittlétük alatt... Ahogy mondtam ez persze nem mindenkire jellemző... és arra célzok, hogy kollektív elutasítottságuk nem volt... (ruszkiknál ahogy írtam a késői szoci időszakról beszélek)
  És természetesen én is szeretném a magyar katona respektjét visszaállítani.
   
  borisz and vilmoci like this.
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Hát ez az együtt ez nekem eléggé felemás.
  A németek minden sokkal magasabb színvonalon álltak.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nagyon rossz megközelítés ez a hány lőszert lőttek el.Csomó olyan szituációt tudok mondani amikor nem azért lősz hogy célpontot küzdj le.
   
 14. Ennyi erővel őket először meghívtuk úgy hogy leszereltük a hadseregünket, másodjára meg a szovjetek mögött somfordáltak be, Budapest ostroma mutatja önmagában mennyit értek.
   
 15. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Az ellenzék azért nem tud kormányváltást elérni,mert csak kormányváltás a céljuk.A nép pedig többet kiván.Rendszerváltást.Gengszterváltás volt már épen elég-olymindegy,milyen párt szineiben lopnak.
   
  LaHun likes this.
 16. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Még a végén Mac lezárja a topikot belpol miatt.
   
  Nagy Csaba likes this.
 17. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  csak hogy visszakanyarogjunk kicsit
  na jó de ehhez már elég durva cuccot kell fogyasztani :D
  pontosan, már egy jó ideje mondom itt is hogy nem kell ám Isteníteni a románokat, még 1 max 2 év és kifulladnak úgy is , meg ha mi sem dobjuk ki a vsz szarokat akkor elég nagy haderővel és eszközállománnyal rendelkeznénk ,a román cuccok harcértékéről meg inkább ne is beszéljünk, ennyi
  dehogy felel meg egy hadosztálynak , MAX ami a létszámot illeti esetleg abban kiegyezhetünk hogyha a tudatlan felmegy a wikire és rápillant az aktív állomány látszámára és meglátja hogy 36.000 fő , akkor gondolhat egy hadosztályra , de ez ami itthon van szerintem még viccnek felel meg inkább és 26-ban sem fog megfelelni bármilyen hadosztálynak , 3 dandár 3 dandárnak felel meg, nem tetszik nekem ugyan de ennyi, nem kell belemenni farokméregetésbe csak azért mert a románoknak van hadosztály parancsnokságuk a dandárok felett
  ha a létszámod nézed ,igazad van , talán elég hogy bejöjjenek , de 24 óra alatt kifulladnának/leállnának
  ha egy hadászati támadást veszel alapul akkor meg borzasztóan kevés
  túlzott optimizmus az is akkor hogy 2 gyenge hadosztállyal meg a lepkényi légierejükkel ránk támadnak
  levegőbe itthon is tudunk lőni :) lőszer volt, gondolom unták hogy folyton csak a gyakorlótéren lőttek :D
  hát ami a tüzérséget illeti igen , 2001 óta sajnos :/
  azért nem nézném le ennyire a wehrmachtot , a ruszkik sok lúd disznót győz alapon nyertek az összes csatában, a németek úgy igázták le európát (majdnem teljesen) hogy közben alig vesztettek 100.000 embert (durván 40.000-et Lengyelországban és még kb ennyit a francia hadjárat alatt) , sokat értek azok
   
 18. blogen

  blogen Well-Known Member

  Annyira aranyos, hogy aki szerint nyolc löveg egy osztály, az ossza az észt! :D

  A hadosztály tízezer főnél kezdődik és úgy két dandárnyi erőnél! Ez egy hidegháború végi német páncélgránátos hadosztály:
  [​IMG]

  Ez pedig egy megerősített német páncéloshadosztály:
  [​IMG]
  A német standardok szerint a magyar haderő egy hadosztálynyi erőt fog képviselni. Persze inkább kezd az alapoknál!

  lövegraj = 1 löveg
  tűzszakasz = 3 löveg
  üteg = 9 löveg
  osztály = 27 löveg

  :p
   
 19. Anti

  Anti Well-Known Member

  Terveznek amúgy normális toborzó videókat is amikben be lenne mutatva a modern technika valamint a szemléletváltás is ami a Honvédséget illeti? Mert valahogy semmi ilyen nem látok se tv-ben, rádióban, Facebook-on, youtubon stb. Hogy akarják megszólítani a nagyközönséget? És itt most nem csak a berukkoló fiatalra gondolok hanem konkrétan az egész társadalomra akinek el lenne normálisan magyarázva hogy miért is kell fejleszteni a honvédséget. A nagy többségnek szerintem semmi problémája nem lenne ezután azzal hogy 2% lesz költve honvédelemre.
   
 20. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Nem tudom volt-e, de nekem et kimaradt.

  3:20-tól van az érdekes rész a helikopterekről.
  "Vannak újabb igények amik még nem szerepeltek a mostani generációban, de mire mi ezeket megkapjuk ezek beépítésre kerülnek."
  Mire gondolt? ATGM a H145M-ekhez?
   

Ezen oldal megosztása