1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. blogen

  blogen Well-Known Member

  Jó, akkor ragaszkodj hozzá, hogy nem érted, de azért még annyit hozzáteszek, hogy eddig három verziója létezett a gyengített uránium páncélzatnak:

  1. generáció: M1A1HA
  2. generáció: M1A1HC és M1A2
  3. generáció: M1A1SA és M1A2SEP

  Ugyanis ennek nincs köze az altípushoz, ez csak egy ki és beszerelhető alkatrész, amit lényegében bármelyik altípus változataiba be lehet rakni és ezeknek a fejlesztése alapvetően nem az altípusokhoz kötődött, hanem azokon belüli modernizációs csomagokhoz! Nem baj, csak rosszul tudtad, az a baj, hogy ragaszkodsz hozzá!
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  A józan gondolkodású román nagyon jól tudja,hogy ez a vegyünk sok fegyvert,legyen itt sok külföldi katona nem működik mert ezzel nem keletkezik érdek amit meg kéne védenie az amerikaiaknak(no meg náluk népi hagyomány az árulás és azért ez sem jó pont).Pont ezért szeretnének gazdasági szereplőket is látni az USA-ból mert az országban jelenlévő gazdasági szereplők magukkal hozzák az érdeket is amit meg védhet amerika.
   
  alfa74, arcas and SilvioD like this.
 3. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Azért a Koszovói tapasztalatok óta másként gondolják ezt a kimerített urán dolgot. Ott elsősorban az A-10-esek becsapódó lövedékeivel kapcsolatban merült fel a gyanú, hogy a saját katonákta is veszélyes a szétkenődő urán. A levegőbe jutva, por formájában a tüdőben összegyűlve a "kevéssé sugárzó" anyag is veszélyes, nem is megy oda gyalogos ahova ilyen lövedékkel lőttek. Szerintem a kilőtt harckocsi közelébe sem érdemes menni senkinek.
   
  honved and Firga bácsi like this.
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  A van benne mástól lesz lófasz!Gondold át:teszem azt van benne 1db 1cm vastag* urán lap amit nem építenek be az export verziókba.Ezzel az a baj,hogy bármivel is akarják pótolni az sokkal gyengébb lesz(a fizikát megbaszni nem lehet) mint az urán hisz ugyan úgy csak 1cm-et tudnak beépíteni belőle ugyanis nincs több hely a páncélban.Azt ne gondolja senki,hogy az amerikaiak terveztek az export verziónak egy tökéletesen új felépítésű páncélt,mert ez hülyeség,úgy megdrágítaná a darabárat,hogy a világ összes pénze nem lenne rájuk elég.

  Szigorúan a példa kedvérért írtam az 1cm-et.
   
  endre likes this.
 5. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Azt magyarázd már meg végre miért állítod, hogy senkinek sincs A2-es változat.
   
  Firga bácsi likes this.
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az urán lövedékben az urán mag elvileg elég miközben leküzdi azt amibe beleütközik.Azt mondjuk nem tudom,hogy mi van akkor ha nem találkozik megfelelően kemény anyaggal mint a páncél hanem teszem azt a földbe fúródik.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ninvcs ilyen,hogy ki be szerelem az uránlapot.Nem bontogatják kedvükre a páncélt(főleg nem az Abramsnál ahol ehhez kb le kell bontani a fél tornyot).

  Az A2 verzió egyik lényege az urános páncél.Na ez nincs meg az export verzióban.No nem is A2-nek hívják hanem A2S-nek meg még a fene sem tudja minek.
   
 8. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Ha elégne, akkor is a levegőbe jut, hisz a sugárzó anyag nem tűnik el. (Akkor elég lett volna felgyújtani Csernobilt). A probléma, hogy az urán acélköpenybe van burkolva, így a lőszerraktárban, meg a telephelyen semmi sugárzást nem lehet kimutatni. De, ha az acél köpeny megsérül, akár a páncél, akár a lövedék esetében, az urán a szabad levegőbe jut, és már szennyez is. Szerintem nem véletlen, hogy senki nem ebben az irányban fejleszti a páncélokat, amúgy meg bazi nehéz, mert 2,5-ször nehezebb, mint az acél.
   
 9. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Már közelítesz, lassan csak kimondod....
   
  SilvioD likes this.
 10. Autodidaktakatona

  Autodidaktakatona Well-Known Member

  Jó, hogy összefoglaltad, kössz. Valóban meglepő, hogy hosszú távon ilyen elköteleződéssel, egyoldalúan tervezik a szuverenitásukat megőrizni, jó drágán persze üres zsebbel. Annak örülök, hogy a ruszkiktól tartanak, meg persze ez nekünk is szól... És a kurd példa nagyon szemléletes volt és jogos felvetés is. De egy tény az usa messze van, messze is lesz, az orosz meg itt van és itt is lesz... Jó hogy mi nem abba az irányba mentünk el. De a román átállási hajlandóságot soha!!!! ne becsüljük le... Hiba lenne! ... Erről még napokat lehetne beszélni.

  Summa Summarum, Kellemes Karácsonyt minden hazában gondolkodó, és erős magyar hadsereget kívánó kommentelőnek! :)
   
 11. Ocses

  Ocses Well-Known Member


  Miért?
  Nem egy mondatban.
  Páncélzat nem érdekel. Azt max csak becsüljük a súlyból.

  Mitől rosszabb mint a Leclerc, challenger, ariate, leopard2?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az Ariatenél pont nem gyengébb mert az egy hulladék(Leopard 1 továbbfejlesztés,semmilyen formában nem nevezhető modernnek).Ha az export Abramsot nézzük akkor páncélban biztosan gyengébb mint a Challanger 2/Leopard 2A7/Leclerc páncélja,azt már leírtam,hogy miért.Amennyire én tudom az amerikaiak nem adják el sem az M829A3-at sem az A4-et,ezek nélkül viszont az L/44-es csőhosszúságú ágyúja ma már nem top löveg.Gázturbina,gondolom nem kell magyarázni,hogy ez egy zsákutca és összességében egyértelműen rosszabb megoldás mint a Diesel.Az egyetlen dolog amiben egy export Abrams az élmezőnybe tartozik az az elektronika viszont az semmivel nem jobb mint bármelyik másik nyugati harckocsinak.
   
  svajcibeka, endre, arcas and 4 others like this.
 13. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

  Hol olvastad, hogy az urán elég? Akkor mi üti át a páncélt?
   
 14. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

  Ha szerinted nincs ilyen, akkor hogy lesz Taiwannak "új" M1 Abrams? Limában beindítják a gyártósort 30 év után? Vagy esetleg meglévő harckocsikat építenek át? Ha M1-est át tudtak építeni M2-nek uránpáncélzatúra, akkor, visszafelé miért nem megy?
   
  mindenen kívül likes this.
 15. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy újra indítanák 108 tank gyártása miatt a gyártósort....
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  Lehet Egyiptomban lesz nekik legyártva.
   
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  Pirofórikus,a becsapódáskor keletkező hő hatására meggyúlad.Viszont az U238 nem sugároz.
  Valójában gőzünk sincs,hogy milyen az export Abrams páncélzata.Annyit tudunk,hogy kazamatás rendszerű.A két réteg közötti elemke tartalmazzák az urán páncélelemeket.Ez cserélhető,az exportváltozatban ezek valami mást tartalmaznak.ha a megrendelő megfizeti,lehet az akár wolfrámbol is-aztán máris nem gyengébb,csak drágább.Azonkivűl most már az Abramshoz is van kiegészitő ERA/NERA.
  Gázturbinának vannak előnyei és hátrányai-ahogy a dizelnek is.
  Izrael sem cserélte le az L44es lövegcsövet.Viszont a nyomásnövekedést lehetővé tévő egyébb változtatásokat bevezették.
  A 120milis hk-ágyú is NATO szabvány töltényúrrel rendelkezik.Német,francia,vagy akár japán,izraeli lőszer is használható az amerikai ágyúhoz.
  155milis lövegek is NATO szabványban készűlnek.Az EVA,NORA ugyanazzal a lövedékcsaláddal és kivetőtöltetekkel mükszik,mint a PzH.Denel T5-52 már nagyobb töltetűrű.NATO szabvány lövedék kilőhetőek belőle,de azt a nagy hatótávolságot már a növelt töltetűr teszi lehetővé.Viszont fejlesztettek hozzá olyan moduláris töltetrendszert,amit a dél afrikai és a NATO szabványú lövegek egyaránt felhasználhatnak.És a most fejlesztett német,meg ami L58 ágyútarackok már a Denel nagyobb töltetűrét használják.
   
 18. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  A kazamata várak, erődök föld alatti járata, helyisége, illetve börtöne. Jelent még fedett ágyúállást is. - Wikipédia
  Döbbenetes, hogy mik lehetnek egy Abrams páncéljában :)
   
  vata, alfa74, borisz and 2 others like this.
 19. krisss

  krisss Well-Known Member

  A legújabb német lőszerek pl már csak az L/55-höz jók...
   
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Nem tévedtetek el egy kicsit - vagy éppen nagyon???!!! ;):D:mad: MAGYAR HADERŐ ...!!!!! :hadonaszos::hadonaszos:
   
  alfa74 likes this.

Ezen oldal megosztása