1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - desertfox által indítva @ 2013. január 21..

 1. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  A Cseheknek nem EVA, hanem ZUZANA 2 volt kínalva, ami számukra Caesarhoz képest túl drága volt.
   
  pöcshuszár likes this.
 2. arcas

  arcas Well-Known Member

  Igaz igaz..., de választhatták volna ugyanúgy az Eva-t is...ha olyan jó lett volna...
   
 3. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Választani csak azt lehet, ami kínálva van. A szlovák fél nyilván abban bízot, hogy a Csehek nem lépnek visza a védetség jelenlegi szintjérol, és ZUZANA 2-vel majd tobbet lehetne kaszálni. El kényezthette iket a szlovák beszerzés. Nem jott be a számítás! :cool:
   
 4. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Hogy választották volna, ha nem is volt nevezve?
   
  PavolR likes this.
 5. Anti

  Anti Well-Known Member

  Es miert nem volt nevezve? Nem itt van a kutya elasva?

  Masik dolog ha a csehek annyira Eva-t akartak volna, ami 100% hogy ismerik, akkor kuldenek egy email-t hogy he fiuk nevezzetek mar azt is.
   
  arcas likes this.
 6. arcas

  arcas Well-Known Member

  Pontosan :)
  'Nincs több kérdésem' :)
   
 7. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az fel sem merült bennetek, hogy esetleg - az IFV-hez hasonlóan - előre el volt döntve a győztes?
  Tudtommal maga a tender is meghívásos volt. De javítsatok, ha tévedek! ;)
   
 8. Anti

  Anti Well-Known Member

  De valoszinuleg igen. Az a baj hogy az Evivel meg azt se lehetett eljatszani hogy egyaltalan versenyben van mert ha el lehetett volna akkor valoszinuleg ott lett volna.
   
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  A brazil géphez vettünk egy cseh beszállítót. Az A400M pedig olyan súlyos problémákkal küzd és olyan kijavíthatatlan hiányosságai vannak (a botrányos sebessége például), amik felülmúlják az előnyeit -mert azok is vannak! Nehezen tudnám elképzelni, hogy a légierő rábólintson az A400M-re, amikor KC390 is játékban van és annak nincsenek vagy legalábbis nem ismertek olyan problémái, mint az Airbus teherszállítónak. Mondjuk súlyos hajtóműproblémája már biztosan nem lesz, szóval ezzel és vele járó alacsony fogyasztás és nagy sebesség kombóval már komoly előnyben van! Akármi is legyen a KC390 gyerekbetegsége az már jó eséllyel lesz jóval csekélyebb, mint az A400M számos máig ki nem hordott baja.

  Úgy, hogy a németek küszködnek vele és nekünk csak az éppen úgy-ahogy működő német gépet prezentálják még csak-csak elmegy az együttműködés. De saját tulajdonba ezt, nos, az őrülség lenne!
   
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Te hol voltál az elmúlt 2 napban? :)
  [​IMG]
  Látod az utálkozó arcokat? Szerintem minimum egy MG3-as van felállítva álványra a kamera mögött, hogy rávegyék őket a képre! :p:D
   
  szuvorov and Chima3ra like this.
 11. tong djagbu

  tong djagbu Well-Known Member

  Ez kétségtelen. Hidd el én is jobban örülnék még 3 osztály PZH-nak, de ha abból lehetne választani hogy még 1 osztály PZH vagy 3 osztály CAESAR akkor az utóbbit választanám.
   
  Luthero, tonyo and arcas like this.
 12. sisimoto

  sisimoto Active Member

  Ha már haderőfejlesztés, és ha már megjött a lendület, ill régóta nincs hadrendben grad-hoz hasonló sorozat rakétavetőnk, nagyon elrugaszkodott ötlet lenne sajátot előállítani? Azért érdekelne, hiszen igen olcsón előállítható maga a rakéta, amire sajnos van példa, pl: a hamas “kasszam” nevü sufni tuning terror rakétái, amiket az interneten olvasott adatok alapján párszáz euroért állítják elő darabját, és mivel nincs szükségük többszáz km-es hatótávra, vagy összetett elktronikára, a céljuknak tökéletesen megfelel a pár tíz km is. Habár már a sokkal messzebre is ellőttek már ezekkel..
  Laikusként kérdezve, ha már anyagilag nem vagyunk egy katar, vagy lengyelország, érdemes lehetne ilyen fejlesztést megfontolni? Persze nem a hamaszhoz hasonló, terrort a civilek elleni célok elleni felhasználása, vagy a sufni tuning minőségre, és hatótávra gondoltam példának állításra, hanem az egyszerűségre, olcsó, és viszonylag egyszerű előállíthatóságra nagy mennyiségben. Persze mindez teoretikus, és elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy mennyire lenne létjogosultsága?
   
  LMzek 2.0 likes this.
 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Még mindig Bolsoranót várjuk.
   
 14. arcas

  arcas Well-Known Member

  Csak néhány gondolat:
  • van nekünk olyan, hogy SAC program
  • van nekünk most már olyan, hogy közös német bázisú A400M program
  Mi a máknak vennénk Atlast, ha ezt a 'képesség - kategóriát' két programból is immár oldani tudjuk?! Kis józansággal is látszik, hogy a korábbi beharangozott 3 saját rámpás a Herki - KC - Spartan trióból kerülhet ki.
  Bár a magyar beszerzések tele vannak meglepetésekkel egy 3db-os A400M kicsengetésének fedezetét nem látom a számokban... 'megérzésem' szerint hamarosan megtudjuk, hogy miben spekuláltak eddig a döntéshozók..., de az én kalapomban az Atlas nincs benne.
   
  alfa74 and blogen like this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Jó, de az öreg szotyis pont abban a korban és fizikai állapotban van!
   
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Mondjuk tavalyelőtt amikor megkéselték, a belét is kivezették zacsiba, azt is túlélte. Azért szívós a srác!
   
  zeal and arcas like this.
 19. hunemperor

  hunemperor Active Member

  Az is lehet, hogy igazad van, mégis úgy gondolom jelenleg már nem ez a legnagyobb problémánk. Ezzel a megoldással eltűnt a problémák tengerében.
   
  tonyo likes this.
 20. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerintem ezeket célszerűbb lenne a piacról beszerezni il bevásárolni. Itt a térségben is pl V4 vagy szerbia jó pár helyen "gyártják" szerelik még. Inkább haladjunk az tüzérségi lőszerek felé. Arra van is gyárunk már elvileg. Igen nagyon jó lenne ha ismét lenne a hadrendbe Grab és társai.
   
  sisimoto and Szittya like this.

Ezen oldal megosztása