nem is beszélve az ERA kazettáiról, amiben ne3m volt robbanóanyag....
Pardon, amennyire én tudom, egy darab Kontakt EDZ tartókkal felszerelt T-72 hk. volt (van?), annak voltak kvázi gyakorló (robbanóanyag nélküli) kazettái.
A többi harckocsin még csak a tartók sincsenek, tehát az opció se létezik, hogy (bő 30 évvel ezelőtti) ERA-val legyenek felszerelve.
Nem mintha annyira bonyolult lenne felhegeszteni a tartókat, de a lényeg az, hogy még azok sincsenek.
Bő 10 éve döbbentem le azon, hogy a(z akkori) harckocsizók még a ködgránátvetőket se használták soha harcjárműveiken (nem volt hozzájuk gránát).
Második vadászgép-század?
Én kérek elnézést, ám szerintem a MH jelenlegi állapotában ekkora orbitális marhaságot még felvetni is sértés.
Majd ha a forgószárnyas és szárazföldi haderő harcjárműveire is költöttek végre valamit (nem, a buszok nem harcjárművek), utána esetleg.
(Csak hogy pozitívat is mondjak: azért annak örülök, hogy mostanában a kiküldetésekre induló / onnan érkező katonáink már egységes egyenruhát viselnek a fotók tanulsága szerint, nem volt olyan régen, hogy hasonló esetben akár 3-4 különböző terepmintás egyenruhában lehetett látni őket...)