Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az baj! Akkor szerinted mi a teendő?
Sopánkodjunk még 10-20 évet, hogy hát bizony ma sem lett olcsóbb, vagy elébe menni a változásoknak?
Nekem tetszik a 3 bázisos elmélet! Nyugat, Közép és Kelet-Magyarországra egy-egy bázis és kész. Jó ha bázisonként 3-4000 főnyi harcoló alakulatot ki tudunk állítani. Sőt a nagy része teherautón cipelt gyalogos, mert más nagyon nincs. (Van kb. 600 BTR az egy bázisnyi emberre elég).
Nem jó ötlet, teljes kudarc lenne a vége. Lehet hogy most nincs több szárazföldi harcoló katonánk mint 9000 fő, de háború esetén mozgósítás van. Laktanyák, alakulatok híján, talán 3 bázisra vonulna be az ország mozgósított tartaléka ? 80-100-150 000 ember 3 bázison, napok alatt ,felszerelve, kiképzés elindítása, csak úgy egyben ? Ellátásuk ? stb. )))
<blockquote rel="antigonosz">A Leopárd elég nehéz egy jószág. Meg nagy is. Nem tudom hogy mozogna a magyar sárban meg erdős-bokros terepen. Tudom hogy gyerekes az összehasonlítás de ősei a II.WH-ban (Párducok-Tigrincsek-Királytigrisek) Nem kicsit szívtak itt a tavaszi ébredés alatt. És vegyük figyelembe a hidak teherbírását is nincs mindenhol Lánchíd kaliberű híd minden patakon.
- kb annyra megbízható infó ez, mint amikor Észak-Koreában az éleselméjű vezér kijelenti, hogy mekkora nyomor van délen meg hogy az északi hadsereg a legmodernebb a világon. Szerintem volt valamikor 600, abból jelenleg van a harcképes T72-esek számával vetekedő mennyiségű hadrafogható darab, de a jobb statisztikákért 10-20-30 régen működő BTR sorozatszámát felvésik 1-1 BTR-re, így átlagosan 20x nagyobb működő mennyiséget tudnak felmutatni (papiron).erre a ~600 BTR-re van valami megbízható infó