Ha már tartalékos rendszer: Srácok nem gondoljátok,hogy van tényleg elég sok nyugdíjas, de azoknak a többsége olyan ember aki fiatal korában katona volt? De legalábbis sorkatona, na már most ez azt eredményezi,hogy vannak akik tapasztaltabbak a jelenlegi katonáknál, lehet nem tudnak számítógépes rendszereket üzemeltetni, viszont mondjuk részt vettek például a Duna85 hadgyakorlaton, ami nem mondható olyan kis hadgyakorlatnak. Szóval ahova kiakarok lyukadni, a nyuggerek még hasznosak is lehetnek, olyan feladatot kell nekik adni amiket képesek ellátni, lehetnek parancsnokok vagy sima beosztott katonák, esetleg kiképzők. Azért a sz*rból várat építeni elv náluk is megvolt, mert nem volt világszínvonalú haderő,no meg ultramodern, nem voltak számítógépek..stb. Lehet,hogy éppen a 60 éves papika jobban ismeri a BTR-eket,mint az friss diplomás hadmérnök. Szóval ezeknek az embereknek a tapasztalatát fel lehetne használni,mind a logisztikában,mind javításban,mind irányításban,a repülésben talán már nem... Vagy nem?!
A másik, amit még pár napja írtam listát, sokan kritizálták, volt aki jogosan,de most eszembe jutott,hogy azért a db számokat nézve még azért megfelelhetnek, üzemeltetési költségeket nem ismerek, de kb akkora db számokat írtam össze,mint amekkorákat a cseh vagy az osztrák haderő tart hadrendben, a csehek pedig nem Németország..
Továbbá én is csak a szomszédok ellen készülnék,mert reális veszélyt ők jelentenek ránk nézve.NATO,EU,V4 ide-oda.. a kisantant mindig erősebb lesz,pont a régi területeink miatt.. nyugat felé pedig van egy védelmi vonalunk,mert sem a németek,sem az olaszok,sem pedig a horvátok nem ellenségesek,sőt inkább barátok,a Dél és Kelet a veszélyes irány.
Csak hát románia és ukrajna ellen nem építhetünk haderőt, szerbia ellen annál is inkább. (románia,ukrajna,szerbia kisbetű
)