Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sztem jobb helyen páros lábbal dobnák a seregből.
(most elképzelem ,hogy vki ezt héber nyelven tolná az IDf folyóiratában)
Sztem jobb helyen páros lábbal dobnák a seregből.
A 6x6-os életképesnek tűnik a kisebbekhez képest, szerény véleményem szerint az aknavető, mistral jó elképzelés.Amit én eddig hallottam, de hangsúlyozom, hogy csak hallottam, ha a honvédség igényelné, akkor a 6x6-os félplatós alvázon ki lehetne alakítani egy 120mm aknavető hordozó járművet, valamint a Mistral-Atlas álvány kerülhetne rá az Unimogról.
Olyan is van a repertoárban.Hát erről regélünk szerintem itt többen. Kész termék gyártási jogát kell megvenni, arra a gyártási technológiát szintén. Erre a legalkalmasabb a Rába. Nem sajátot fejleszteni abból, ami egyébként tucatjával elérhető a piacon, készen. Ráadásul egy saját fejlesztés végkimenetele mindig kétséges. "Liszensz, vagy licence".
A rába 8x8-as kocsiból az egész története során szerintem kb 1 félét csinált: a H22-est. Azt meg a 90-es évek közepén felhagyták és azóta is MAN HX32-esek jönnek hozzánk is. Azért a 8x8-as biztos nem olyan egyszerűen viselkedik terepen, mint a kisebbek (rakottan bonyolult helyzetben vidáman jópofa lehet, ahogy csavarodik az alváz pl.)A Ceasarnál legalább a Rába tudna 8x8 as alvázat gyártani a löveghez...
A teremtő kompenzál....És hogy mi visz rá egy magyar katonatisztet, hogy ilyen következetesen és elszántan propagálja az orosz álláspontot.
Pont most olvastam.Mondjuk azt nem értem,hogy valaki nem mantrázza azt amit a kormány(ha csak azt lehet azt hívják diktatúrának).És most ezt talában értem nem erre a konkrét esetre.
Még jó, hogy nem diktatúrában élünk, ahogyan azt ti mantrázzátok, és szabad mást mondani, mint ami fentről, de tényleg nagyon fentről (Pl Brüsszel) jön.Sztem jobb helyen páros lábbal dobnák a seregből.
Egy időben magam is vásárolója voltam az újságnak, sőt tavaly, míg a laktanyában laktam, nálunk is volt kipakolva pár újság, de tényleg olyan töménységben megy benne az atlantista propaganda, hogy jóérzésű ember gyomra azt már nem veszi be. És hiába Magyar Honvéd, magyar honvédről kb nem lehet benne olvasni, csak akkor, amikor statiszta egy amerikai hadgyakorlaton. Arra meg nem vagyok kíváncsi.A 6x6-os életképesnek tűnik a kisebbekhez képest, szerény véleményem szerint az aknavető, mistral jó elképzelés.
Jópofa lenne egy sorozatvető és esetleg egy légvédelmi gépágyús verzió is (olyasmi, mint a szerbeknél a PASARS).
Olyan is van a repertoárban.
Rába-Volvo buszok. A stencilt a Rába adta, meg ráakasztotta az árcédulát. Kétséges lett a végeredmény...
A rába 8x8-as kocsiból az egész története során szerintem kb 1 félét csinált: a H22-est. Azt meg a 90-es évek közepén felhagyták és azóta is MAN HX32-esek jönnek hozzánk is. Azért a 8x8-as biztos nem olyan egyszerűen viselkedik terepen, mint a kisebbek (rakottan bonyolult helyzetben vidáman jópofa lehet, ahogy csavarodik az alváz pl.)
A teremtő kompenzál....
Épp elég un. „atlantista” médiumot üzemeltet a honvédség. Ott van például a magyar honvéd című nyomorúság, ami „biztpol” cikkekben gyakorlatilag a u.s.embasszi szócsöve, és ráadásul a hangnem sem marad el ettől...
Nálunk a cégnél ingyen kipakolnak jópár példányt. De gondolom csak azért, hogy ne menjen remittendába.
Mindazonáltal az egész viharnak tűnik a biliben. Nem véletlen, hogy a négynégynégy megkezdte az őrjöngést...
Észrevetted, hogy ez nem héberül, hanem magyar nyelven működő topic. Másrészt ez nem az IDF saját lapja. Harmadszorra, mégcsak nem is a magyar HM hivatalos honlapja, hanem egy civil fórum...Űgyhogy a hasonlításod erősen sántít..Sztem jobb helyen páros lábbal dobnák a seregből.
Szerintem nagyobb kockázat a németekhez dörgölőzni. Alapvetően egyetértek amúgy veled, én elsősorban a közvetlen közelben(cseh-lengyel) és a távolkeleten(szingapúri, japó, koreai) nézelődnék de Dél-Afrika hadiipara is elég jó.Japan, Koreai, Sved, Finn, Lengyel, Olasz azert nem annyira... visszás(?), politikailag es gazdasagilag sem.
Ahogy az angoloknak is, de peldaul az ukran saxonok az aljat kepezik. Felek mi sem jarnank sokkal jobban.
Az ár most lényegtelen, azt sokminden befolyásolhatja(pl politika) de azt ugye te sem gondolod komolyan hogy nincs világszínvonalú technikájuk a franciáknak? Kell néhány példa?"Ühüm",
Mi is AZ?
Az árcédulát, a teljesítményt és a hasonló(de általában jobb) konkurenciát is figyelembe véve?
Traktort és autót igen, utóbbiból az olaszt jobban utálom.Szereltél már eredeti francia tervezésű és gyártású cuccot? Akkor megvilágosodol hogy mi is az abszulutte tökéletesség.
Egyébként a franciáknak is vannak jó cuccaik.
A 6x6-os életképesnek tűnik a kisebbekhez képest, szerény véleményem szerint az aknavető, mistral jó elképzelés.
Jópofa lenne egy sorozatvető és esetleg egy légvédelmi gépágyús verzió is (olyasmi, mint a szerbeknél a PASARS).
Olyan is van a repertoárban.
Rába-Volvo buszok. A stencilt a Rába adta, meg ráakasztotta az árcédulát. Kétséges lett a végeredmény...
A rába 8x8-as kocsiból az egész története során szerintem kb 1 félét csinált: a H22-est. Azt meg a 90-es évek közepén felhagyták és azóta is MAN HX32-esek jönnek hozzánk is. Azért a 8x8-as biztos nem olyan egyszerűen viselkedik terepen, mint a kisebbek (rakottan bonyolult helyzetben vidáman jópofa lehet, ahogy csavarodik az alváz pl.)
A teremtő kompenzál....
Épp elég un. „atlantista” médiumot üzemeltet a honvédség. Ott van például a magyar honvéd című nyomorúság, ami „biztpol” cikkekben gyakorlatilag a u.s.embasszi szócsöve, és ráadásul a hangnem sem marad el ettől...
Nálunk a cégnél ingyen kipakolnak jópár példányt. De gondolom csak azért, hogy ne menjen remittendába.
Mindazonáltal az egész viharnak tűnik a biliben. Nem véletlen, hogy a négynégynégy megkezdte az őrjöngést...
Ha már 8x8 as akkor érdemes a Tátránál szétnézni. A Man on kívül az egyik nagy múltú cég. Nekik legalább már vannak tapasztalataik 8x8 ban. (Van több cég is, de aki régebbi és ismerte a Tatrakat azért nem olyan megbizhatatlan nehézvasakat csináltak)Itt vannak valami teherautós referencia képek még 8 évvel ezelőttről.
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/sets/72157648846479487/
Amúgy tényleg ha már szóba hoztad, a H22 és kortárs Rába járművei mekkora darabszámban leledzenek a Honvédségnél? Gondolom kis darabszámmal, de szolgálatban vannak ha az Uralok netán Dac-ok, benzines Uralok, Krazok is megvannak még. Amúgy a Mistralos Unimogok is +20 évesek már, mielőtt még valaki bármi újat pakolna rájuk. Viszont belefutottam ebbe a zöld csodába, ebből van vajon rendszerben? Mert ugye szerintem mindenhova nem kell a H. 2010-es képek:
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/15162345184/
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/15162345334/
Igaz, és terhelhető, bár nem a végtelenségig.G
Ha már 8x8 as akkor érdemes a Tátránál szétnézni. A Man on kívül az egyik nagy múltú cég. Nekik legalább már vannak tapasztalataik 8x8 ban. (Van több cég is, de aki régebbi és ismerte a Tatrakat azért nem olyan megbizhatatlan nehézvasakat csináltak)
A Caesar 8x8 eredetileg is Tatra alvázon van....G
Ha már 8x8 as akkor érdemes a Tátránál szétnézni. A Man on kívül az egyik nagy múltú cég. Nekik legalább már vannak tapasztalataik 8x8 ban. (Van több cég is, de aki régebbi és ismerte a Tatrakat azért nem olyan megbizhatatlan nehézvasakat csináltak)
Nem hiába azért a francik is tudják hogy mi a jó.A Caesar 8x8 eredetileg is Tatra alvázon van....
Azért szépen át lett billogozva a MAN logo.Itt vannak valami teherautós referencia képek még 8 évvel ezelőttről.
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/sets/72157648846479487/
Amúgy tényleg ha már szóba hoztad, a H22 és kortárs Rába járművei mekkora darabszámban leledzenek a Honvédségnél? Gondolom kis darabszámmal, de szolgálatban vannak ha az Uralok netán Dac-ok, benzines Uralok, Krazok is megvannak még. Amúgy a Mistralos Unimogok is +20 évesek már, mielőtt még valaki bármi újat pakolna rájuk. Viszont belefutottam ebbe a zöld csodába, ebből van vajon rendszerben? Mert ugye szerintem mindenhova nem kell a H. 2010-es képek:
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/15162345184/
http://www.flickriver.com/photos/pepictures/15162345334/
Egy időben magam is vásárolója voltam az újságnak, sőt tavaly, míg a laktanyában laktam, nálunk is volt kipakolva pár újság, de tényleg olyan töménységben megy benne az atlantista propaganda, hogy jóérzésű ember gyomra azt már nem veszi be. És hiába Magyar Honvéd, magyar honvédről kb nem lehet benne olvasni, csak akkor, amikor statiszta egy amerikai hadgyakorlaton. Arra meg nem vagyok kíváncsi.
Nem véletlen: Trautmann bekerült a szerkesztőségbe (Aranysas) ...