És mi az a két fehér "izé" ott a karabinerre felakasztva?
2018
Ha jól látom, hidegháborúból visszamaradt BW málharendszer????
Vagy ez már saját hadi fejlesztés
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És mi az a két fehér "izé" ott a karabinerre felakasztva?
2018
Gyorsbilincs, elfogáshoz.És mi az a két fehér "izé" ott a karabinerre felakasztva?
Hagyjad már, az IDF meg 60 éves surranóban poroszkál... De legalább a gumibot nem veri tökön.
2018
Gyorskötöző, illetve bilincs. Drága a bilincs, import cucc, ha jól rémlik britből. Szóval abból van egy, plusz adnak ilyen kábelbindert párat. Ráadásul honvédeknél nem is hiszem hogy van bilincs a váposokon kívül.És mi az a két fehér "izé" ott a karabinerre felakasztva?
Biztos valami alföldi gyerek lehetett aki kitalálta. Karikás ostor M18?En ritkan segitettem a szazad szinten az ellatosnak a raktarba de rengeteg minden volt egy csomoan kulikov antennat szereztek onnan kozelharzra... hulye pl de a kozhiedelemmel ellentetben sokk minden van ami nem az alap felszereles resze... Alapfelszereles az mar mas teszta nagyon...
Nem ez az érdekes,hanem,hogy miert nem nyilvános tender?Mire ez a nagy titkolozás?bemásolom a komnetet egy az egyben:
https://mno.hu/belfold/honvedseg-a-rabak-utan-jonnek-a-nagyobb-falatok-2454558
A cikk tartalma mellett, felhívnám a figyelmet a gépjárművek mellett álló katonák egyenruhájára szemben a határon szolgálatot teljesítőkével. Akiknek díszfasznak kell állni azokat feltudják rendesen öltöztetni, akik kint szívnak a hidegben azok meg mint a szabadcsapat a múlt századi ruhában.
...
plusz kiegészítem: NEGYVEN helikopter?:?
Nemtudom de anno a ruszki radiokezelok is kaptak ra kikepzest meg a pecsieket /biztosra tudom/ inkabb a bikacsok anyacsavarral a vegenhez hasonlitanam hatasossagba. Csak kicsit hosszabb.Biztos valami alföldi gyerek lehetett aki kitalálta. Karikás ostor M18?
Minden esetre jól oda basz a rejtőszínnek...a migráncs már messziről látja még sötétben is. Lehetett volna esetleg, fekete vagy szürke...vagy valami táskába rejthető...Gyorskötöző, illetve bilincs. Drága a bilincs, import cucc, ha jól rémlik britből. Szóval abból van egy, plusz adnak ilyen kábelbindert párat. Ráadásul honvédeknél nem is hiszem hogy van bilincs a váposokon kívül.
Csak megjegyezném,hogy Kapikuléban,a török határon egy német soför úgy halt meg,hogy kiszált a klimás fülkéböl-42fokba.De azért jó az ha van
Hagyjad már, az IDF meg 60 éves surranóban poroszkál... De legalább a gumibot nem veri tökön.
Én bezzeg anno Tatán nem kaptam ilyen kiképzést, pedig R-107-est használtam többször. Ma már kb be se tudnám kapcsolni.Bocsanat hirados keszulek kezelok...
Hiszed vagy sem az r107 bol meg nekunk is voltak kerdesek alapkikepzes zarovizsgajan... alap adatokat kellett rolla tudni meg egyszer megmutogattak hogy is nez ki... /isten tudja lehet meg ma is szamolnak velw valamilyen szinten vagy nemtudom/Én bezzeg anno Tatán nem kaptam ilyen kiképzést, pedig R-107-est használtam többször. Ma már kb be se tudnám kapcsolni.
Nekem még be is kellett hangolni meg adni egyet veleHiszed vagy sem az r107 bol meg nekunk is voltak kerdesek alapkikepzes zarovizsgajan... alap adatokat kellett rolla tudni meg egyszer megmutogattak hogy is nez ki... /isten tudja lehet meg ma is szamolnak velw valamilyen szinten vagy nemtudom/
Oh deer (akarom mondani) dear God!Tévedés, a helikopteres képességfejlesztésre szükségre van és felajánlhatjuk a NATOnak a speciális szaktudást.