T
Törölt tag 1586
Guest
Valami USA cuccot v.színű tényleg muszály lesz venni. Nagyon komoly nyomás lehet minden olyan országon amely nem teljesíti a 2%-ot.Benko beszelt az amcsi nagykovetnek a Zrinyi 2026-rol is, szoval mostmar biztos, hogy veszunk toluk valamit es nem aprosagot.
A közeljövőben lesz a NATO esedékes csúcstalálkozója. Trump megüzente hogy a csúcs kizárólagos témája a 2% elérése lesz és már most körlevelet intézett a "rosszul teljesítő" országok vezetőinek.
https://www.defensenews.com/smr/nat...-summit-could-be-in-trouble-before-it-begins/
A levél így szól:
"Megértem a belföldi politikai nyomást, hiszen én is jelentős politikai tőkét áldoztam fel saját védelmi kiadásaink növelése érdekében "- írja a levél.
"Mindazonáltal egyre nehezebb lesz igazolni az amerikai állampolgárok számára, hogy egyes országok miért nem felelnek meg közös kollektív biztonsági kötelezettségvállalásainknak."
Nehéz azt mondani hogy nincs igaza. Valami jól reklámozható USA beszerzéssel szerintem megpróbálják elcsöndesíteni a kritikákat.
Mondjuk néhány tucat M777, vagy egy pár C-130 esetleg az eladásra felkínált AH-1W-k nem jönnének rosszul...