Remélem nem APC-t, hanem IFV-ket akarnak venni. K-21-et vagy hasonlót.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Boxerről volt szó. Szóval lehet ez lesz a bajor megrendelés.Remélem nem APC-t, hanem IFV-ket akarnak venni. K-21-et vagy hasonlót.
Így jár aki 25 évig szinte csak leépít...Igen lebontva közel majdnem 8 évre. Legjobb esetben is 6 év. Mielőtt valaki kiszálna az éterből az örömtől ebből a keretből legfeljebb egy "jól felszerelt" nehézdandárt tudnánk kiállítani. És úgy hogy nem a legdrágább technikai eszközöket szereznénk be. Hanem ár értékben. Reméljük.
Pl 60-70 db patria közel átlag 2,5-3 millió euróval számolva 180-210 millió euró vagy 250-270 millió dollár. És ez csak a csupasz apc. Erre még kellene logisztika, moduláris fegyverzet stb rögtön 400-500 milliónál járnánk. Plusz tankok plusz tűzérség plusz atgm plusz személyi felszerelés plusz felderítés plusz plusz..........
És hol van még a légierő a két "könyebb" dandár használható technika eszközökkel........ a stabil létszám...
Belegondolva így a forrásokat csak ésszerű keretek között lehetne felhasználni.
Már megint a károgás ! 3(12 év) MSZP és SZDSZ kormány ezen a területen is megtette hatását. Tüzérségtől az BMP-1-ig bezárólat. Otthon még meg van az az Aranysas szám amiben az Idióta szekeres éra alatt selejtezett technikák fel vannak típus szerint tüntetve!Így jár aki 25 évig szinte csak leépít...
A gond nem is azzal van, hogy selejteztek/leépítettek, hanem az, hogy cserébe semmit nem kapott a nép. Az egészségügy, oktatás, a szociális helyzet semmivel nem volt jobb mint most, sőt! De nem is próbáltak tenni érte, csak parasztvakítás volt.Már megint a károgás ! 3(12 év) MSZP és SZDSZ kormány ezen a területen is megtette hatását. Tüzérségtől az BMP-1-ig bezárólat. Otthon még meg van az az Aranysas szám amiben az Idióta szekeres éra alatt selejtezett technikák fel vannak típus szerint tüntetve!
Na, mert a narancsosok 12 éve nem...? Ki alatt is épült le kvázi nullára a helis képesség? Hadrendben álló technikánál adták eI inkurrenciában a cuccokat. Izé.Már megint a károgás ! 3(12 év) MSZP és SZDSZ kormány ezen a területen is megtette hatását. Tüzérségtől az BMP-1-ig bezárólat. Otthon még meg van az az Aranysas szám amiben az Idióta szekeres éra alatt selejtezett technikák fel vannak típus szerint tüntetve!
Most tartanak 9-10 évükben! 98-2002 legalább a Gripeneket beszerezték ! Elmúlt nyolc éveben a gazdaságot és pénzügyeket igyekeztek rendben tenni !Na, mert a narancsosok 12 éve nem...? Ki alatt is épült le kvázi nullára a helis képesség? Hadrendben álló technikánál adták eI inkurrenciában a cuccokat. Izé.
Én valamiféle korszerű úszképes ifv-re szavaznék.Patria BMP-3 tornyos változata plFennek
Az is lehet, de akkor ahhoz is kell a 30 mm-s torony+ATGM.
De én inkább a láncos technika pártján állok.
Aha. Értem. Duma az van. Az első Gripen szerződése meg nem volt túl bölcs még akkori szemmel nézve sem, nemhogy maival...Most tartanak 9-10 évükben! 98-2002 legalább a Gripeneket beszerezték ! Elmúlt nyolc éveben a gazdaságot és pénzügyeket igyekeztek rendben tenni !
Az 20 helire leosztva szerintem sok. Szóval az akkor ha igaz amit ír, ha igaz, akkor nem heli, vagy nemcsak heli. Honnét ennyi pénz hirtelen? Nekem már szinte mindegy mit vesznek, csak végre lőni is lehessen valamivel. Tüzérséget rebesgették korábban, szóval szerintem kb egy evvel ezelőtti pletykákra kéne visszatekinteni, az támpontot adhat talán hogy melyik terület következik. Bár tökmindegy, mert minden kéne. Kar hogy ezt nem lehetett volna úgy 15 éve elkezdeni, és szép folyamatosan beszerezgetni. Most meg adj uram azonnal, minden kell egyszerre. Bár a sok szetvagott, holmi fenntartásának talán spórolunk valamit így az elmúlt 15 évben.A még friss laza 100 milliárdos helikopter rendelés után, Zord nem kevesebbet állít, mint hogy újabb honvédségi bevásárlás lesz. Ezúttal is kikerülve minden közbeszerzést, 800 milliárdárt akarunk venni valamit. Ami még titok, hogy mit. Na nem semmi, ha így nekiállunk.
http://legiero.blog.hu/2018/07/15/u...kre_kozbeszerzes_aloli_mentesseggel#c35518825
Ja, sokkal jobb lett volna az USA által felajánlott felújított F-16 A/B-kat megvenni ugyanannyiért.Aha. Értem. Duma az van. Az első Gripen szerződése meg nem volt túl bölcs még akkori szemmel nézve sem, nemhogy maival...
Látod, ez a komment tökéletesen mutatja azt, hogy te és sokan semmit sem értettek meg abból, amit a Gripen FAQ-ban fejtegettem és linkeltem is mástól is. Csak - kétszer 20-ig elszámolás után is ez jön ki - mantárzzátok a saját hülyeségeiteket, amik ráadásul pontatlanok is.Ja, sokkal jobb lett volna az USA által felajánlott felújított F-16 A/B-kat megvenni ugyanannyiért.
Szállító repülők, légvédelm... Azt mondták hogy a légierő élvez prioritást.A még friss laza 100 milliárdos helikopter rendelés után, Zord nem kevesebbet állít, mint hogy újabb honvédségi bevásárlás lesz. Ezúttal is kikerülve minden közbeszerzést, 800 milliárdárt akarunk venni valamit. Ami még titok, hogy mit. Na nem semmi, ha így nekiállunk.
http://legiero.blog.hu/2018/07/15/u...kre_kozbeszerzes_aloli_mentesseggel#c35518825