A kategória használhatóságának legnagyobb gondja szerintem a korszer MANPADok.Megoldás a DIRCM,amit szárnyvégi leszerelhető konténerekben lehetne elhelyezni.Az AH64 szárnycsonkvégeire a dánik ccsináltak ilent.Azt kéne e feladathoz aplikálniAmiröl a dolgozat beszél,az nagyjábol ez a kategória,korszer harcelektronikával és fegyverzettel,dizelmotorral
Plusz szárny alatti felföggesztők.Egy változat,többfeladatú alkalmazhatóság.Az OV10 egy nagyobb kategória,és a szállitó változatú T külön változat.A Szu-80 meg az OV10hez képest is egy nagyságrendel nagyobb,már harccászati szállitógép kategória.Igazábol nem egymás konkurensei,hanem kiegészitői.Bár szerintem pont az OV10 helyett,inkáb egy turbópop gyakorló/knny támadó gép kéne.Mint pl a Calidus B250
Békeidőben,nem harctéri feladat esetén meg pótüzemanyagtartály,vagy winglet kerülhetne a helyére
Dehogy ez mennyire kivitelezhető magyar ipari bázison,rentábilisan,azt én nem tudom megitélni.Az elgondolást jónak tartom,szerepkört meg hasznosnak és célszernek.