Hol írtam, h elavult? Csak azt h kicsi és hitvány mindene...az elektronikán kívül. Fejlesztési potenciálról meg nem beszélhetünk..Molni pont nem azt mondta, hogy elavult. Olvastad az Összefoglalót?
Amolyan dacia duster
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hol írtam, h elavult? Csak azt h kicsi és hitvány mindene...az elektronikán kívül. Fejlesztési potenciálról meg nem beszélhetünk..Molni pont nem azt mondta, hogy elavult. Olvastad az Összefoglalót?
Hm. Felénk ha egy szakmabeli a tapasztalatairól a szakmájával kapcsolatban nyilatkozik és azt egy cikkben közlik az nem legenda. Szépen néznénk ki, ha mindenre, ami nem a szánk íze arra azt mondanánk, hogy legenda
Itt valami félreértés lesz. Ha szakember ír a saját munkájáról pontos adatokkal, azt nem nevezem legendának.
De csak homályos utalások voltak egy online írásban. De lehet hogy én emlékszem megint rosszul.
Mi van? Teli szórtad jelzőkkel a nyúlfarknyii kommentedet. Érvelés semmi.Megjöttél?! Ismét lentről kezdesz? Nem tudtam, h saab gyártósori mérnök vagy, de azért megvárom tételesen, h mi a bugyutaság
Szerintem meg nem szkeptikusak vagyunk itt mindannyian, hanem türelmetlenekNa jó, tényleg én lettem túl szkeptikus mostanában mindennel kapcsolatban, amit az online médiában írnak/írtak.
Túl sokszor láttam már ezt. A Gripennel repültek hosszabb bevetéseket, mint Szu-22M3-mal.. Nagyon jó kis gép a Gripen, de korlátozott a hatótávja,
Csak annyira gyenge, amennyire egy Super Hornet. Az sem bivalyerős. Az idők változnak.a függesztékek száma és hát valljuk be őszintén egy kicsit gyengécske is, közelharcban nagyon is.
RCS kapcsán felejtsd el az összes szimulátort, nem tudják rendesen modellezni. Kb. ott ér véget a képességük, hogy a jelenlegi 4++ gépek elleni BVR képességet negálják, csak túl omnidirekcionálisan, legalábbis a BMS4.Ha lejár a lízing, és jelentős lesz a maradványérték, akkor ki kell szállni belőle. Szimulátorban egy 5. generációs gépet (J-20A, Szu-57, F-35, F-22) lokátoros rakétával kb 10%-os eséllyel tudsz kilőni, mire befogod a radarral, három rakétát indított rád, ráadásul simán kifordul előle, mert alig tudja követni a rakéta. A gépágyú radar is csak olyan közelről észleli, hogy a legkisebb manőver esetén is kitér előled.
Ez a része meg pont azért nem igaz, mert az infracsapdák a 30 éves Igla ellen is csak annyira működnek, hogy jenki hadműveleti zóna közelébe nem nagyon enged helit MAWS és DIRCM nélkül.Csak a vizuális célzás marad, az meg hát...egyedül az infrás rakéták lehetnek esélyesek, de az infracsapdákkal azok is elég bizonytalanok.
Egy aláírt szerződés esetén ennek annyira nincs jelentősége. Egy aláírt szerződés bontása igen nagy arcvesztés és tetemes kötbér is lehet.Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a mi esetleges váltásunkig lesz amerikai elnökválasztás, kettő is.
Bár magyarként nekem is természetes vágyálmom a revizió,de a józan realitás talaján kéne állni.Ami most folyik nem a revizió finom előkészitése,hanem annak álcáján szintiszta belső hatalmi stabilizácció érdekeit szolgálló tevékenység.Bűvészkendő,amiböl könnyen válhat szemfedél.Jelenleg kibontakozik egy klasszikus gépesitett dd kiépitése,amit felajánlunk NATO együttműködésre.Közepes dd meghirdetve van,de hogy ez mit takar,kérdéses.KMZt meg átkeresztelik dandárnak.Klasszikus hh-s minihadsereg Még klasszikus gépesitett hadviselést feltételezve is elégtelen országvédelmi célokra is,nemhogy bármiféle rekonkviszta kivitelezésére.Ráadásul a leginkább valószinű hibrid hadviselésre kevéssé alkalmas magában.Szerintem nem az országvédelmi célok a fejlestés fő mozgatórugói,hanem hatalmi-politikai célok.Nem tellik el 10 ev es olyan dolog fog tortenni amit ma elkepzelni is nehez. Onkent fog csatlakozni hozzank egy allam.../nem nem gyurjuk magunk ala nem fogjuk elmyomni es nem lessz alsobbrendu nallunk../ minden joga meglessz ami nekunk nem lessz alavalobb... /ma sajnos az emberek tobsege csak ugy tud gondolkozni hogy a hozzank csatlakozot elnyomjuk kihasznaljuk es diktalunk.../ pedig tortenelmi hagyomanyunk az eggyenloseg ket nemzet orszag kozt. Kozos haduggyel penzuggyel es kulpolitikaval... / nem tellik el 20 ev es a masodik is csatlakozik... Talan ha 20 ev eltellik mire az elsot fegyverrel kell majd visszavennunk... A tobbi meg majd alakul... Nekunk most az elso fegyveresre kell keszulni es a ket bekesre... Ez a legfontosabb!!! Minden errol szol ami kulpolitika... Semmi masrol...
Kozepeuropa vezeto hatalmava megkerulhetetlen tenyezove vallasunk es hogy irigylesre melto joletben eljunk csakis igy erheto el. Bekevel /becsulettel./ es fegyverrel. /rafinaltsaggal./
Aki nem hiszi ne hidje de aki hiszi ahol alkalma adodik tenni jusson eszebe es tegyen... Nekunk nem a Szlovak vagy a Horvat az ellensegunk. Ezek az orszagok a jovonk ahogy mi is nekik... /es meg veletlenul se szabad a belpolitikajukba eroszakkal beavatkozni csakis baratilag./ mert csak igy lessz kozos penz kozos hadsereg es kozos kulpolitika. Mind az ami a kulvilag mas szereploi fele elonyt jelent es hatalmat...
Persze mindennek vannak ellenerdekeltjei azok az ellensegek. Akik ezt gatolni gancsolni probaljak es uszitanak...
/es nem ez nem a mol/ina ugy./ az meg fog oldodni majd ha sikerul kibujtatni az osztrak szoget a zsakbol.../mert az osztrak ahogy paksot ellenzi ugy gancsolja a molt. Mert az osztraknak az a jo ha o a fonok a tersegben es kizsakmanyolja a kornyezetet.../
Mind ebbe a torekvesbe a Bajorok akik hajlandoak segiteni legnagyobb mertekbe... Mert ez az o erdekuk is.
Az Olasz es a Lengyel meg akik szorps szovetsegesek es hajlandoak mellenk allni nyiltan tobb kozos ugy kapcsan...
Balkanon meg jelenleg Bulgaria.
De a balkanra nekunk szuksegunk van!!! Nem lehet ellenunk a balkan nagyja... Albania Koszovo es Bosznia ezert fotos szamunkra... Mi munkat es jobb eletet tudunk biztositani szamukra a jovoben fejlodest ahogy nekunk tettek a Nemetek... Osszeszerelo uzemnek masodrangu fizetes de a fejlodesi modell grantalt... A Balkan a mi erdekszferank. Nem elfoglalni kell nem uralni vagy diktalni hanem kihasznalni a lehetosegeit esszeruen bolcsen hogy mindenki jol jarjon...
Az esetleges típusváltást sokkal korábban kell egyértelműen eldönteni, mert ha lesz ilyen, akkor 2026-ban a szerződés szerint egyszercsak megjelenik Kecsón másfél tucat svéd pilóta és elrepülik innen a Griffeket!! Legkésőbb az előtte való napon éles riasztási készültségbe kell állni az új tipusnak a kiképzett műszakiakkal és pilótákkal együtt!! Úgyhogy a megrendelési/gyártási és kiképzési átfutási időket tekintve szerintem kb. 2020-21-ben el kell dönteni hogy hogyan tovább 26-tól!! 23-24-ben már késő eldönteni hogy nem kell tovább a Gripen, mert ez azt jelentené hogy 2026 után évekig nem lesz vadász-légierőnk ...Azt azért vegyétek figyelembe, hogy a mi esetleges váltásunkig lesz amerikai elnökválasztás, kettő is.
Felvidéki magyarként elfogult vagyok, DE én is úgy fogalmaznék, hogy a revíziónak nem feltétlenül a határok tologatása az egyetlen módja...ezen kellene elgondolkodni...Bár magyarként nekem is természetes vágyálmom a revizió,de a józan realitás talaján kéne állni.
Szarul érzem magam, mert az elmúlt hetekben ezt a gondolatsort olyan személyektől hallottam, személyesen, hogy magam is meglepődtem. A legfurcsább, hogy két napja egy étterem tulajdonos, tegnap este a defektet oldva a szervizes barátom nyomott a semmiből egy olyan logikus eszmefuttatást, hogy esküszöm körülnéztem. Kicsit félelmetes volt hallani ugyanezt az utca emberétől nagyon érdekes hozadékokkal, és látni azt hogy milyen a közvélekedés a közeljövőt illetően. Hóbagoly nagyot nézneNem tellik el 10 ev es olyan dolog fog tortenni amit ma elkepzelni is nehez.
Make the Czech Republic Great Again
Akkor a Csehek is cserélik a Gripent?*
„Tegyük ismét naggyá Csehországot!" – mondta csütörtökön a Fehér Házban a cseh kormányfő
*vicc (?) vót
Ha a kormányközeli sajtó hirét a kormány gyorsan cáfolja, akkor a hir bizony igaz
https://infostart.hu/belfold/2019/03/07/ujabb-informaciok-a-gripenek-ugyeben
Ez kb olyan lehet mint pár éve az új helikopterek beszerzése. 2012 bell heliket veszünk. 2012-13 orosz heliket veszünk és így továbbKormányinfó:
https://infostart.hu/belfold/2019/03/07/ep-valasztasi-kampany-es-egyeb-ugyek-kormanyinfo
2019.03.07. 11:02
Vesz-e a kormány amerikai harci gépeket?
Gulyás: " nem készülünk, nincs döntés. Hogy miért írnak cikkeket újságírók, a valósággal ellentétes tartalommal, azt nem tudom."
Majd úgy is kiderül
Egy aláírt szerződés esetén ennek annyira nincs jelentősége. Egy aláírt szerződés bontása igen nagy arcvesztés és tetemes kötbér is lehet.
Mire eljutnának a szerződésig addigra lehet hogy nem is Trumpi lesz az elnők.Ja, csak egy ilyen eladásnak keresztül kell mennie a szenátusi bizottságokon, Pentagonon. Ha aláírják az jó, csak addig el kell jusson az ügy.
Mondjuk a valóság talaján állva az F-16 lehet reálisabb volna, bár nézve a mostani repidőket, hiányosságokat, teljesen felesleges az is.
Lehet persze ezt is vállalni, de ez azzal jár hogy majd fizethetünk majd egy külföldi légierőnek a kötelező légtérvédelmi készültség fenntartásáért (mondjuk jönnek francia, amerikai vagy/és román vadászok kecsóra, olyan aki elvállalja!!). Ez ugyanúgy bérlést jelent, de már személyzettel (és esetleg némi nyereséggel is) megfejelve. Akarjuk?!!