Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
mennyiségre vagy méretre érted ?Ideális IFV:APC arány az 1:1 lenne nagyjából?
A boxer egyre valószínübb nekem a közepes dandárba. @krisss elég sokszor leírta, hogy eddig csak mi mondtuk, hogy úszóképes lesz. Majd meglátjuk.
A Rosomak ugye Patria, raadasul a lengyel allami vedelmi konszern probalja megvenni az egesz land system divisiont a finnektol... nem lenne meglepo, ha a Pumak melle esetleg az ujabb Patria XP jonne, immar lengyel (gyakorlatilag a legregebbi, tortenelmi szovetsegesunk) forrasbol, joval olcsobban:
Ezen mar a 30mm es a geppuska mellett van Koninsberg es Javelin ATGM is, letudnak ezeket is...
hát akkor haderő válogatja ,Mennyiségre
A Boxer/Patria/Rosomak versenyben mi a Boxer fő előnye ha az úszóképesség nem számít?
Minden.És az utóbbi kettő sem úszóképes ha a pumával megegyező védettségű páncélzat van rajta.
Nem egeszen. A BOxer a legdragabb es legnehezebb, szoval van hatulutoje is annak a sok pancelnak...
Olyat még nem csinált senki,hogy jól védett és könnyű...
látod ez a 40 milliós kérdés kb , én eléggé IFV párti vagyok , az IFV szerintem hatékonyabb , robosztusabb , az APC viszont gyorsabb az biztos , illetve egy IFV nem hiszem hogy tud úszni bár pl a K21-nél megoldották és szerintem van más példa isAkkor nekünk mi lenne az optimális?
látod ez a 40 milliós kérdés kb , én eléggé IFV párti vagyok , az IFV szerintem hatékonyabb , robosztusabb , az APC viszont gyorsabb az biztos , illetve egy IFV nem hiszem hogy tud úszni bár pl a K21-nél megoldották és szerintem van más példa is
Mennyiségre
Nehéz megmondani. Pénz kérdés inkább. Magam részéről, minden szárazföldi haroló erőt láncosra raknák. Harckocsik, IFV, önjáró tüzérségi eszközök. Gumikerék, nem igazán való közép európai hadszintérre. Laza talajon, harckocsikkal biztos hogy nem tud együtt mozogni. 4 évszakos időjárási körülmények között, ahol 3 évszak akár elég csapadékos is lehet, laza a talaj többnyire. Viszont ha mindenképp lesz gumikerekes harcjámű, APC, akkor a Boxert választanám, több verzióban, de leginkább Puma toronnyal.
Nem biztos. Azért nem ártana, ha a tűztámogatáshoz olyan eszközünk is lenne, amely mozgatásához nem kell állandó logisztikai tervezés. 4-5 tonnát, plusz a vontatót sok út és híd elbír, míg az llyen monstrumokat már kevésbé.Elvileg kész van.Sokkal több értelme lenne,szerintem,mint egy vontatott tipusnak.Légimozgékony hadviselés nekünk nem opció akkora méretben,hogy az M777re ahoz szükségünk lenne.De szerintem a zl tüzérségnek aknavetőtarackok,és a rakéta-sorozatvető is meg kéne,hogy előzze a fontossági sorrendben akár a Brutust,akár az M777t
...
A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely arra is kitért, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter múlt hónapban tett budapesti látogatását követően folyamatosak a tárgyalások a két ország védelmi tárcái között a közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről. A miniszter úgy fogalmazott: a vonatkozó szerződéseket a következő évben aláírhatják, és a fegyverek védelmi célokat fognak szolgálni. A Magyar Honvédség jelenleg még a szovjet gyártású, lengyel–magyar kooperációban korszerűsített KUB közepes hatótávolságú, eredetileg csapatlégvédelmi feladatokra tervezett rakétarendszert tartja hadrendben Győrben.
...
Nehéz megmondani. Pénz kérdés inkább. Magam részéről, minden szárazföldi haroló erőt láncosra raknák. Harckocsik, IFV, önjáró tüzérségi eszközök. Gumikerék, nem igazán való közép európai hadszintérre. Laza talajon, harckocsikkal biztos hogy nem tud együtt mozogni. 4 évszakos időjárási körülmények között, ahol 3 évszak akár elég csapadékos is lehet, laza a talaj többnyire. Viszont ha mindenképp lesz gumikerekes harcjámű, APC, akkor a Boxert választanám, több verzióban, de leginkább Puma toronnyal.