A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

@fip7 idén csökkentették a politikai vízfejet , nem is tudom hány év után és még az Önkormányzati választások után is csökkenni fog.
Azt is azért nézzük meg hogy 386 Főről lett 199 , azt azért senki sem gondolja komolyan hogy nem kapnánk külföldről nyomást ha 50 ember lenne a parlamentbe :D szóval a politika igen is visszavett. jöhet a többi uraim :) 3 helikopterünk is van már :) bevallom a frankót szerintem ez egy helyes út eleje , de hogy mi vár a végén, pffff senki sem tudhatja :D

grofbejczy

"Alapvető problémákat kell előtte orvosolni! A GDP hány százaléka megy el a politikusok fizetésére és egyéb juttatásokra? Hány százalékát fizetjük ki feleslegesen? Én csak egy saját becslést tudok mondani, ez olyan 4-5%! Ezeket meg kell szüntetni! "

Elnézést, de ez egy nagyon nagy baromság.
A magyar GDP 125.5 milliárd USA $. Ez kb. 27000 milliárd Ft. Ennek 4-5 %-a 1000-1300 milliárd Ft. Szerinted ennyit keresnek ma a politikusok????
2012-ben Magyarországon a törvényhozói és végrehajtói szervek költségvetése 1031 milliárd forint volt. Nem a politikusok fizetése, hanem az állam működésével foglalkozó összes emberé.
Itt utána tudsz ezeknek nézni:
http://www.kozoskassza.hu/

Azzal tisztában vagyok, hogy ez a 4-5% nem csak a politikusok zsebébe megy, de számomra felfoghatatlan, hogy egy demokratikus államban ahol társadalmi egyenlőség van miért kap valaki pénzt azért mert "kisebbségi"!? Ráadásul ez csak hátráltatja a gazdaságot! Olyanokra szórják el a pénzt amikre felesleges, amiből nincs semmiféle haszon(legfeljebb pár plusz szavazat)! Márpedig ez nem tartható fent hosszú távon! De nagyon jól csinálják, mert mert ezeket a pénzeket annyi felé szórják el, hogy azt képtelenség követni! Mennyit is fizetünk a zsidóknak kárpótlásul?

desertfox

Jók ezek a csökkentések, de nem ezek a fő kiadások országos szinten. Iszonyat mennyiségű bürokrata van, a HM-nél is. Ők kerülnek sokba. Hivatal hivatal egymás hátán, párhuzamos hivatali utakkal, kapun belüli munkanélküliséggel. A hibákat látom, de nem tudom, hogy hogy lehetne őket szakszerűen javítani, csak felületesen értek hozzá.
De biztos, hogy több pénz jutna a HM végrehajtói állományára ha a 18-19. századi bürokráciát felszámolnák és szakszerűen belépnénk a 21. századba.

@grofbejczy nem akarlak megbántani , de már az alapoknál recseg ropog a gondolat meneted és gondolkodásod.
"demokratikus államban ahol társadalmi egyenlőség van "

Nincs egyenlőség , az a szocializmusba volt és ott is voltak egyenlőbbek, a természet szabálya az hogy az erősebb kutya b...ik
Ez a Természet szabálya és örök érvényű igazság. Egyenlő, pfff :) :)
Ne vicceljünk már .....

@desertfox
Kibújnál a kedvemért a <del>narancssárga</del> rózsaszín ködből? Csökkentették a Parlament létszámát hurrá, a dohánykoncessziókkal pedig százmilliárdos jövedéki adó kiesést okoztak az államkasszának. (Mert mifelénk nem lett kevesebb dohányos, csak több eldobált фест-es doboz. Néha nézd a másik oldalt is.

grofbejczy

Az ország szociális rendszere megint más téma. Azt én is megvágnám (ésszel), de senki nem tesz ilyet, ugyanis akkor nem nyered meg a választást. Viszont ha a HM-et vágod meg az lényegében senkit nem érdekel. Rossz úton van az ország emiatt, de sajnos ez a demokratikus hatalom logikája. Akkor maradsz hatalmon ha pénzt osztasz a megvásárolható rétegeknek. Ez még az ókorban is így volt...

@silurusglanis ne menjünk már bele, ki beszélt itt dohánykonceszióról ? kezdődik Stadionozás is mindjárt. Arról beszéltünk hogy Politikai vízfej, a politika tág fogalom , nem kell átmenni a másik felére, én a közigazgatásnak a legfőbb döntéshozó szerveiről írtam, nem a Dohánykoceszióról. Köszi

pontosan a politika elég nehéz szakma ahhoz hogy fotelből megoldjuk, engem pl zavar a sok nyugdíjra költött pénz , mert nem vagyok nyugdíjas és tudom mennyi mindent lehetne fejleszteni belőle , de ha visszavennél a nyugdíjakból az kész politikai öngyilkosság lenne.

jóska bácsi ledolgozta a 40évét a gyárba hagyuk a nyugdíját békén max fent kell megbirizgálni a nyugdíjt

Előtte lévő társadalmakban is ledolgoztak 40 évet vagy többet :) de mondom nem birizgálám jóska bácsit , hagyom Marika néninek hogy birizgálja, csak ez a nyugdíj dolog is tök természetes , de régen mondjuk egy ütőképes hadserege volt az országnak fontosabb , nem a jóléti intézkedések, mert ugye ha nincs egyik másik sem lesz sokáig :(

Nem bele vau-vau, de szerintem a ~30.000. milliárdos GDP-nek a felét elviszi az állam fentartása. Önkormik, államigazgatás, eü, stb. Szóval azokat kellene rendbe tenni, de ha mondjuk 2x hatékonyabban működnének akkor mit csinálsz azzal a - hasamra ütök - 2 millió munkanélkülivel?

Janaj - mezei pirospont!
Hányszor hány miliárdot költöttek informatikai fejlesztésekre, azóta egy embert nem rugtak ki ez miatt hogy bocsi de te már felesleges vagy, de ezt még el is lehetne nézni ha úgy is mūkōdne bármiféle ügyintêzés mint amennyibe kerül, meg akik ott üllnek azok tisztába lennének vele hogy mi a dolguk, és hogy nekem õk nem szívességet tesznek hanem a kötelességüket, elvégre én is kötelességbõl fizetem az adót!

Janaj

Nem akarlak bántani, de ha egy oldalt visszalapozol akkor tudni fogod a választ arra, hogy mire mennyit költ az állam.

Ezen a linken vannak az állami kiadások 95-ig visszamenőleg:
http://www.kozoskassza.hu/

Az állam pedig nagyrészt a szociális rendszerre költi az emberek pénzét.

Én csak azért mertem leírni az előbbieket mert ezt megtudjuk valósítani, hanem azért mert ez lenne egy irány amin el lehetne indulni. Tudom hogy ebből minden utópisztikus. Én csak eljátszottam a gondolattal és mérlegeltem a lehetőségeket! Nem kell mindent itthon legyártani, főleg ha csak pár darabról lenne szó, de a komplett ruházatot meg amiket már felsoroltam azokat elő tudjuk állítani. De ezt megjátszanám a rendőrségnél, tűzoltóságnál, mentősöknél, stb. A létszámot meg egy idő után lehet emelni(mert ha jól fizetne és normális állapotok uralkodnának minden szinten többen jelentkeznének)és ezzel is munkahelyeket teremtenénk, növelnénk a katasztrófa elhárítási képességünket is, jobban elismernének nemzetközi szinten stb. Amúgy meg az én felvetésemben szó sem volt a nyugdíjak csökkentéséről! Sőt! Ahogy növekedik a gazdaság úgy növekszik az állam bevétele is, és ha ennek a növekedésnek csak a pár százalékát fordítom nyugdíj emelésre és a közalkalmazottak fizetésének növelésére akkor máris én vagyok a jó fiú!
De ha már ez is túlzás akkor át kéne nevezni ezt a topicot "A magyar haderő lehetséges <b>vissza</b>fejlesztési irányai"-ra

A nyugdíjak környékén is lehetne elvonni, mert több tízezer olyan nyugdíjas van aki messze az átlag felett kap több százezres nyugdíjat.