Mint ahogyan én sem.Nézd meg amit elösször irtam.Rács meg előtétpáncél kategória.Még az ismerősöd is igy kezelte a disszertáció tervezetében.Dudi meg csak kötekszik.Az alakérdés az volt,van e igény az IFV kategóriában az ATGM elleni védelemre.Van.3xra leirva.Eggyik irányzat a a nehéz,hk alapú lövészszállitók.BTR-T,Namer és társai.Namert újabban APSel is ellátják,Páncélzata meg eleve NERA alapú.De most készülnek a könnyebb jármvekre való APSek.Pumára is terveznek telepiteni.Vagyis igen,van igény az IFV kategóriájú eszközöknél az ATGMek elleni védelemre.Technológiai kérdés,hogy ez sikerül e véghezvinni.Izraelnek egyszer már sikerült az M113+Blézer kombóval
Védett volt az akkoriban a környezetükben elterjedt RPG7,Maljutka és konkurs/Fagot rakétáktol.Aztán jöttek a tandemfejes eszközök.Arra válasz az APS fejlesztések.Kard és a pajzs versenye.Első hozzászolásomban jol megkülönböztettem a konkrét páncéllal való védettségnövelést az APS rendszerrel való védelemtöl.Késöbb irtam,hogy tágabban értelmeztve a páncél fogalmát,az APS is egyfajta páncélzat,mint védelmi rendszert értve a páncél alatt.Szittya érdekesmód azonnal igy is értelmezte.De tovább is mentem.Adott esetben a fegyverzet hatótávnövelése is szolgálhatja a védelmet is.Olyan távolságrol kilőni az ellenséget,ahonnan az még nem tud hatásos tüzhatást kifejteni.A mozgékonyság növelése is szolgálhatja a védelmet.Kevessebb időt adni az ellenségnek a hatásos tüzvezetéshez.Az álcázás is része a védelemnek,beleértve a ködvetökkel való álcázást.A védettség egy komplex kérdés,nem merül ki kizárolag az alappáncélzat vastagságában.Ismerősöd igy is értékelte a tanulmányában,olvasd el.