Én szívem szerint mindenkinek adnék. Follyon le aminek le kel folynia, aztán megnyugodna a világ. Persze a megmondó réteg pont ettől tart, mert a csúnya állampolgár akinek mindenben megkérdőjelezik a döntésképességét, nem értené, hogy nem a védett a népcsoportokra kell lőnie, akiknek biztosítására saját lerakatok lehetnek a vallási helyeiken, privát őrszobákon, mindenkinek majdnem járó saját rendőrőrsökön. Meg a feddhetetlen vezető rétegre is rámennének, akik soha semmi rosszat nem tesznek, ezért bulizták ki a mentelmi jogot. Ez is csúnya dolog lenne. Meg aljasul kitakarítanák a környezetükből a kifogástalan vállalkozókat, akikről mindenki tudja, kik és mik, de a rendőrség, ügyészség nem találja a fogást rajtuk. Szóval a legnagyobb félelmet ez okozza. A másik, meg ha bekövetkezne az amcsik valamelyik félelme, az atomháborútól a mutáns óriásdarazsak támadásáig és szétesne a világrend, az jelenlegi fegyveres testületek tagjai akik vadul védik ezt a jogot a többségtől, egyik részben arra használnák, hogy elvegyék a konzervet, mert hát az ő családjuk is éhes, a másik fele meg elvei teljes rabságában őrizné embertársait a rászakadt valós szabadságtól. A harmadik, hogy a visszaéléseket nem Pista bá' sörétesével követik el, hanem pontosan a józan, egyedül felelősen fegyvertartásra önjelölt rétegtől szerzik kis baksisért. Én még valahogy senkinek nem tudtam odacsúsztatni egy stukit, hogy ócó, csak vigyázzá' vele, mert én csak egy szimpla állampolgár vagyok. A jelen szabad világban még egy testpáncélt sem viselhetek golyó ellen, mert törvényt sértenék vele, ha Kovács II-nek nem tenném lehetővé, hogy agyonlőjön.