F-16 és a Viper az ugyanaz...
A Bell AH-1Z helikoptere is Viper néven fut.
http://www.military-today.com/helicopters/ah1z_viper.htm
Ha esetleg nem tudtad volna...de tudod te ezt. Csak imádsz még az élő fába is belekötni...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
F-16 és a Viper az ugyanaz...
Preferálja a hazait.Melyik írás győzött meg ennyire a Kfir Block 60-ról?
Szerintem egy nulla lemaradt...Hát szerintem 200M dollárból már lazán meg lehetne oldani az összes egyéni felszerelés komplett beszerzését. Kevlársisakostul, tártáskástul...
Mellé,romlott katolikus vagyok.Preferálja a hazait.
Még mindig itt tartunk?a románokkal akik borítékolható, hogy beszerzik
Még mindig itt tartunk?
Jaj Istenem... az amik meg rakétát küldenek egy teve seggébe több ezer kilóméterről , én nem mennék bele a farokméregetésbe... pláne nem az usaval szemben az kb egy szinten lenne a Kfir ötlettel...
Igen, biztosElobb vagy utobb szerintem is lenyomjak a torkukon. Az hogy a roman vezetes valojaban mit akar az szerintem masodlagos.
Jaaa , azt hittem a svédeket állítod az usával szembe , ha így vesszük akkor érthetőbb amit írtál , bocsi félreértettem akkorSzerintem felreerted, amit irtam...
Epp az a problema hogy a magyaroknak jelenleg nincs egyik se, ezert nehezebb nekik a legiharc...
Harci-helikopter fronton teljesen más a helyzet a MH-nél mint a vadászgépek terén, ugyanis akármit tud/nemtud/de még tudhat a Mi-24, ezek nélkül semmiféle harci helikopterünk nem lenne, tehát ez is előremozdulás volt, és van még benne lehetséges kapacitás. Harcigépek terén viszont más a helyzet, ha semmit se teszünk 7 évig még akkor is van egy századra való potens Gripenünk, amiknek csapásmérő és légiharc-lehetőségeit kizárólag további fegyverzet beszerzésével is lehet fokozni, a darabszám növelése meg további plusz lehetőség. Vadászgépek terén messze nem 0-ról indulunk mint a harci helikopterek terén kb. 2 éve ...Érdekes,hogy a közönség ünnepli a Mihuk feltámasztását.Pedig helikopács fronton ugyan az,mint a repcsiknél a Kfir lenne-kivéve hogy egy kifejezetten drága üzemű gépröl van szó,és semmiféle harcrendszert/fegyverrendszert érintő korszerűsitést nem kapott
Jelenlegi szintről, normál szintre, a 2015M szinvonalú felszerelésekkel.Szerintem egy nulla lemaradt...
Ma egy katona korszerűen felszerelve alaphangon $100 ezer (de inkább több..)
Ráadásul az egyéni felszerelésekből komoly készletet is szokás képezni.
Több milliárdra $-ra jönni ki 20-30 ezer katona felszerelése és évi 100 millió $-os tétel hogy úgy is maradjanak...
Oke ezt elfogadom, a rendszeresítést megoldják hitelből tegyük fel , karbantartásra és fenntartásra attól még nem lesz pénz ugyanúgy , akkor felesleges rendszeresíteni egy csúcsgépet egy romokban lévő gazdaság hátára hogy úgy elrohadjanak mint a mi 29-eseink plErre talaltak ki a hitelt. Van hova eladosodniuk.
Oke ezt elfogadom, a rendszeresítést megoldják hitelből tegyük fel , karbantartásra és fenntartásra attól még nem lesz pénz ugyanúgy , akkor felesleges rendszeresíteni egy csúcsgépet egy romokban lévő gazdaság hátára hogy úgy elrohadjanak mint a mi 29-eseink pl
Igen.Ott kéne kezdeni a dolgot,hogy a meglévőt kistafirungozni úgy,hogy ténylegesen alkalmas legyen háborús feladatra.A fegyverzetet fel tudná használni később akármelik szóbajöhető váltótipus.Harci-helikopter fronton teljesen más a helyzet a MH-nél mint a vadászgépek terén, ugyanis akármit tud/nemtud/de még tudhat a Mi-24, ezek nélkül semmiféle harci helikopterünk nem lenne, tehát ez is előremozdulás volt, és van még benne lehetséges kapacitás. Harcigépek terén viszont más a helyzet, ha semmit se teszünk 7 évig még akkor is van egy századra való potens Gripenünk, amiknek csapásmérő és légiharc-lehetőségeit kizárólag további fegyverzet beszerzésével is lehet fokozni, a darabszám növelése meg további plusz lehetőség. Vadászgépek terén messze nem 0-ról indulunk mint a harci helikopterek terén kb. 2 éve ...
Hát ha “csak ennyi” akkor csinálják csak , nekünk csak jó ha mégjobban nem lesz pénzük semmire és csak elrohadnak a csúcstechnikás vasaikErtem en hogy jol gondolod es hogy jozan esszel nincs ertelme de hat az amerikai erdek a fontos.
Azt hiszem, alapvetően értem a gondolatmenetedet a két kategóriás légvédelemről, de laikusként úgy gondolom, hogy ez ennél jóval összetettebb kérdés. A légierő nem autópályarendőrség szerintem. Az ORFK-nak tényleg fölösleges lenne az ország minden pontjára, minden járőrnek Audi R8-at venni, még ha a rendőrök szerintem bőszen bólogatnának hozzá, elég, ha csak az elfogóautók jobbak az átlagnál. De szerintem a légierő nem teheti meg azt, hogy vitrinben őrzi a drága gépeket, és elméletben olcsóbb gépekkel oldja meg a napi rutinfeladatokat. Akkor mire megy el a drága gépek repideje? Hogy lesz meg a jártasság, a tapasztalat a pilótáknál? Ha csak a családi kasszát nézem: Ha csak egy autóra van szükségem, akkor olcsóbb egy új, kiváló állapotút fenntartani, mint az új mellé venni egy használt idősebb autót, és azt használni a napi rutinfeladatokra, a drágát meg hétvégén elvinni egy mesekörre. Szerintem ez nem életképes így. Értelmetlen és felesleges.Igen.Ott kéne kezdeni a dolgot,hogy a meglévőt kistafirungozni úgy,hogy ténylegesen alkalmas legyen háborús feladatra.A fegyverzetet fel tudná használni később akármelik szóbajöhető váltótipus.
Mihukrol meg számtalanszor megirtam már a véleményem.Korszerűsitve még mindig potens harci heli.Akárcsak a Kfir a vadászbombázók terén.Viszont igy,korszerűsités nélkül csak egy marha drága iskolagép.Mint ahogy a Kfir C2 kongfiban is csak turbánoskergetésre lenne igazán alkalmas,meg repidőt növelni.Arra meg elég egy jóvalolcsóbb iskolagép is.
Mihukrol meg számtalanszor megirtam már a véleményem.Korszerűsitve még mindig potens harci heli.Akárcsak a Kfir a vadászbombázók terén.Viszont igy,korszerűsités nélkül csak egy marha drága iskolagép.Mint ahogy a Kfir C2 kongfiban is csak turbánoskergetésre lenne igazán alkalmas,meg repidőt növelni.Arra meg elég egy jóvalolcsóbb iskolagép is.
Úgy néz ki igen.https://honvedelem.hu/cikk/115865_haditechnikai_bemutatot_tartanak_jovo_hetvegen_budaorson
Kapunk kölcsön leo-t és heliket mutogatni?