Harci-helikopter fronton teljesen más a helyzet a MH-nél mint a vadászgépek terén, ugyanis akármit tud/nemtud/de még tudhat a Mi-24, ezek nélkül semmiféle harci helikopterünk nem lenne, tehát ez is előremozdulás volt, és van még benne lehetséges kapacitás. Harcigépek terén viszont más a helyzet, ha semmit se teszünk 7 évig még akkor is van egy századra való potens Gripenünk, amiknek csapásmérő és légiharc-lehetőségeit kizárólag további fegyverzet beszerzésével is lehet fokozni, a darabszám növelése meg további plusz lehetőség. Vadászgépek terén messze nem 0-ról indulunk mint a harci helikopterek terén kb. 2 éve ...Érdekes,hogy a közönség ünnepli a Mihuk feltámasztását.Pedig helikopács fronton ugyan az,mint a repcsiknél a Kfir lenne-kivéve hogy egy kifejezetten drága üzemű gépröl van szó,és semmiféle harcrendszert/fegyverrendszert érintő korszerűsitést nem kapott
Jelenlegi szintről, normál szintre, a 2015M szinvonalú felszerelésekkel.Szerintem egy nulla lemaradt...
Ma egy katona korszerűen felszerelve alaphangon $100 ezer (de inkább több..)
Ráadásul az egyéni felszerelésekből komoly készletet is szokás képezni.
Több milliárdra $-ra jönni ki 20-30 ezer katona felszerelése és évi 100 millió $-os tétel hogy úgy is maradjanak...
Oke ezt elfogadom, a rendszeresítést megoldják hitelből tegyük fel , karbantartásra és fenntartásra attól még nem lesz pénz ugyanúgy , akkor felesleges rendszeresíteni egy csúcsgépet egy romokban lévő gazdaság hátára hogy úgy elrohadjanak mint a mi 29-eseink plErre talaltak ki a hitelt. Van hova eladosodniuk.
Oke ezt elfogadom, a rendszeresítést megoldják hitelből tegyük fel , karbantartásra és fenntartásra attól még nem lesz pénz ugyanúgy , akkor felesleges rendszeresíteni egy csúcsgépet egy romokban lévő gazdaság hátára hogy úgy elrohadjanak mint a mi 29-eseink pl
Igen.Ott kéne kezdeni a dolgot,hogy a meglévőt kistafirungozni úgy,hogy ténylegesen alkalmas legyen háborús feladatra.A fegyverzetet fel tudná használni később akármelik szóbajöhető váltótipus.Harci-helikopter fronton teljesen más a helyzet a MH-nél mint a vadászgépek terén, ugyanis akármit tud/nemtud/de még tudhat a Mi-24, ezek nélkül semmiféle harci helikopterünk nem lenne, tehát ez is előremozdulás volt, és van még benne lehetséges kapacitás. Harcigépek terén viszont más a helyzet, ha semmit se teszünk 7 évig még akkor is van egy századra való potens Gripenünk, amiknek csapásmérő és légiharc-lehetőségeit kizárólag további fegyverzet beszerzésével is lehet fokozni, a darabszám növelése meg további plusz lehetőség. Vadászgépek terén messze nem 0-ról indulunk mint a harci helikopterek terén kb. 2 éve ...
Hát ha “csak ennyi” akkor csinálják csak , nekünk csak jó ha mégjobban nem lesz pénzük semmire és csak elrohadnak a csúcstechnikás vasaikErtem en hogy jol gondolod es hogy jozan esszel nincs ertelme de hat az amerikai erdek a fontos.![]()
Azt hiszem, alapvetően értem a gondolatmenetedet a két kategóriás légvédelemről, de laikusként úgy gondolom, hogy ez ennél jóval összetettebb kérdés. A légierő nem autópályarendőrség szerintem. Az ORFK-nak tényleg fölösleges lenne az ország minden pontjára, minden járőrnek Audi R8-at venni, még ha a rendőrök szerintem bőszen bólogatnának hozzá, elég, ha csak az elfogóautók jobbak az átlagnál. De szerintem a légierő nem teheti meg azt, hogy vitrinben őrzi a drága gépeket, és elméletben olcsóbb gépekkel oldja meg a napi rutinfeladatokat. Akkor mire megy el a drága gépek repideje? Hogy lesz meg a jártasság, a tapasztalat a pilótáknál? Ha csak a családi kasszát nézem: Ha csak egy autóra van szükségem, akkor olcsóbb egy új, kiváló állapotút fenntartani, mint az új mellé venni egy használt idősebb autót, és azt használni a napi rutinfeladatokra, a drágát meg hétvégén elvinni egy mesekörre. Szerintem ez nem életképes így. Értelmetlen és felesleges.Igen.Ott kéne kezdeni a dolgot,hogy a meglévőt kistafirungozni úgy,hogy ténylegesen alkalmas legyen háborús feladatra.A fegyverzetet fel tudná használni később akármelik szóbajöhető váltótipus.
Mihukrol meg számtalanszor megirtam már a véleményem.Korszerűsitve még mindig potens harci heli.Akárcsak a Kfir a vadászbombázók terén.Viszont igy,korszerűsités nélkül csak egy marha drága iskolagép.Mint ahogy a Kfir C2 kongfiban is csak turbánoskergetésre lenne igazán alkalmas,meg repidőt növelni.Arra meg elég egy jóvalolcsóbb iskolagép is.
Mihukrol meg számtalanszor megirtam már a véleményem.Korszerűsitve még mindig potens harci heli.Akárcsak a Kfir a vadászbombázók terén.Viszont igy,korszerűsités nélkül csak egy marha drága iskolagép.Mint ahogy a Kfir C2 kongfiban is csak turbánoskergetésre lenne igazán alkalmas,meg repidőt növelni.Arra meg elég egy jóvalolcsóbb iskolagép is.
Úgy néz ki igen.https://honvedelem.hu/cikk/115865_haditechnikai_bemutatot_tartanak_jovo_hetvegen_budaorson
Kapunk kölcsön leo-t és heliket mutogatni?
Meg KFIR-t.https://honvedelem.hu/cikk/115865_haditechnikai_bemutatot_tartanak_jovo_hetvegen_budaorson
Kapunk kölcsön leo-t és heliket mutogatni?
Az üzletben nincs barátság csak érdekNekem az elso gondolatom az volt hogy remelem minket azert nem fejnek meg ennyire...
Nem szeretek belekötni, csak nem volt egyértelmű és nem tűnt fel. Elnézést.A Bell AH-1Z helikoptere is Viper néven fut.
http://www.military-today.com/helicopters/ah1z_viper.htm
Ha esetleg nem tudtad volna...de tudod te ezt. Csak imádsz még az élő fába is belekötni...
100 ezer...? Mi kerül ennyibe? A legdrágább elemek a fegyver, a rádió és az éjjellátó, hogy mindenkinek adsz. 10k USD-ből olyan karácsonyfa fegyvert veszel, hogy épp csak a seggedet nem törli ki. Ha 10k lenne az NVG és még párezer a rádió, akkor is mire megy el a maradék 70k USD? A ruha, a bakancs, a sisak, a testpáncél, szemüveg, stb. hol kerül ennyibe?Szerintem egy nulla lemaradt...
Ma egy katona korszerűen felszerelve alaphangon $100 ezer (de inkább több..)
Ráadásul az egyéni felszerelésekből komoly készletet is szokás képezni.
Több milliárdra $-ra jönni ki 20-30 ezer katona felszerelése és évi 100 millió $-os tétel hogy úgy is maradjanak...
Nem szeretek belekötni, csak nem volt egyértelmű és nem tűnt fel. Elnézést.
Annyit még, hogy jelenleg (tudtommal) sem a rádió, sem az NVG nem tartozik az egyéni felszerelések közé. (de javítsatok ki, ha rosszul tudom!)100 ezer...? Mi kerül ennyibe? A legdrágább elemek a fegyver, a rádió és az éjjellátó, hogy mindenkinek adsz. 10k USD-ből olyan karácsonyfa fegyvert veszel, hogy épp csak a seggedet nem törli ki. Ha 10k lenne az NVG és még párezer a rádió, akkor is mire megy el a maradék 70k USD? A ruha, a bakancs, a sisak, a testpáncél, szemüveg, stb. hol kerül ennyibe?
Annyit még, hogy jelenleg (tudtommal) sem a rádió, sem az NVG nem tartozik az egyéni felszerelések közé. (de javítsatok ki, ha rosszul tudom!)
A különlegeseknél, talán? (Kérdezem!)Rádió nem is feltétlen kell mindenkinek.