Ez a bocskai mintára hajazó tetszetős nagyon, a sapkán lehetne még javítani vagyis innen képről egy kicsit furcsán hat. Én a gombok helyére visszarakatnám a régi Szent-Koronás aranygombokat.Apropó, megint öltözködünk! Ez mi a?
![]()
Ez a bocskai mintára hajazó tetszetős nagyon, a sapkán lehetne még javítani vagyis innen képről egy kicsit furcsán hat. Én a gombok helyére visszarakatnám a régi Szent-Koronás aranygombokat.Apropó, megint öltözködünk! Ez mi a?
![]()
Reménykedjünk hogy a tervezésnél ez is szempont volt, vagy szabvány van erre is.Megfogtál vazeg.
Erre nem tudok offolni
Akkor remélem ezek hőre keményednek![]()
Nem sírom vissza a Komondort, de ezt a Török vasat is tök feleslegesnek érzem.Próbáljunk már tisztázni egy alapvető tényt. A Komonodort nem a Honvédség maga, nem a Honvédség kérésére fejlesztette ki a cég, aki megalkotta. Saját elgondolásból, hogy készít egy bázisjárművet, a saját vegyi sugár felderítő eszközeinek. Ez az alaphelyzet szerintem a Komondorral. Aztán készítettek még pár protót, más felszereltséggel. Ennyi. Ebből a Honvédség szerintem semmit nem kért. Nem is érdeklődik, hisz fegyverhordozó platformot a mai napog nem tudtak felmutatni. Amennyiben később Fehárvárra kell is vegyi sugár felderítő jármű, akkor is max egy tucat vagy annyi sem ebből az eszközből, honvédségi szinten, szerintem. Ráadásul kisipari módon készül, feltehetően komoly logisztikai gondokkal majd a későbbi felhasználók számára. Szerintem zsákutca. Jobban járt volna a cég, ha jó hírű eszközeinek, egy szintén jó hírű alapjárművet vásárol és arra építkezik.
Nem sírom vissza a Komondort, de ezt a Török vasat is tök feleslegesnek érzem
szerinted.Nem sírom vissza a Komondort, de ezt a Török vasat is tök feleslegesnek érzem.
- nálunk nincs semmiféle IED vagy akna veszély ergó a masszív páncéllemezekből hegesztett doboz utas és vezető tér meg a V alváz felesleges…
- 14 tonna 4 kerékre elosztva...ez is u.úgy el fog süllyedni az erdőkertesi homokban mint a Komondor
(persze ha veszne mellé sok Belarusz traktort ami kiráncigálja őket akkor megértem)
Azt elfogadom hogy pl. egy parancsnoki járműnek bírnia kell pl. a közelben becsapódó tüzérségi gránátok repeszeit de ha olyat akarsz amelyiknek terepen is tutira kell mozognia akkor annak láncosnak kell lennie.
Ha meg valami magasabb parancsnok aki nem megy terepre annak meg elég egy sima 6x6 os Rába H18.240-es a VZF felépítménnyel.
...szerintem
Módosítok:Gyerekek nem kell befosni ez a köztársasági őrség új ruhája.
Módosítok:
Ez a nemzeti Honvéd Díszegység díszegyenruhája.
És mi van ha a törökök gyártják, csak Magyarországon?A gyártási jogokat megvehetjük úgy mint a cz-nél és akkor itthon gyárthatjuk.
Csak nem erre. Konkrétan a kiértékelő bizottság egyik tagját kérdeztem meg. Ebből is van még 3 verzió.Azt mondta az emberke hogy a díszegyenruhát cserélik.
Nem sírom vissza a Komondort, de ezt a Török vasat is tök feleslegesnek érzem.
- nálunk nincs semmiféle IED vagy akna veszély ergó a masszív páncéllemezekből hegesztett doboz utas és vezető tér meg a V alváz felesleges…
- 14 tonna 4 kerékre elosztva...ez is u.úgy el fog süllyedni az erdőkertesi homokban mint a Komondor
(persze ha veszne mellé sok Belarusz traktort ami kiráncigálja őket akkor megértem)
Azt elfogadom hogy pl. egy parancsnoki járműnek bírnia kell pl. a közelben becsapódó tüzérségi gránátok repeszeit de ha olyat akarsz amelyiknek terepen is tutira kell mozognia akkor annak láncosnak kell lennie.
Ha meg valami magasabb parancsnok aki nem megy terepre annak meg elég egy sima 6x6 os Rába H18.240-es a VZF felépítménnyel.
...szerintem
Csak nem erre. Konkrétan a kiértékelő bizottság egyik tagját kérdeztem meg. Ebből is van még 3 verzió.
Az a molnak a gyára lesz egy év alatt akarják felhuzatni azért kellenek.És mi van ha a törökök gyártják, csak Magyarországon?
Úgyis most hoztunk 3000 törököt meg nem nevezett állami beruházásra.
win-win, csak menjenek mind haza ha már teljesen átvettük a gyártást.
http://www.keleten.hu/tag/torok-vendegmunkasok/
Amugy dr Gavay Gyorgy neven van fenn egy doktori ertekezesben szo a neten ezekrol a torok vasakrol a neten, csak telon nem tudom megnezni.
Az egyik kepen70 fokos emelkedot meg 40 fokos oldal dolesszoget, 90 centis arkot es 90 centis vizet adnak meg az NMS hatarertekeinek...
Igen, ez azt jelenti hogy szívesen meghalgatom ha tudsz érvelni az ellenkezője mellet.szerinted
logikusan hangzik. OKEgy század parancsnoknak olyan jármű kell ami a századának van meg egy terepjáró,nem kell neki egy páncélozott valami amikor ott van neki a páncélozott IFV vagy APC.Egy zászlóaljparancsnoknak megint csak egy kifejezetten parancsnoki jármű kell de az sem egy eltérő típus hanem ilyan amit a zászlóalj használ szóval IFV vagy APC...
Ok kicsodak? Melyik csoporthoz, ceghez tartoznak es mit csinalnak?Módosítok:
Ez a nemzeti Honvéd Díszegység díszegyenruhája.
És mi van ha a törökök gyártják, csak Magyarországon?
Úgyis most hoztunk 3000 törököt meg nem nevezett állami beruházásra.
win-win, csak menjenek mind haza ha már teljesen átvettük a gyártást.
http://www.keleten.hu/tag/torok-vendegmunkasok/
Hát így elnézve a "tervezett" ruhájukat, szerintem 1848-49-es szabadságharc máig is folyamatosan harcoló egyik honvéd alakulata lehet....csak nekik nem szólt senki!Ok kicsodak? Melyik csoporthoz, ceghez tartoznak es mit csinalnak?
MH BHD díszelgő zászlóalj. Ők huzkodják a zászlót a parlamentnél.Ok kicsodak? Melyik csoporthoz, ceghez tartoznak es mit csinalnak?