Hozom megint a lengyelek 2015-ös baráti ajánlatát a szlovákoknak: 30 rosomák alapjármű 32 millió USD-ért. Ezzel a Fuchs se nagyon tud versenyezni. Mi is kaphatnánk hasonlóan olcsó ajánlatot a lengyelektől? Na ná!
Csak nekünk 300 kellene, nem 30.
Én ezzel nem értek egyet. Most legalább ország-világ előtt kimutatták a foguk fehérjét és mindenki láthatta hogy milyenek is a románok. Nekem azt ne mondja senki hogy egy civilizált nép ilyet csinál, erre jött a nagykövetük performansza. Szép szóból ezek nem értenek, ha azt akarjuk hogy komolyan vegyenek akkor nincs mese, olyan hadsereg kell ami oda tud b.szni. Más megoldást én erre nem látok.
Azért erre már az osztrákok, meg talán a németek is odafigyeltek. Egy talán Bécsbe szakadt székely kezdte mozgatni a szálakat azzal, hogy megkereste az egyik katonai attasét, aztán, amikor mondta, hogy mi van, már őt kezdték keresni.
Lengyel Honvédelmi Minisztérium: A Gepard program hirtelen véget ér
https://www.defence24.com/polish-ministry-of-defence-gepard-programme-comes-to-an-abrupt-end
Valami könnyű tüztámogató tank nekünk is kéne a Cockerilnek vannak ilyen tornyai 90 mm s és 105mm es vátozatban azt rá lehetne pakolni az eljövendő IFV kre.
Az oroszoknál már tervbe van véve az IFV ik átfegyverzése egy 57mm es ágyúra ezt még a BTR ekre is rá tudják rakni.
A 30 mm es ágyú már nem nagyon rúg labdába a modernebb cuccok ellen a románoknak már Piranha V van lesz.
Van kb. 70 T-72 erre.