1848/49? Osztrákok, lengyelek vagy más népek szabadságáért nem harcoltunk?Így van! Én sem véreznék másokért és ez a civilizáció alapja. Mi haszna származott eddig, ha idegen érdekért harcoltunk...mondjuk a napóleóni háborúktól ideáig?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
1848/49? Osztrákok, lengyelek vagy más népek szabadságáért nem harcoltunk?Így van! Én sem véreznék másokért és ez a civilizáció alapja. Mi haszna származott eddig, ha idegen érdekért harcoltunk...mondjuk a napóleóni háborúktól ideáig?
De akkor értünk se haljon meg senki, nem? Ez így igazságos.Pedig amerikai érdekekért meghalni annyira magasztos meg minden... bele sem gondolok...(atomról ugye nem is beszélve...)
Ezért gyanús nekem is.. szerintem "barátkoztatva" vagyunk a gondolattalHát M252, M121, M777-esnek lenne helye
Szerintem a szomszédok kb ugyan ezzel lennének elfoglalva.Csak úgy elképzelem: Orosz- Nato háború, mi ugye semlegesek vagyunk. Akkor kit érdekelne, ha bárki lerohanna minket?
Abból indultunk ki, hogy úgysem fognak ez volt az alapvetés.De akkor értünk se haljon meg senki, nem? Ez így igazságos.
Mivel?Szerintem a szomszédok kb ugyan ezzel lennének elfoglalva.
Nem az én alapvetésem volt, hanem másé!Abból indultunk ki, hogy úgysem fognak ez volt az alapvetés.
Amikor polgárháború lesz a muszlim testvérek és az őslakosok között, valószínűleg fogják majd kérni a segítségünket.Kimondtad te is: "akik szintén igy gondolkodnak?" Ők igy gondolkodnak. Mi vagyunk 1000 éve az ütközőzóna, ahol meg lehet vívni a háborúkat. Nyugati országokban nem lesz ellenséges partraszállás, nekünk soha nem kellene oda menni az ő országaikba értük harcolni egy védekező háborúban, ők meg nem valószínű hogy jönnek segíteni. Ez az egész kelet-Európa annyit nem jelent a tőlünk nyugatabbra lakóknak, mint a cipőjük aljára beszáradt kutyaszar.
NATO még nem lett próbára téve, hogy mennyit ér valójában mint védekező szövetség. Ne is legyen, de azért sokat nem várok a tagoktól.
Nem bizony, nem is fog, csak "érdekek" vannak. Sajnos ezt tudomásul kell venni...De akkor értünk se haljon meg senki, nem? Ez így igazságos.
Igen de én a lengyeleken kívül senkit sem látok aki segítene nekünk, illetve rajtuk kívül senkit sem látok aki benne maradna egy NATO oroszország buliban a KKEU-i országokból, mindenki lépne a csába.Nem az én alapvetésem volt, hanem másé!
A részemről lezárom: Sose tudjuk ezt meg remélem! Üdv!Igen de én a lengyeleken kívül senkit sem látok aki segítene nekünk, illetve rajtuk kívül senkit sem látok aki benne maradna egy NATO oroszország buliban a KKEU-i országokból, mindenki lépne a csába.
Egyetértek. Reméljük nem tudjuk meg.A részemről lezárom: Sose tudjuk ezt meg remélem! Üdv!
ELNÉZÉZÉST MINDENKITŐL. EZT BEMÁSOLOM.Elnézést..megwikiztem. kb annyi mint magyar. mea-culpa. még bolgár is több van. de arra azért emlékeztek, hogy 1-2 éve lengyel szélsőségesek dobáltatták meg a magyar házat..hátha balhé lesz és nekik indok lenne bevonulni.szóval a lengyellel is vigyázni kell...simán feláldozna bennünket..ha tudna)
Igen de én a lengyeleken kívül senkit sem látok aki segítene nekünk, illetve rajtuk kívül senkit sem látok aki benne maradna egy NATO oroszország buliban a KKEU-i országokból, mindenki lépne a csába.
Az egész gondolatsor félrement. Nem ebben a topikban van a helye.Igen de én a lengyeleken kívül senkit sem látok aki segítene nekünk, illetve rajtuk kívül senkit sem látok aki benne maradna egy NATO oroszország buliban a KKEU-i országokból, mindenki lépne a csába.
Tehát ilyen szövetségesek legyünk, akik szintén így gondolkodnak? Akkor milyen alapon várnánk el, hogy megvédjenek? A mi honvédeink nem áldozzák fel magukat Elzászért vagy Sziléziáért, pláne nem a Baltikumért a te logikád szerint. Gratulálok!
Értem én hogy jól gondolod de azért 44 Leo meg 24 Pzh édeskevés hogy erőt demonstráljunk az ukránoknak. Ez olyan mintha egy Pumi nekirontana a Komondornak. Nézd meg mijük van a Wiki-n, ha annak a negyede elindul még akkor is.
Másik dolog hogy népességnövekedést akarnak elérni, azt pedig annyira nem ösztönöz egy annyira elmérgesedett közeg hogy tankkal kelljen felvonulni a határon.
Csak úgy elképzelem: Orosz- Nato háború, mi ugye semlegesek vagyunk. Akkor kit érdekelne, ha bárki lerohanna minket?
Ja, biztos nagyon érdekelné a Nyugatot a sorsunk. Mindig is figyelemmel kísérték a sorsunkat, és keresztbe is tettek, ha tudtak. Amúgy vagy nem igazán érted a dolgot, vagy manipulálni próbálsz. Az volt az alap tézis, hogy ők szarnak telibe minket, te meg visszatámadsz, hogy mi milyen szövetségesek vagyunk.
Amúgy én egy bokarándulást sem kockáztatnék idegen érdekért. Faji háború más lenne, de előbb magyaráznám egy kommunistának a piacgazdaságot, minthogy mondjuk szláv belharcokba belemásszak.
Na jó, de akármekkora összevonást nem tudnak végrehajtani, mert nem fér el. Nem a büdös nagy ukrán sztyeppe, ahol harckocsi hadtestek kergethetik egymást. Kb. egy megyényi terület. Grátisz Keletről sem vonhatnak el akármit.
Az ugye megvan, hogy a SzU. eleve úgy számolt, hogy a III. Birodalom ellen akkor is átvonulna Magyarországon, ha semlegesek maradunk?
Oroszok ellen akarnának nekiterelni? Én csak remélni tudom hogy ahhoz nem asszisztálna egyetlen Magyar vezető sem, mert abból rosszabbul jönnénk ki mint a 2VH után még akkor is ha "nyer" a NATO.Amúgy szerintem ha gáz lenne, kiugrási kísérlet lenne a dologból elég gyorsan.