Mondom a szitut.
Egy nap ki kell vizsgálond 80 embert 4 kölönböző helyőrségből meg még 7-et akik most akarnak felszerelni tehtt civilek.Még is hány ilyen mobil központra lenne szükség?Mi van akkor amikor a tiszti hallgatókat kell megvizsgálni felvételikor?Az ország egész területéről jönnek...
Van amelyik alkalom mehet un hagyományos intézménybe és van akik ugyanezt a "szolgáltatást" megkaphatják a szolgálati helyükön.
Nyilván régen is a sorosokat a HadKIEG-en kivizsgálták. Tudom, hogy bonyolultabb vizsgálatokról van szó, de a pályázók mehetnek kórházba.
A felvételi helyszínét kell odavinni és kész, ebben igazad van (így is van). De helyőrségekbe kimenni nem egy időben kell, hanem ütemezetten.
A gyakran emlegetett EÜ, oktatás mantra egyik fő oka is szerintem az, hogy a rendszerekben dolgozók nem úgy fogják fel, hogy a szolgáltató szektorban dolgoznak,
csak mert nem az egyén fizet egyenesbe, hanem az állam. Én tényleg ezeket szolgáltatásnak gondolom, amiket a HM vesz igénybe, még ha esetleg a saját állománya
részére (fogyasztó), és a szolgáltatók is lehetnek a saját állományában.
Amúgy a minőségügyben pl létezik az un "belső fogyasztó" fogalma is (mondjuk ott az is az amikor egy munkafolyamatot átadunk egy másiknak).
Picit elkalandoztam, bocsi. Szóval fogalmam sincs hány ilyen mobil egység kellene... Én 1+1-re gondolnék. Legyen tartalék és ha kell (valamilyen komoly helyzetben),
akkor pedig lehessen tartósan kihelyezni... Akár konténerbe pl a határra, vagy bárhová...