Viszont ennek a mikrodrónnak a hatótávolsága 1,6 km egy ilyen bemérőkocsinak ezek szerint max. 2-3-5 km-re kellene lennie a rajodtól, hogy használható jeleket fogjál. Szerinted, mi lenne az első célpont a frontvonaltól ilyen távolságra?
A bemérőkocsiknak olyankor van értelme, amikor nagyobb méretű drón ellen vetik be, nem közvetlenül a frontvonalról.
Én nagyon látom a passzív érzékelés előnyeit, de szerintem pont a mikrodrón az a kategória, ami ellen értelmetlen (vagy legalább is nem túl hatékony) az ilyen fajta felderítés. Támadás, aktivitás előrejelzésre OK, de szerintem válaszcsapás levezénylésre ebben az esetben alkalmatlanok.
Ami pedig a bemérést nehezítheti: Egy egyszerű relét teszel a rendszerbe. Azt kiteszed az erdősáv szélére, a rajod meg beljebb húzódik 40-50m-rel. Ha be is mérik a forrást, akkor is max. a kis relé kap a pofájára.
Ahol még rohadt hasznos lehet:
Épületharc. Mielőtt bárkit beküldesz egy lépcsőházba például. Egy ilyen kis rohadék szimatot előreküldesz, és az felderíti 1 perc alatt az egész lépcsőházat. Látod, hogy hol van nyitva ajtó, és vagy hol vannak csukva. De haladhat folyamatosan, 1 emelettel a raj felett is, és a fentebb lévő ajtót sasolja. Ha megnyílik az ajtó, a raj azonnal tudni fogja, hogy felülről gond lehet. Egy lépcsőházban meg elmenni mellette elég problémás.