Tisztelettel szerintem meg sajnos igen. A rajzos képeket azért tettem be, hogy könnyebben belátható legyen, a jó harcjármű nagy eséllyel megóvja a katonát. Mindegyiket ki lehet lőni, mindegyiket el fogják találni. De nem mindegy, hogy hányan halnak meg a harcjárműben találat esetén. Ez nekünk nagyon fontos, hisz nálunk az ember a legfontosabb és legnehezebben pótolható érték. A keletebbre lévő katonai kultúrákban ez nem így van, ott a jármű önmagában fontosabb (orosz, török, egyéb ázsiai népek tömeghadseregeinek jók hagyományosabb felépítésű járművek is). Profán módon A Lynx emberes toronnyal inkább a keleti országoknak való (ő...Ausztrália is lehet keletre, de őket kevés top attack rakéta fenyegeti
).
A Puma egy innovatív ötlet, aminek felépítését másolja egyébként a Kurganec, az Armata is, szóval, ha valaki a jövőbe tekint, jobb, ha érti a járművek felépítésében rejlő filozófiákat. A
Lynx egy tök hagyományos bazi nagy, bazi nehéz és korszerűen felszerelhető, de alapvetően múlt századi harcjármű (Marder utód).
Én szívesebben lennék a Pumában irányzó és parancsnok, mint a nehezebb Lynxben egy méterrel magasabban, védtelenül a top attack rakétákkal szemben.
A 30 vagy 35 mm-es gépágyú meg annak a gyártónak egyszerű aki még valójában egyiket sem építette sorozatba harcjárműbe, bármit ígérhet mindkettő gyártásbavitele még ezután fog következni., hidd el nem csak egy csőcsere (én is szimpatizálok a Wotan gépágyúval
).