Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.650711685016222.1073742262.203389926415069&type=1
Én nem tudom ,ki hogy látja , de elég sok mostanában a gyakorlat ,semmi kifogásom ellene , hála az égnek.
antigonosz
Az már ezred/dandár amiről beszélsz.
Érdemes még megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy a gépesített lövészszázadok könnyű hk-kat kapnának, szakaszonként legalább egy harcjárművel, így kiválthatók az MBT-k. Azokat pedig érdemes önálló zlj-ba szervezni és több zlj-t (2-3) ezért nem dandár, hanem ezred kötelékbe.
@antigonosz
Én mindenképp felállítanák egy NATO komp. hk. zászlóaljat. 58 csörömp.
Az úgy már valami, azzal lehet manőverezni, támadni, ellenlökést adni, akármi.
Csak úgy a Béláknak szétszórva egy-két darabot mindenhova?
Szerintem felmorzsolódnának, elaprózódnának.
Igen, és hiánycikk volt a cement.Egyébként, van egy erődrendszerű védelmi vonalunk, már ami megmaradt belőle, a déli végeken.
Itt Vas megyében is található belőle, a volt Jugoszláv határon.
Vasbeton bunkerek...
Egykoron, a "láncos kutya" ellen készült, az 50-es években.
Mennyit is és egy ilyen rendszer és meddig is élt, jól bizonyítja ennek a védővonalnak a sorsa.
Viszont az ország nemzeti jövedelme abban az időben szinte teljesen ráment.
No n.
@danielblack amit leírsz szerintem ez a jövő harcászata, Én hálozati harcnak hívnám, olyasmi mint a PC játékon a startégia játékok valós időben látod a "terepasztalon" történteket és ez miatt azonnali reakciót tudsz és tudod alkalmazni az asszimetrikus harcviselés nagy hatásfokkal, a lényeg mindig olyan fegyverrel lövök az ellenségre amire nem tud viszonozni tűzet a tűz alá vett egység, mert rövidebb a hatótávolsága vagy felderítése , vagy nem tudja viszonozni az tér tűzét ( lég ) .
Bocsánat nem tudtuk védeni a légteret mert egy wizzair gép blokkolta a légi folyosót??? (Tudom erős túlzás, de akkor is)http://keol.hu/kecskemet/video-igy-szallt-fel-a-wizz-air-gep-a-kecskemeti-repuloterrol
"alán éppen azért, mert kecskeméti várospolitikusok szerint rövidesen kettős hasznosítású lehet a légi bázis: a katonai mellett polgári célokat is szolgál majd. " Heee?!?!?!