Üdv vantsyvantsy !
Nem kéne a meleg vizet feltalálni,már több ország csinált hasonló rendszereket és egész jól működnek. Csak körbe kéne nézni és lemásolnia hasznos részeit.
Hát igen, ezt kellene belátniuk az olyan foteltábornokoknak (beleértve magamat is) akik működő laktanyát belülről még életükben nem láttak (mondjuk én láttam, de ez esetben ez nem számít). Nem nekünk kell kitalálni a spanyolviaszt, ez már többen megtették előttünk. Azt kellene kitalálni, hogy ezek közül melyik, és milyen apróbb módosítással használható nálunk.
Kedves voltagemultiplier!
megkövetlek, elhiszem, hogy nem neked volt az ötleted a kecskeméti reptér elleni támadás, de megbocsáss senki kedvéért sem fogom az időmet azzal tölteni, hogy állandóan visszaolvasok. Lehet, hogy nektek erre van időtök nekem nincs. Bocs, ez van! Nem tudom ki írta, nem is érdekel, de az a makacs ragaszkodás, a mások által írt érvek megfontolásának teljes hiánya nagymértékben emlékeztetett rá.
Nem tudom mit akarsz mondani ezzel a napoleonoskodó rongyos dzsentizéssel (ne fejtsd ki, nem vagyok rá kíváncsi), de a hadviselés nagy újítói, mint pl a Epameinóndasz, Orániai Móric, Napóleon, Clasuewitz, Fuller, Triandafillov, Guderian, és még lehetne sorolni, mind katonák voltak, és a harctéren szerzett ismereteik alapján alkották meg azokat a tanokat, amelyek később forradalmasították a hadviselést. Ne haragudj, hogy megkérdezem, de Te vagy, vagy voltál katona, jártál valamilyen katonai felsőoktatási intézménybe, tanultál harcászatot, de úgy általában milyen katonai ismeretekkel rendelkezel, hogy ilyen makacsul ragaszkodsz egy elképzelésedhez, amelyet érdekes módon ma is harcoló nemzetek képzett katonái nem igazán akarnak kitalálni? Pedig biztos mennyire hasznosak lennének ezek ma Irakban, Izraelben, Szíriában, vagy éppen Afganisztánban, persze akik ott vannak azok nem értenek ahhoz, hogy, hogy is kell egy háborút megvívni.
TG