Szerintem lassan eljön a kormányzati hátszelű pmc ideje.Azt civil segítőkkel követségen keresztül meg lehet tartani. A követségen meg tarthatsz 2-3 tucat katonát is akár ha nagyon akarsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem lassan eljön a kormányzati hátszelű pmc ideje.Azt civil segítőkkel követségen keresztül meg lehet tartani. A követségen meg tarthatsz 2-3 tucat katonát is akár ha nagyon akarsz.
A német orvosokról ezt mesélték. Ketten, az egyikük kétszervolt kint. Egyikük volt az Öböl háborúban, ott angolokkal dolgoztak együtt. Nem szerzett ilyen tapasztalatot.A németek mikor vettek kutyába bárkit is ?
Amúgy normálisan megtanul nemzetközi környezetben tevékenykedni és olyan dolgokat tapasztal, hogy valamit azért csinálnak meg mert szükséges és nem azért mert látványpékség az egész.
Amúgy a honvédségnél már azóta is elég sokat változott a légkör, hogy én a rendszerben vagyok, bár alakulata válogatja. Szentendre katasztrófa sajnos ebből a szempontból.
Aki elolvasta a cikket és érti is ott nincs kérdés... Ha pedig beüt a szar a turbánosok nem fognak válogatni, fehér vagy, amerikai vagy.... Csak a mieinket óvnám a készülődő vihartól... Ahol morálisan sem éppen a "szövetségesünknek" van igaza..Hát szerintem amúgy ez ránk is vonatkozik ha pakolni kell onnan. De majd kiderül.
Elfogadta az iraki parlament azt a határozatot, amely az országban lévő külföldi katonai erők mielőbbi kivonását követeli – írta a BBC. A határozat azonban – amely az ideiglenes kormányfő javaslatára került a parlament elé – nem kötelező érvényű, így egyelőre ez inkább az Iránnal való szolidaritás hangsúlyozása, de a gyakorlatban is hatással lehet a magyar katonákat is magába foglaló nemzetközi erők mindennapi működésére Irakban. A NATO szombaton már felfüggesztette az iraki erők kiképzését is.Aki elolvasta a cikket és érti is ott nincs kérdés... Ha pedig beüt a szar a turbánosok nem fognak válogatni, fehér vagy, amerikai vagy.... Csak a mieinket óvnám a készülődő vihartól... Ahol morálisan sem éppen a "szövetségesünknek" van igaza..
Morálisan senkinek sincs igaza, de ez a világpolitikában semmit sem számít.Aki elolvasta a cikket és érti is ott nincs kérdés... Ha pedig beüt a szar a turbánosok nem fognak válogatni, fehér vagy, amerikai vagy.... Csak a mieinket óvnám a készülődő vihartól... Ahol morálisan sem éppen a "szövetségesünknek" van igaza..
Ami még érdekes csak az iránbarát síták szavaztak.Elfogadta az iraki parlament azt a határozatot, amely az országban lévő külföldi katonai erők mielőbbi kivonását követeli – írta a BBC. A határozat azonban – amely az ideiglenes kormányfő javaslatára került a parlament elé – nem kötelező érvényű, így egyelőre ez inkább az Iránnal való szolidaritás hangsúlyozása, de a gyakorlatban is hatással lehet a magyar katonákat is magába foglaló nemzetközi erők mindennapi működésére Irakban. A NATO szombaton már felfüggesztette az iraki erők kiképzését is.
Van ilyen?Szerintem lassan eljön a kormányzati hátszelű pmc ideje.
Az hogy nem számít az tény.... A többiről lehetne polemizálni, de minek ....Morálisan senkinek sincs igaza, de ez a világpolitikában semmit sem számít.
Nem harcolni alapvetően, hanem szállítmányt kísérni, kiképzésben támogatást nyújtani, logisztikát szervezni és védelmet nyújtani például a Hungary Helps-nek.A klasszikus háttérmunkák.Van ilyen?
Mondjuk most ez a világban nagy trend. Ők harcolnak a hivatalos hadseregek helyett.
Hozzászólásaitokból az jön le, hogy a honvédségnél sem.....
Mellesleg az ilyen kiképzési missziókból mit profitál a katona? Azt értem, hogy Afganisztánban harci tapasztalatokat, de pl. azok az eü-s barátaim, akik kint voltak többek között azt, hogy a németek kutyába sem vették őket.
Nincs jelentősége, tavalyelőtt Kirkuknál a kurdok fejüket vesztve futottak a síták elől.Ami még érdekes csak az iránbarát síták szavaztak.
"A szavazásban nem vettek részt sem a szunnita, sem a kurd képviselők."
A mi katonáink kurd területen vannak szerencsére.
Van már ilyen kezdeményezés?Nem harcolni alapvetően, hanem szállítmányt kísérni, kiképzésben támogatást nyújtani, logisztikát szervezni és védelmet nyújtani például a Hungary Helps-nek.A klasszikus háttérmunkák.
Na most kellene belegondolni, hogy mekkora királyság lenne egy 3 gépes A400-as flotta. ( Tudom-tudom hulladék, meg fúúúj meg nem is tud felszállni... )Most azért elég meredek lesz kihozni a katonákat, felszerelést onnan. Nagyon remélem, hogy mindenki már ezerrel csomagol!Elfogadta az iraki parlament azt a határozatot, amely az országban lévő külföldi katonai erők mielőbbi kivonását követeli – írta a BBC. A határozat azonban – amely az ideiglenes kormányfő javaslatára került a parlament elé – nem kötelező érvényű, így egyelőre ez inkább az Iránnal való szolidaritás hangsúlyozása, de a gyakorlatban is hatással lehet a magyar katonákat is magába foglaló nemzetközi erők mindennapi működésére Irakban. A NATO szombaton már felfüggesztette az iraki erők kiképzését is.
Sztem nem eszik olyan forrón a kását, de elő kell venni az evakuálási terveket és ha kell gyorsan cselekedni!Na most kellene belegondolni, hogy mekkora királyság lenne egy 3 gépes A400-as flotta. ( Tudom-tudom hulladék, meg fúúúj meg nem is tud felszállni... )Most azért elég meredek lesz kihozni a katonákat, felszerelést onnan. Nagyon remélem, hogy mindenki már ezerrel csomagol!
Irán katonai célokat nevezett meg a válaszcsapás célpontjaként az Öböl térségében. Alapvetően ezek amerikai célok, de nem tudhatjuk, hogy a tucatnyi síita népi milícia mennyire fogja elragadtatni magát! Gyaníthatóan nagyon nem fognak különbséget tenni a koalíciós erők katonái között és a kurdisztáni területen állomásozók amúgy is fokozottan célkeresztben lesznek, mert az iraki arab erőkkel szembenálló kurd milíciák képzésében vesznek részt, ergo egyszere ellenségek, mert a nagy sátán szövetségesei és mert az arabokkal ellenséges kurdok támogatói!Sztem nem eszik olyan forrón a kását, de elő kell venni az evakuálási terveket és ha kell gyorsan cselekedni!
Na most kellene belegondolni, hogy mekkora királyság lenne egy 3 gépes A400-as flotta. ( Tudom-tudom hulladék, meg fúúúj meg nem is tud felszállni... )Most azért elég meredek lesz kihozni a katonákat, felszerelést onnan. Nagyon remélem, hogy mindenki már ezerrel csomagol!
Ami érdekes lesz, az a missziós létszám alakulása, amit ugye növelni akartunk. Ezt most lényegében a visszavont iraki csapatokból kiadhatjuk kiönnyedén!
Egyedül nem fogunk lépni kivonulás ügyben. Viszont az is necces lenne, ha az európaiak ki, az amcsik meg maradnak. Bár ezt ők kavarták, az ő játszmájuk, de kibaszásnak éreznék és régóta belengetett gazdasági szanciókkal jól megfingathatnák Európát.Milyen nagyobb felszereles van ott? Csak azok a jarmuvek, amit az amerikaiaktol kaptak? Azt akar ott is hagyhatjak, ha surgos a tavozas.
Akkor most megy ertuk Bagdadba a ket A319, amire ket ev alatt nem sikerult vedelmi rendszert felszerelni?
Trump mar megint zurzavart csinalt. De vegul is akkor most Trump megoldotta, hogy vegre kivonul a Honvedseg Irakbol?
Vagy nehany hete ezert szavazta meg a parlament a misszios letszam noveleset, mert az amerikaiak szoltak hogy szukseg lesz ra?
Irán katonai célokat nevezett meg a válaszcsapás célpontjaként az Öböl térségében. Alapvetően ezek amerikai célok, de nem tudhatjuk, hogy a tucatnyi síita népi milícia mennyire fogja elragadtatni magát! Gyaníthatóan nagyon nem fognak különbséget tenni a koalíciós erők katonái között és a kurdisztáni területen állomásozók amúgy is fokozottan célkeresztben lesznek, mert az iraki arab erőkkel szembenálló kurd milíciák képzésében vesznek részt, ergo egyszere ellenségek, mert a nagy sátán szövetségesei és mert az arabokkal ellenséges kurdok támogatói!
Itt jegyzem meg, hogy az iraki keresztények a síiták oldalára fognak állni, mert ők is arabok és alapvetően, hosszú távon csak a síitáktól remélhetnek toleranciát és védelmet a szunnitákkal szemben, hiszen a puszta életüket is az iráni milíciák mentették meg a ninivei síkságon, amikor szétverték a reguláris ISIS-t és véghezvitték a Moszulig tartó felszabadító hadjáratukat az iráni vezetésű, iráni önkéntesekkel megerősített iraki síita katonák. Ergo a Hungary Helps programot is hátráltatni fogja, ha a magyar haderőt a síita kormányerőkkel ellenséges és az USA-val szövetséges kurd milíciák oldalán hagyjuk és a helyi keresztények helyzetét is rontani fogja, hogy az ő támogatójuk az ellenség oldalán áll!.