Mondtam, hogy én mindent elhiszek! Főleg, hogy a "pórnép" (ebben természetesen én is benne vagyok!) nem biztos, hogy tisztában van vele, hogy a KRDD azon része milyen fegyvereket használ, akik nem KM katonák.
De azért azt elismerhetjük, - mert ebből indult ki a téma -, hogy ezen a képen egy igazán érdekes konstelláció állt össze:
Ugye az szinte 100%, hogy a képen egy a KRDD kötelékébe tartozó, nagy valószínűséggel KM katona (mert minek is takarná el az arcát különben) látható, aki egy olyan fegyvert hord a kezében, amit nemhogy terepen, de eddig bemutatókon/vitrinben sem nagyon láthattunk a MH keretein belül. Ez ugyebár a Bren 2 BR.
Hogy nem a szokásos fegyvere, az szinte 100%, mivel ugyebár a KM amerikai fegyvereket használ elsődlegesen. A fegyver vadonatújnak, és módosítás (értsd álcafestés) nélküli állapotúnak tűnik, valamint egy sivatagi álcafestésű optika van rajta. Ez is inkább azt az elméletemet erősíti, hogy ideiglenes konstelláció, ami a tesztelés miatt állt így össze.
Tehát jogosan feltételezhetem, hogy a Bren 2 BR egyik csapatpróbáján készült a felvétel, nem? (ezért is voltam kíváncsi a fegyver teljesítményére)
És hogy nem mostani a kép az is szintén biztos, mivel igencsak ledér öltözetnek tűnik ez a januári zimára való tekintettel.
És mivel az ezzel egy időben berakott, és valószínűleg ezzel egy időben készült képeken, hasonlóan gyári állapotban lévő Bren 2-esek vannak a hasonlóan felszerelt KM katonák kezében, így levontam - egy talán túlgondolt (de ez már tőlem megszokott) - következtetést, hogy vagy PR esemény, vagy valami hivatalos forgatás/fotózás történhetett.
De tudom, hogy - a KM téma érzékenységére való tekintettel - erre most jönni fog egy olyan válasz, hogy:
"Nem"
És ezzel ennyiben is maradhatunk.