A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 784
133 945
113
Igen. Én még a multicam-ből eredeztetem ezt a szín- és formavilágot. Tudom, hogy változott az elmúlt években, de nem bírtam követni mit műveltek vele. Addig még csak-csak foglalkoztam az US haderők ruháival amíg, két év után elkezdték lecserélni a digit mintás ruháikat. Ott valahogy elvesztettem a fonalat...:oops:
Úgy tudom, hogy a miénket művészekkel terveztették pályázat útján.
Nem jól tudod. Elvileg a színt attól a cégtől vettük aki az MTP-t tervezte.

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Akkor jó. Ezt nem tudtam. Ha jók a teszteredmények akkor nem szóltam. Csak nekem nagyon világosnak tűnt ennyi. De akár lehetne egy egységnek több egyenruhája is, attól függ hova küldik, azt veszi fel. (tudom először legyen 1 szett normális, de ha nem muszáj ne álljunk meg 1 szettnél.)
Nem jól tudod. Elvileg a színt attól a cégtől vettük aki az MTP-t tervezte.

Lehet 2013-ban még az EI Rt pályáztatta meg hazai művészek között, be is küldék szegények. Azt nem tudtam, hogy végül kinek a keze munkája lett.
Amúgy az én kedvencem ez:
eng_pl_US-Mandra-Tan-R-S-ACU-FIELD-PANTS-3377_2.jpg

Nagyon jó 3D hatása van. Talán evolúció, vagy valami ilyesmi tervezhette....

R

rejsz felügyelő

Guest
Gyerekek azért ezek ennyire nem szarok. Amiről a múltkor jött a libanoni post azok a 2000-es évek elején lettek tervezve, ezek meg vadi újak. Azért ne gondoljuk, hogy a törökök teljesen hülyék és nem használták fel a tapasztalatokat.
Kérem, relax.
Én nem mondtam hogy szar, csak elfogult vagyok a saját kedvencem felé. ;)

• Tetszik
Reactions: krisss

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Jó ötlet lenne a mesterséges intelligenciát bevetni az ideális minta megtalálásához. Erre talán volna is IT szaki a honvédségnél. Aztán ugyanez mehetne a gépek festésére. Nekem érdekes feladatnak tűnik. :cool:

Úgy tudom számítógépes programokat is használnak. Megadják a színeket és az arányokat, az meg kavar valamit. Lehet befolyásolni a formákat (szögletes, kerek, stb.)

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
Jó kis Cryptec Mandrake :D

Én mandra tan és mandra wood néven találtam meg a mintát akkoriban. Előbbinek jobb a színvilága, kissé barnásabb talán. A wood kifejezetten zöld környezetbe nagyon jó. Amikor még nem volt meg a 15M sokat próbálgattuk mi is a különböző mintákat, mindenféle (magyar) környezetben.
Egyébként a német flektarn igen jól vizsgázott....
nemhiába kedvelik az airsoft meg paint ball játékosok.

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 187
29 919
113
Gyerekek azért ezek ennyire nem szarok. Amiről a múltkor jött a libanoni post azok a 2000-es évek elején lettek tervezve, ezek meg vadi újak. Azért ne gondoljuk, hogy a törökök teljesen hülyék és nem használták fel a tapasztalatokat.

Általában pontosan ezt gondoljuk a közel-keletiekről!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 784
133 945
113
Általában pontosan ezt gondoljuk a közel-keletiekről!
Azok a búval baszott közel keletiek, hónapok alatt kitanulják a NATO eljárásokat és reagálási drilleket, megveszik a kínaiaktól a drónokat és éjjellátókat, hőkamerákat ládaszám és használni is tudják őket és emiatt folyamatosan változtatni kell. azok is emberek nem hülyék, ha arról van szó, hogy öljenek kurvára leleményesek tudnak lenni...

• Tetszik
Reactions: silurusglanis

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Érzek némi enyhülést benfentesek részéről a török járgányokal kapcsolatban...:)
Ezt nem gúnyosan jegyzem meg! Én ennek kimondottan örülök, mert ezek szerint jól teljesíthettek a teszteken. Ha megtaláljuk a helyüket, beválhatnak.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Mit csináltak ők meg mivel?
Órák óta keresem azt a posztot/hírt/videót ami erről szólt. Sajnos sikertelenül.
Lehet, hogy különben ezek a most közzétett képek is akkorról származnak, mert az nyilvánvaló, hogy nem januáriak.
Tisztán emlékszem, hogy oktatóanyagról (belső használatra) volt szó. Meg hogy a katonai filmstúdiónak készül, meg hogy a különleges dandár katonái a susnyásban harcászkodtak (persze napszemüvegben). És akkor is megjegyeztem, hogy mindenekinél Bren 2 volt, meg ha jól emlékszem PKM.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 313
86 356
113
Órák óta keresem azt a posztot/hírt/videót ami erről szólt. Sajnos sikertelenül.
Lehet, hogy különben ezek a most közzétett képek is akkorról származnak, mert az nyilvánvaló, hogy nem januáriak.
Tisztán emlékszem, hogy oktatóanyagról (belső használatra) volt szó. Meg hogy a katonai filmstúdiónak készül, meg hogy a különleges dandár katonái a susnyásban harcászkodtak (persze napszemüvegben). És akkor is megjegyeztem, hogy mindenekinél Bren 2 volt, meg ha jól emlékszem PKM.

Azt nem KM katonák csinálták és főleg nem Bren 2-vel.

• Tetszik
Reactions: silurusglanis

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
A TEK-esek csinálták a videót a Bren 2 hazai bemutatóján. De nem oktatónak, meg ilyesminek csak promózni. Simonyi lőoktató bácsivla az élen.
Én nem erre gondolok:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Amiről én beszélek, az nem is biztos, hogy mozgó képként jelent meg, csak a forgatáson készültek róla képek.
Ha jól emlékszem annál kérdezett rá valaki, hogy miért fogják a fegyvert a különlegesek máshogy...

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
Én nem erre gondolok:
Amiről én beszélek, az nem is biztos, hogy mozgó képként jelent meg, csak a forgatáson készültek róla képek.
Ha jól emlékszem annál kérdezett rá valaki, hogy miért fogják a fegyvert a különlegesek máshogy...

Antigonosz kérdezte meg. Dudi magyarázta neki miért jó, meg mondta nézzen ipsc-t. Ott is így fogják.

De, hogy ne legyél közelebb én sem emlékszem miről szólt a cikk. :D Még a fegyverrel sem.
Csak a diskurzusra.

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
Én nem erre gondolok:

Mire nem jó a munkába buszozás. ;):rolleyes:
Tessék.

https://honvedelem.hu/cikk/figyelem-felvetel-forog/

Bár nem cz-vel.
:cool: