Ezek tizenöt évvel ezelőtti hirdetmények. Beszerzési Hivatal régen megszűnt, most Védelemgazdasági Hivatal van, ők tették közzé a két hangár felújításával kapcsolatos közbeszerzést.
Minden dokumentumon 2014 - 2019 közötti dátum van...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezek tizenöt évvel ezelőtti hirdetmények. Beszerzési Hivatal régen megszűnt, most Védelemgazdasági Hivatal van, ők tették közzé a két hangár felújításával kapcsolatos közbeszerzést.
Ezzel arra utaltam, hogy már nincs Beszerzési Hivatal.A dec. 20.-ai kormányhatározatban hozták létre a Védelmi Beszerzési Ügynökséget. Az MNV alá tartozik, de Maróth gyakorolja a tulajdonosi jogokat.
Bővebben itt.
Minden fegyveres, és fegyver nélküli rendvédelmi szerv beszerzéseit ez az állami cég intézi.
Mostanság a HM Védelemgazdasági Hivatal végzi a beszerzéseket.
Ezzel arra utaltam, hogy már nincs Beszerzési Hivatal.
A kormányhatározatban elég részletesen le van írva. (4 paragrafustól)
Így van!
Illetve előre le kell adni az éves tervezett eszköz, és egyéb beszerzési igényt. Amire így egyben lehet alkudozni a beszállítókkal.
A fegyveres szervezetek igényei között egyre több az átfedés. Rendőrség, NAV, Honvédség. személyi- és védőfelszerelései is egységesíthetőek. Vagy legalább is azonos cégtől beszerezhetőek.
Pl.: a büntetés végrehajtás szeretné fejleszteni az őrzési infrastruktúráját, de mondjuk éppen van egy futó laktanya felújítás is tervben, ahol szintén hozzányúlnak a megfigyelő rendszerekhez, akkor a kettőre egyszerre lehet alkudozni. De pl. a HM-nek volt mostanában jó pár környezetvédelmi mentesítő melója, amiket külön-külön intéztek az alakulatok. Ezt pl. össze is lehetett volna hangolni.
de pl. a fegyverek lőszerek beszerzései is összehangolhatóak.
Kétségtelen, hogy nagyobb a susmus lehetősége, de akár hatékonyabb is lehet a dolog.
Megszüntethető pl. az, ami a határon a rendőrök és a katonák ellátása közötti különbségeket eredményezte. Mert mondjuk most a VBÜ fog szerződést kötni a határon lévő csapatok ellátására, hogy mindenki azonos ellátást kaphasson. A felelős minisztériumoknak meg csak főre kell elszámolni.
Nincs kétség, hogy ezzel megint kormányközeli beszállítókat lehet helyzetbe hozni, ugyanakkor nemzetközi beszállítók felé hatékonyabb lehet a tárgyalás.
Értem is, meg nem is. Majd meglátjuk.
Viszont nagyon rühellem a magyar jogszabályok nyelvezetét, nem vagyok jó véleménnyel a magyar jogi képzésről sem. Ebben a szövegben bevezették a "dolog" fogalmát, amit még nyelvtanilag is nehéz értelmezni, hogy tartalmilag mire gondolnak az meg a pongyola megfogalmazás "csimborasszója". Gondolom mindenre.
"Ha az e rendelet hatálya alá tartozó beszerzési igény kielégítése érdekében olyan, a beszerzés tárgyával - műszaki vagy gazdasági szempontból - funkcionális egységet képező dolog beszerzése is szükséges, amely önmagában nem tartozik e rendelet hatálya alá, de
a) a dolog másik dologgal történő helyettesítése azzal a következménnyel járna, hogy műszaki-technikai szempontból eltérő és nem illeszkedő dolgokat kellene beszerezni, vagy az ilyen beszerzés aránytalan műszaki-technikai nehézséget eredményezne a működtetésben és a fenntartásban, vagy
b) a dolog beszerzésére irányuló visszterhes szerződés műszaki-technikai sajátosságok vagy kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplővel köthető meg, feltéve, hogy nem létezik reális alternatíva a beszerzési igény kielégítésére, és a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy a közbeszerzés tárgyát a versenyt indokolatlanul szűkítő módon határozták meg
e rendelet szabályai ennek a dolognak az egyidejű beszerzésére is alkalmazhatóak."
Nem kell titkosítani a beszerzéseket, csak minden beszerzés tárgya "dolog" lesz. Olcsó dolog, drága dolog...![]()
Ez van akkor,mikor a 3 hatalmi ág egy monolit egységet alkot.A végrehajtó hatalom ügy hozza a törvényeket,hogy a számonkérő hatalom azt szabadon tudja a kleptokrata igények szerint értelmezni....Értem is, meg nem is. Majd meglátjuk.
Viszont nagyon rühellem a magyar jogszabályok nyelvezetét, nem vagyok jó véleménnyel a magyar jogi képzésről sem. Ebben a szövegben bevezették a "dolog" fogalmát, amit még nyelvtanilag is nehéz értelmezni, hogy tartalmilag mire gondolnak az meg a pongyola megfogalmazás "csimborasszója". Gondolom mindenre.
"Ha az e rendelet hatálya alá tartozó beszerzési igény kielégítése érdekében olyan, a beszerzés tárgyával - műszaki vagy gazdasági szempontból - funkcionális egységet képező dolog beszerzése is szükséges, amely önmagában nem tartozik e rendelet hatálya alá, de
a) a dolog másik dologgal történő helyettesítése azzal a következménnyel járna, hogy műszaki-technikai szempontból eltérő és nem illeszkedő dolgokat kellene beszerezni, vagy az ilyen beszerzés aránytalan műszaki-technikai nehézséget eredményezne a működtetésben és a fenntartásban, vagy
b) a dolog beszerzésére irányuló visszterhes szerződés műszaki-technikai sajátosságok vagy kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplővel köthető meg, feltéve, hogy nem létezik reális alternatíva a beszerzési igény kielégítésére, és a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy a közbeszerzés tárgyát a versenyt indokolatlanul szűkítő módon határozták meg
e rendelet szabályai ennek a dolognak az egyidejű beszerzésére is alkalmazhatóak."
Nem kell titkosítani a beszerzéseket, csak minden beszerzés tárgya "dolog" lesz. Olcsó dolog, drága dolog...![]()
Értem is, meg nem is. Majd meglátjuk.
A dolog fogalmát nem ebben a szövegben vezették be, ezt te sem mondod komolyan.
Mondjuk ha nincs is kifejezetten ilyen része a római jognak, de egyértelmûen odáig vezethetô vissza.
Lehet, hogy igazad van, nem vagyok jogász, csak sok jogszabályt olvastam, ilyennel nem találkoztam, de persze ettől még lehet, hogy a jogi nyelvezetben létező dolog, a dologA dolog fogalmát nem ebben a szövegben vezették be, ezt te sem mondod komolyan.
Mondjuk ha nincs is kifejezetten ilyen része a római jognak, de egyértelmûen odáig vezethetô vissza.
A dologi jog (a kötelmivel együtt) a polgári jog pilléreinek tekinthetô: tulajdonképpen a javak feletti uralom 2 oldala. A dolog itt olyan (fizikai) javakat jelöl amelyeket birtokolni, tulajdonolni lehetséges (természetesen egy jogszabályban - ami egyfajta keretként szolgál - nem fogják felsorolásszerûen leírni az egyes tételeket).
Ez csak egy szakzsargon, hogy pongyola-e az adott dolgok körének meghatározása (nem a megfogalmazása, mert az olyan amilyen, nem lehet más), az az egész jogszabály vizsgálata után dönthetô el.
Nekem elégségesnek tûnik ahhoz, hogy funkcióját betöltse.
Mire is kaptuk ezt a linket???http://epa.oszk.hu/00000/00018/00047/pdf/EPA00018_hadtortenelmi_2017_3_827-854.pdf
Nade ezt akartam belinkelni.Kiváncsi lennék,ki mit von le ebből a cikkböl a mai helyzetre
hogyne lenne:
IV. rész - Dologi jog
1. szakasz - Általános tanok
25. fejezet – A dolgok általában
1. §. Dolog, vagyon, dologi jog
1. A dolog (res) fogalma alatt olyan önálló testi tárgyat értünk, amin tulajdon állhat fenn.
Nem dolgok:
a) alkatrész (elvesztette önállóságát)
b) dologösszesség, tehát dolgok csoportja
c) az –ókorban- emberi uralom alá nem hajtható dolgok (pl. tengerfenék, égitestek)
d) szabad ember teste
Az is dolog, csak kicsit drágább!valamilyen "dolog" az amit veszünk 2 Mrd EUR-ért.
Olvasd végig,és gondolkozz!Mire is kaptuk ezt a linket???
Rohadjak meg! Elolvastam!!!... Az első 10 oldalt.... Nagyjából....
Nekem már az elején szemembe szökött, de aztán teljesen kikristályosodotta az, hogy....
A DROG ROSSZ!!!! NE ÉLJETEK VELE GYEREKEK! Értem?!?!![]()
![]()
Néhány évente átszervezik, most pedig mindenkitől, mindent megvontak, amennyiben a nagyfőnök nem bólint. Elég nagy pénzről szól a mese.Azért írtam hogy "aktuális" a 2015-ös írás, mert a politikai vezetők szerint már megint nem elég hatékony a honvédségi beszerzés, így már megint átszervezik.
2018 júliusában is azt írták hogy nem elég hatékony és átszerveztek...
Mire is kaptuk ezt a linket???
Rohadjak meg! Elolvastam!!!... Az első 10 oldalt.... Nagyjából....
Nekem már az elején szemembe szökött, de aztán teljesen kikristályosodotta az, hogy....
A DROG ROSSZ!!!! NE ÉLJETEK VELE GYEREKEK! Értem?!?!![]()
![]()
A BH az általad közölt dokumentumok egy részében szerepel, a VGH pedig csak egy esetben. Nem szeretnék ezen rugózni, mert nem érdemleges. Igazad van.Minden dokumentumon 2014 - 2019 közötti dátum van...
Nem olvastam még el.Mi vele a probléma?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..