25-en nyúltak érte a polcra....Volt olyan is,hogy Hadtudományi(vagy hadművészeti?) lexikon.Ha valakinek megvan még,nézze már meg a vállalkozás pontos deffiniciőját!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
25-en nyúltak érte a polcra....Volt olyan is,hogy Hadtudományi(vagy hadművészeti?) lexikon.Ha valakinek megvan még,nézze már meg a vállalkozás pontos deffiniciőját!
Nem csak NASAMS az!Kicsit más, India engedélyt kapott Nasams II-t venni. Az ár miatt írom.
1,86 mrd dolcsi, nagyjából kb. 600 mrd. Ft.
Az, hogy pontosan mi van benne nem írja, de a radarok és 12 rakéta vető az alap.
https://www.armyrecognition.com/feb...fense_missile_systems_from_united_states.html
Szerencse, hogy az ilyen ódivatú harcászat fogalmak csak úgy ki tudnak menni a divatból. Az oroszok amúgy is hülyék a harcászathoz, nem is szabadna foglalkozni azzal hova fejlődött a hadtudományuk.
Én azért mégsem nézném le őket, olvasgatom a régi dolgokat is meg az újakat is, ha nem haragszol.
Persze az, hogy te mit gondolsz az a te dolgot...
Nagy pofátlanság lenne,ha felkértnélek rá,hogy szkenneld és linkeld be őket pdf-ben ide a közösség tudásának pallérozására?
Harckocsik és harckocsicsapatok.Ez van meg nekem is,csak előbb elirtam a cimét.Megvan még pár önálló kiadvány is,mint Az arab-izraeli háborúk/Páncélosok korunk háborúiban/Tipuskönyv soroztabol 3/ARZENAL 85,de a többség már elveszett.
Akkor nézd meg azt a Hadtudományi Lexikont amit most dugtál el az ágy aláA katonai kislexikon 2008-as kiadásában már nincs is vállalkozás kifejezés...
https://doksi.hu/get.php?lid=6957
De.Az a baj,hogy nem nagyon érted meg,hogy maga a tevékenység megmaradt csak a neve változott.Az,hogy te ennek ellenére ragaszkodsz hozzá(a régi megnevezéshez) az nem az én bizonyítványom!
Akkor nézd meg azt a Hadtudományi Lexikont amit most dugtál el az ágy alá
.....1391. oldal.
Dudi,sajnálom,de forditva.Te nem érted meg,hogy a vállakozás,ami általában harcfelderités jellegű,több mint egy rajtaütés.De lehet része a rajtaótés.Akkor az egy rajtaütéses vállalkozás.De a rajtaütés az az ellenre való konkrét rácsapást jelenti.Mig a vállalkozás a megindulástól a saját harcrendbe való visszatérésig tart.Az a baj,hogy nem nagyon érted meg,hogy maga a tevékenység megmaradt csak a neve változott.Az,hogy te ennek ellenére ragaszkodsz hozzá(a régi megnevezéshez) az nem az én bizonyítványom!
Nagy pofátlanság lenne,ha felkértnélek rá,hogy szkenneld és linkeld be őket pdf-ben ide a közösség tudásának pallérozására?
Harckocsik és harckocsicsapatok.Ez van meg nekem is,csak előbb elirtam a cimét.Megvan még pár önálló kiadvány is,mint Az arab-izraeli háborúk/Páncélosok korunk háborúiban/Tipuskönyv soroztabol 3/ARZENAL 85,de a többség már elveszett.
Igen ez egy kicsit részletesebb. A csomag jó nagy. A Stinger rakéták gondolom erre vannak - Vehicle Mounted Stinger Rapid Ranger Air Defense Systems - ami gondolon egy SHORAD?Nem csak NASAMS az!
Itt van részletesen.
De nem csak nekik. Ha nem nyomulnak most akkor - a különben versenyképes - gyártmányaik eltűnnek a süllyesztőben, és nem fognak tudni később további üzleteket bevonzani. Helyette svéd, lengyel, finn, amerikai, stb fegyvergyártók fogják uralni a piacot.
Szerintem abban a lexikonban még a csatárlánc is benne van vagy csak a csatár mint kifejezés.
Tipuskonyv sorozatbol párral találkoztam.Azthiszem a páncélosok és a kézifegyvers résszel.De azok már csak nosztalgiázni jók.Tisztek könyvtára sorozatbol meg semmi.Némáá... most nézem, ahogy számolom, nem is 32 csak 6.
Ja nem csak 3....!
Na jó, de nagyon bánom, hogy benyögtem. Először azért valami digitális adatbázisban csak meg kellene nézni mi van fent, azt egy helyre be kellene tennünk valahova. Meg ha valakinek van otthon, azért egyet-egyet fel lehet tenni majd másnak is, nehogy kétszer dolgozzunk.
Igen ezek megvettek mindent (még 32db M4A1-et is ) ami egy ilyen rendszerhez, és az őket üzemeltető katonákhoz kellhet (még a kézifegyverekhez a lőszert is!!! ).Igen ez egy kicsit részletesebb. A csomag jó nagy. A Stinger rakéták gondolom erre vannak - Vehicle Mounted Stinger Rapid Ranger Air Defense Systems - ami gondolon egy SHORAD?
Mondjuk nagyvonalúak az amcsik, hogy azt a 32 karabélyt nem ajándékba adják egy ekkora rendeléshez, meg mire elég az a 32...Igen ezek megvettek mindent (még 32db M4A1-et is ) ami egy ilyen rendszerhez, és az őket üzemeltető katonákhoz kellhet (még a kézifegyverekhez a lőszert is!!! ).
Nagyjából azt pattintják össze, ami nállunk is kinéz csak Mistralok helyett Stingerekkel. A NASAMS FDC által vezérelt NASAMS üteg + hozzácsatolják a Stinger SHORAD-ot.
Háát nem tudom. Akik még esélyesek lehetnek:A UK deal az biztos nagyon fontos volt nekik, másrészt nem hinném hogy az lenne az elképzelésük hogy banánisztánok nagyban bevásárolnak Boxerből, akinek van rávalója az már megvette/megrendelte a modern APC-jét. Nem hinném hogy túl nagy kedvezményt/engedményt kapnánk a Boxernél. Ha volt eszük és a csomag Leo/Puma/Boxer az már más tészta és még német viszonylatban is nagyon jelentős üzlet lehetne.