Azt irtam,hogy modern harcelektronikával és ERA/APS védelemmel.Bár a BMP-3 eredetileg könnyű harckocsinak készült,és ideglenes megoldásnak szánták.A BMP-3 Dragoon valójában az az IFV,amit ténylegesen elgondoltak anno.Szarabb tűzvezető rendszer, szarabb éjszakai harcképesség, szarabb harctéri datalink (az hogy a BMP-3-nak gyakorlatilag nincs páncélvédettsége már csak egy klis plusz). Az orosz eletronikai hátrányt a COCOM lista óta nem sikerült ledolgozni és most is a Thales 2000-es évek elején koppintott tűzvezető rendszereit pakolják be a gépeikbe. Nincs ERA vagy APS a jelenleg használt BMP-3 változatokon.
Mivel úszóképesnek tervezték(szerintem nekünk az fontos,katonaföldrajzi okbol,mint már számtalanszor kifejtettem),eleve nem lehet kinetikai hatás ellen alapbol olyan páncélozott mint a Puma.De az előbb fejtettem ki,hogy a Puma páncélzatának erőssége nagyon viszonylagos.Puma IFVbe meg szerintem koránt sincs olyan sok fejlesztési tartalék,egy nagyon is kihegyezett konstrukció.Tiger heli IFV megfelelője.Szerintem a nagyobbik Lynx-ben több a lehetőség,mint a Pumában.De még az sincs kész,és végképpen nem egy olyan harcjárműcsalád,ami egy nehéz dd minden igényét lefedné.