Ne terelj. Azt írtad az új Gripen hú de drága. Erre írtam,hogy talán mégsem.
Téma lezárva. Megint vitát próbálsz generálni a semmiből.
T55be is beépitettek már 125milist,és M60/Leo 1be is 120milist.Simán meg lehet oldani.120/L55 ágyűval,modern tűzvezető rendszerrel nagyon nem venném félvállrol azt az 5zl(ráadásul ők a nagyobb amerikai mintájú zl-t szervezték.) modernizált kohószökevényt.Hát fordítoval számomra az esik le hogy ők inkább modernizálnak 5 zl tr-85 öt. Tehát a mennyiségre gyurnak rá. Mondjuk nem tudom hogy hová lehet azt a vasat modernizálni. 125 ös vagy 120 as ágyúhoz a tornyot biztosan át kell építeni. Az meg túl biztosan megemelné a költségeket. Marad a 105 ös l84 es ágyú? Mondjuk itt a térségben nem nézném le. Főleg modern lőszerek miatt. Hm nem lesz ez olyan melyreható modernizáció szerintem. 105 ös ágyú, új optika tűzvezetéssel plusz némi plusz kieg páncélzat frissités. Erre tippelnék. A látszatott és a saját gyenge hadiparukat fenntartják. Egyébként a román tábornok nyilatkozatábol azt vettem ki hogy vesznek 1 zl modern mbt vagy kisebb költséggel modernizálnak 5 zl tr 85 öt.
Nem tudom? Számomra a leok mennyisége kevésnek tűnnik. Még attól is hogy a legújabb modern változat jön. Ha egyszer ideérnek. Egy biztos lesz szerintem hogy a romik nem fognak aggódni jelentősen a leok miatt.
Ők megcsinálták azt a BMP modernizációt,amit mi nem(köszönet Viktornak).25milis gá,Spike ATGM,izraeli tűzvezető rendszer.TR85M tűzvezető rendszere is sokkal korszerűbb,mint a mi kitudja hány db működőképes T72nk 70es évekbeli szovjet exportrendszerei.Mennyiségi és minőségi folény.Nem a javunkra.Amiért félni kell a románoktól az a tüzérségük,egyébként halálra mészárolnánk őket még most is ha rendbeszednék az összes 72-est meg BTR-t.
És sokkal jobb a légvédelmük is
Ki nem ismeri se az ellenséget,se őnmagát,az mindig veszit.
Ki ismeri őnmagát,de nem ismeri az ellenséget,az hol győz,hol veszit.
Ki mind az ellenséget,mind önmagát ismeri,mindig győz
Sun Tzu