Szerintem a 70-90 km is erosen alom kategoria 122 grad esetebe az meg hogy ahhoz 20-30 km et + hozzavejlesszenek plane...Ezért szoktam emlegetni/hiányolni a Grad-ot, aminek van 70-90km-es verziója -és segíthetne "kikapcsolni" ezeket. Azzal sok "kezdeti problémát" meg lehet oldani.
Szerintem még egy ex-SzU gyártót is érdemes lenne megvenni, főleg most, hogy "leárazás" van (úgy sejtem )
Ha meg asztán' még "hozzá-fejlesztenénk" a hatótávhoz 20-30 km-t...
"Kis" precizitást ha tudunk bele tenni, akkor pl eltudom képzelni, hogy vmi drón/Griff/mélységi-felderítő kijelöl, Grad/Hu "bevégez".
A környéken "szinte" csak nekünk nincs ilyen.
A "többi(elqurt és "kicsit" hiányzó) technikát" együtt ezúton is köszönöm az "illetékeseknek".
De ha lehetseges is lenne /teszem azt valami szarnyas megoldassal amitol mar nem is tudom raketanak minosulne e meg./ mit erne az a 20 kilos fejresz amibol kb 5 kg az iranyitas es celbefogo/es akkor optimistan becslek./ tehat 15 kg os harci resz? 90-120 mk es melysegbe. Es egyaltalan mirol kapna a cel jelet? Ha hozzaveszem hogy hatalmas a szorasa es ekkora tavolsag eseten nem csak a vegfazisba roppalya korekcio hanem mar korabbi szakaszokban is akkor ahhoz komolyabb sulyu iranyitorendszer szukseges valami ami alapjan be tudja hatarolni merre is van meerre is korrigaljon vagy komolyabb komunikacios resz inditoallassal... A vegere maradna 5-10 kg os fejresz aminek a kopenyt tartalmaznia kellene ami szilardsaga az eredetihez kepest nagyobbnak kell hogy legyen hisz szoksoros sebesseget magassagot kell elerbie esetenkent nagyobb g hatast elviselnie /ugy alapbol az egesz hosszu raketatestnek akkor is amikor a hajtoanyag mar kieg...nem hajolhat nem rezonalhat a nagyobb sebbesseg miatt stb... A vegen elvinne egy kezigranat meretu toltetet... Ilyen tavolsagba szerintem torlosugar hajtomuvel sem... Raketaval meg biztos hogy nem /ha ilyen fuvokat valaki elo tudna allitani felkobolve mehetne a holdra.../
Ekkora tavolsagba 230 mm minimum de nem kezdem elorrol.